Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Vanliga människor

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 161,00 kr
Spara 27,00 kr
134,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

161,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:

I Michaels Lions debutroman fanns inslag från antikens myter, och en slags tidlöshet i beskrivningen av en ung mans odyssé. Hans nya roman är snarare besläktad med dirty realism, den är rotad här och nu, med spelplats i Stockholm idag. På sitt sätt är den samtidigt en "vandringsroman", men förflyttningarna sker mellan 7-Eleven på Rörstrandsgatan och andra adresser i Vasastan, med enstaka utflykter till Råsundastadion och Söder.     Det här är en roman som skildrar det normala och vanliga livet sett underifrån och utifrån. Berättaren kallas Koos, och han försvinner så lätt sin kos, från det ena eller andra. Från föräldrarna, från de snabbt avbrutna universitetsstudierna, från relationer och andra kravfulla sammanhang. Han försörjer sig hjälpligt som telefonintervjuare för ett företag som vill pejla människors åsikter – i kommersiellt, politiskt eller något annat syfte, han vet inte vilket. Hans föräldrar tror att han bor i en etta i Solna, men i själva verket sover han utomhus de nätter han inte ligger över på golvet hos dem eller häckar på nattöppna Seven-Eleven. Där umgås han med andra som också driver omkring i ett allt kyligare Stockholm som stänger sina dörrar för sådana som dem. I Vasastan har bostadsrättsföreningarna bildat medborgargarden som spöar upp oönskade individer. Koos hittar en uttömd vind i ett hus som ska renoveras, och där tar han sin tillflykt medan hans tillvaro reduceras mer och mer. Den enda person han träffar regelbundet är den mystiske doktor Kien, som har bestämda idéer om hur världen kan och bör förändras.     Koos isolering handlar om en identitetsprövning, om att förstå att han också är en vanlig människa. Att alla de udda och ensamma kanske i själva verket är de som är de vanliga. Hans bottenläge hävs när han via ett telefonsamtal lär känna Maja, och hans liv börjar långsamt röra sig i en annan riktning. Kanske måste det finnas något som är viktigt ändå?

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789100105259
Förlag:
Albert Bonniers Förlag
Författare:
ISBN-10:
9100105252
Bandtyp:
Hardcover
Sidor:
292
Utgivningsdatum:
11 jan 2005
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 140mm H: 220mm D: 24mm

Typiskt en billig utgåva av en bok. Hård rygg, mindre bra papper och tryckkvalitet.

Inbindingen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Vanliga människor
Michael Lion
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar