Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Uthållighet : de tänjbara gränserna för din fysiska förmåga

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 269,00 kr
Spara 50,00 kr
219,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
269,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
Beskrivning:

"Uthållighet är årets löparbok." Runners World

Tänk om vi kan pressa oss hårdare och åstadkomma mer än vi trodde vi var kapabla till? Finns det en fysisk gräns för vad en människa kan prestera?

I Uthållighet utforskar Alex Hutchinson våra fysiska begränsningar utifrån sex olika håll: smärta, muskler, syre, värme, törst och bränsle. Det visar sig att det delikata samspelet mellan kropp och hjärna är avgörande och att de fysiska barriärerna sitter lika mycket i huvudet som i kroppen. Det här innebär att det delvis är hjärnan som sätter upp gränserna för din uthållighet och att din fysiska förmåga är mycket mer elastisk än du tror.

Alex Hutchinson är något så ovanligt som vetenskapsman och prisbelönt journalist. Han gräver fram forskningsbevis för sina teser och blandar med intressanta och belysande anekdoter, som att
hålla andan under vatten, bestiga Mount Everest utan syrgas, och rekordförsöken att springa maraton under två timmar. Kort sagt är han bättre på att fånga läsarens intresse än forskare brukar vara, och mer kritiskt granskande än många journalister." Mikael Mattsson, författare, fystränare, med dr i fysiologi och forskare vid Karolinska institutet och Stanford university.

"Var är mina gränser - egentligen? Jag vet inte. Jag har inte nått dem än. Alex ger mig nya, konkreta idéer som jag kan prova. Och viktigast: tron att jag kan komma ännu längre, kanske mycket längre än jag tidigare trott." Kristina Paltén, äventyrare, ultralöpare, föredragshållare, coach och författare.

"Alex Hutchinsons nya bok Uthållighet ger oss en ny, spännande bild av människan och hennes prestationsförmåga. Det är berättelser som till det yttre handlar om människor som pressar sina kroppar till det yttersta, men som framför allt utspelar sig i det inre - i människans fantastiska hjärna. Alex Hutchinson lyfter fram ny forskning som visar att det är hjärnan som till syvende og sidst är avgörande för våra prestationer. Så har du en hjärna och är intresserad av att bli bättre, kommer du att ha stor glädje och nytta av att läsa denna bok." Johan Renström, IT-konsult, skribent på Runners World, driver löparbloggen Hjärnfysik - en blogg om hjärnan och löpning.

"Vad begränsar en människas uthållighet? Alex Hutchinson svarar på det i sin bok Uthållighet med hjälp av ny och tidigare forskning. Boken är en unik kunskapskälla för alla som är intresserade av uthållighetsidrott. Ida Clark, fil dr inom idrottsfysiologi vid University of Exeter och del av forskar laget i Breaking2.

Vilken fantastisk läsning! Det här är en bok som passar såväl elit- som amatörlöparen. Jag lärde mig massor och det var enkelt att applicera mycket av bokens innehåll på sig själv. Boken gav mig hopp om att fortsätta utvecklas som löpare och den gav konkreta tips på jag kan jobba med min fysik, men också med hjärnan och tankens kraft. LÄS!" Charlotte Karlsson, SM-guld på marathon 2012, guld på Lidingöloppet 2011.

Alex Hutchinsons Uthållighet är så mycket mer än en bok om sport. Det är en resa till utkanterna av människans kapacitet från polarfarare som försöker att inte frysa ihjäl till guldgrävare i kokheta gruvgångar som försöker att inte dö av överhettning. I slutänden är det dock resan till det storslagna inre människans hjärna som är mest fascinerande.
David Epstein författare till The Sports Gene

Vi är väl alla förbluffade av förunderliga mänskliga uthållighetsbedrifter, från Everest till världsrekord på maraton till globala Iron man-tävlingar. Hur lyckas de med det? I Uthållighet utforskar Alex Hutchinsons ämnet från alla tänkbara vinklar, och lyfter fram den senaste forskningen och avslöjar pseudovetenskapen. Nödvändig läsning för alla uthållighetsidrottare. Amby Burfoot vinnare av 1968 års Boston Maraton och redaktör för Runners worlds Complete book of running

Övertygande och motiverande tar med sig läsaren till där psykologi, miljö och fysiologi möts. PW Booklist

"Uthållighet är årets löparbok." Johan Renström, Runners world

"ger läsaren spännande anekdoter och berättelser om löpare,
cyklister, bergsklättrare med flera och visar genom att presentera forskning att våra gränser sitter i huvudet och inte i muskler, hjärta eller lungor." BTJ

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789127824386
Förlag:
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Författare:
ISBN-10:
9127824381
Bandtyp:
Hardcover
Sidor:
275
Utgivningsdatum:
3 jan 2019
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 160mm H: 235mm D: 22mm

Typiskt en billig utgåva av en bok. Hård rygg, mindre bra papper och tryckkvalitet.

Inbindingen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Uthållighet : de tänjbara gränserna för din fysiska förmåga
Alex Hutchinson
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar