Plusbog logo
Vår kundtjänst är stängd måndag 01.06.20.
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Tankerum

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 144,00 kr
Spara 24,00 kr
120,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

144,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:

Ett konstnärligt arbete i ord och bild. Tankerum innehåller texter som bildar grunden för konstnären Susanna Slöörs måleri. Texterna improviserades fram den varma sommaren 2018. Trädgårdens fåglar, väderleken, torkan, förbiilande minnen, tankar om orden och bilden, om hjärnans sätt att arbeta flätas samman med motorcyklistens landsvägsutflykter. Att skriva in texten i bilden skapar en långsam läsning som ger sällsamma inblickar i tankens inneboende vägar att verka.

Ordet i ögat och ögat i ordet är rubriken som inspirerat det konstnärliga arbetet sedan 2012-2013. Susanna Slöör har tagit hjälp av konstnärerna, poeterna och författarna för att fundera över bilderna i språket. Från början använde hon andras texter i målningarna. Boken introducerar ett nytt sätt att arbeta med endast egna texter i måleriet.

Texten är en inbjudan till fri vandring mellan meningarna och sidorna. Det är med målarens blick, inte författarens avsikt, den är skriven. Se den som en målning, där början och slutet blir betraktarens egen. Fåglarna i bilderna tecknar sitt eget språk i luftrummet som skrivtecken. Deras värld är för människan sluten och märkvärdigt parallell, som levande bekräftelser. Huvudfotingarna tillhör de första bilderna.

Boken är tryckt med bidrag från Stiftelsen Längmanska kulturfonden. Susanna Slöör (f. 1962) är konstnär, skribent, konstkritiker och curator. Hon är bosatt och verksam i Stockholm och ställer ut runt om i Sverige. Som konstkritiker och ansvarig utgivare driver hon tillsammans med konstnären Leif Mattsson nättidskriften Omkonst (www.omkonst.se). Slöör skriver regelbundet texter i böcker och kataloger om konst. Hon är redaktör för kommande böcker om konstnären Hilding Linnqvists tidiga verk och en essäserie om Att bli konstnär som ges ut som bok i januari.

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789198533545
Förlag:
Arvinius+Orfeus Publishing
ISBN-10:
9198533541
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
124
Utgivningsdatum:
15 nov 2019
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
Dimensioner:
B: 170mm H: 236mm D: 14mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Tankerum
Anna Meister, Susanna Slöör, Karin Sidén
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar