Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Spektrum NO 6 Aktivitetsbok

Skickas inom: 5-9 vardagar
Vårt normalpris 137,00 kr
Spara 25,00 kr
112,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

137,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:
Sveriges mest populära NO-serie på högstadiet, nu även för mellanstadiet!
Läromedlets huvudtanke är att lyfta fram innehållet i kursplanerna. Syftet är att lägga en god grund i alla de tre naturvetenskapliga ämnena. Spektrum NO är uppbyggd enligt samma struktur som den populära serien Spektrum 7–9. Med lättlästa texter, förklarande bilder, tydlig struktur och en mängd olika infallsvinklar finns det något för alla i Spektrum. Naturvetenskapen ska engagera!

Spektrum NO finns både tryckt och digitalt för alla årskurser.

Läs mer
Upplägg och pedagogiska tankar i Spektrum NO 4–6
Vi har valt att ge alla de tre naturvetenskapliga ämnena lika mycket utrymme i Spektrum NO 4–6. Spektrum bygger på kursplanernas centrala innehåll och är anpassad för åldersgruppen. Texterna och uppgifterna ger eleverna möjlighet att utveckla alla kunskaper och förmågor som kursplanen anger.

Grundboken har samma pedagogiska struktur som de tre ämnesböckerna på högstadiet, men anpassad till mellanstadiets kursplan. Varje kapitel har:
- TDS-frågor (Testa Dig Själv) på olika nivåer
- Ingresser med intresseväckande bilder och frågor
- Målbeskrivningar
- Perspektiv som uppmuntrar till värdering och ställningstagande
- Sammanfattningar
- Final som tränar kunskapskravens tre delar

Kapitelstart med centralt innehåll
I inledningen till varje kapitel har vi intresseväckande bilder och frågor. Här finns även målbeskrivningar baserade på det centrala innehållet som behandlas i kapitlet.

Begreppsträning i varje avsnitt
Varje avsnitt i ett kapitel avslutas med en kort begreppsträning - Förklara begreppen - som lyfter centrala begrepp. Det är ett sätt att belysa den viktiga begreppsträningen som stärker elevernas förståelse för det naturvetenskapliga språket och ger dem verktyg att utveckla det.

Perspektiv - för att utveckla ett kritiskt tänkande
I Perspektiv lockas eleverna att använda sina kunskaper för att diskutera och ta ställning. Här tränas bland annat förmågan att skilja värderingar från vetenskapliga fakta, och att utveckla ett kritiskt tänkande kring såväl argument som informationskällor.

Finalen - bra träning inför prov och bedömning
Varje kapitel avslutas med Finalen. Här finns kapitelövergripande frågor. Det ger en bra möjlighet att testa sina nya kunskaper och få regelbunden träning. Varierande frågeställningar uppmuntrar eleven att tänka i ett större perspektiv och utveckla förståelse för olika samband inom naturvetenskap. Du och dina elever avgör själva om ni vill arbeta med Finalen enskilt eller i grupp.

KOMPONENTER
Grundbok och Aktivitetsbok, tryckta böcker
Spektrum NO är en utökning av den naturvetenskapliga serien för grundskolans årskurs 7–9. I serien för högstadiet ingår ämnesböckerna Spektrum Biologi, Spektrum Fysik, Spektrum Kemi och Spektrum Teknik. Till skillnad från dessa ämnesböcker är alltså Spektrum NO en årskursbok som i en och samma bok behandlar ämnena fysik, kemi och biologi.

Till grundboken hör även en fullspäckad aktivitetsbok. I aktivitetsboken hittar eleverna självgående arbetsuppgifter med fokus på att träna ”diskutera och ta ställning”, ”planera och undersöka” och ”beskriva och förklara”. Aktiviteterna hjälper eleven att befästa kunskaper och träna ord och begrepp. Eleverna får möjlighet att visa att de har förstått och att omsätta och använda sina nya kunskaper i uppgifter som är utformade så att eleverna kan visa sina kunskaper på olika nivåer. Uppgifterna genomförs enskilt, i par och i grupp och har ofta en praktisk karaktär, t.ex. enkla laborativa övningar. Det är inte för inte som boken heter ”Aktivitetsbok”!

Grundbok och Aktivitetsbok, digital
- Allt samlat på ett ställe!
- Heldigitalt med interaktivitet, bilder, animeringar, filmer och ljud
- Självrättande, kortfattade tester där eleven får feedback direkt
- Övningar och roliga verktyg för diskussioner i helklass: eleverna kan bl.a. svara direkt på sina skärmar och få diagram över klassens svar direkt på tavlan
- Individanpassning: texter/uppgifter/temaområden kan enkelt tilldelas eller döljas

Lärarhandledning, digital
Till varje årskurs finns en tydlig och strukturerad lärarhandledning med förslag på lektionsplanering, laborationer, kapitelprov med bedömningsförslag, extramaterial och powerpointpresentationer. Den innehåller också massor med pedagogiska och didaktiska tips och länkar till olika filmer, simuleringssidor och andra informationssidor. Lärarhandledningen finns endast digitalt. Du slipper leta upp lämpligt lektionsinnehåll, allting finns i plattformen!

Fördelar för eleverna med Digital
- Eleven kan träna och läsa när och var den vill, såväl i mobilen, i plattan eller i datorn
- Varje avsnitt innehåller en mängd interaktiva övningar där eleven kan arbeta framåt i sin takt och på sin nivå. "Testa grunderna"; ett test med E-frågor som gör att du som lärare kan se om eleverna förstått de centrala begreppen i varje avsnitt. Eleverna kan också gå in och öva på förmågorna i varje avsnitt, alltså göra uppgifter som testar en högre nivå en "Testa grunderna". Dessa övningar kan eleven göra med texten öppen för att slippa bläddra mellan olika sidor.
- Bra balans mellan gemensamma aktiviteter i klassrummet och eget arbete i sin takt och på sin nivå
- Text kan fås uppläst och presenterad med olika typsnitt, bakgrund och färg som underlättar läsning
- Filmer och animeringar som ger eleverna större förståelse för textinnehållet
- Ord kan markeras och fås förklarade under läsning – utan att behöva lämna sidan
- Förförståelse genom extra förklaringar, bilder och kontext för elever som läser svenska som andraspråk och elever i behov av extra stöd
- Eleven kan bokmärka sidor så att de skapar sitt eget bibliotek

Fördelar för läraren med Digital
- Tydlig och strukturerad lärarhandledning med förslag på lektionsplanering, laborationer, extramaterial och powerpointpresentationer. Den innehåller också massor med pedagogiska och didaktiska tips och länkar till olika filmer, simuleringssidor och andra informationssidor. Du slipper leta upp lämpligt lektionsinnehåll, allting finns i plattformen!
- Varje kapitel och avsnitt kopplade till kunskapskraven och det centrala innehållet.
- Olika typer av prov: Begrepp, Laboration respektive Diskutera och ta ställning samt utförliga bedömningsförslag från aktiva lärare.
- Allt du behöver finns samlat på ett och samma ställe. Som lärare kan du enkelt individanpassa genom att tilldela eller dölja material till elever utifrån deras unika behov.
- Automatisk återkoppling till eleverna: frigör tid och minskar lärarens arbetsbörda.

Om författarna
Berit Ericson är utbildad matematik- och NO-lärare med många års erfarenhet av att undervisa i NO på mellanstadiet.
Andreas Hernvald är lärarutbildad och har lång lärarerfarenhet i årskurserna 4 till 9, framför allt inom matematik och NO. Andreas är även författare till matematikserien Mattespanarna för åk 4-6.
Anders Karlsson är fysiker, lärarutbildad och har arbetat som redaktör på Bonnier Lexikon samt Forskning & Framsteg. Anders är även författare till Spektrum Fysik och Spektrum Teknik för år 7-9.
Sara Ramsfeldt är lärarutbildad och har många års erfarenhet av undervisning i naturvetenskap och matematik på mellan- och högstadiet. Hon är författare och redaktör för läromedel i naturvetenskap och matematik.
Anna Rådström är utbildad biolog med lång undervisningserfarenhet från Eggeby gårds naturskola.

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789147125562
Förlag:
Liber
ISBN-10:
914712556X
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
104
Utgivningsdatum:
21 aug 2019
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 0mm H: 0mm D: 0mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Spektrum NO 6 Aktivitetsbok
Anders Karlsson, Berit Ericson, Sara Ramsfeldt, Andreas Hernvald, Anna Rådström
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar