Bli Medlem Returböcker Kundservice

Läs hela livet

Bli Plusmedlem och ta del av våra billiga böcker. Tvivlar du? Se till att prova det - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mnd. Du kan säga upp det när som helst och Plusfördelarna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Sköldpaddor hela vägen ner

av John Green

Danskt band, 2017

Skickas inom 1-4 vardagar

Frakt endast 19,95 kr

Förlagets pris 169,00 kr

info-icon Medlemspris

66 kr

Spara 103,00 kr (61%)

Detta pris gäller endast för

Plusmedlemmar.

Prova gratis första veckan (därefter 99 kr/månad) och säg upp det när som helst. För dig som ÄLSKAR böcker och soffmys.

heart-icon
Beskrivning
2012 fick han hela världen på fall med sin hjärtskärande roman om Hazel och Augustus - nu är JOHN GREENS NYA och hett efterlängtade bok snart här!

Aza Holmes är egentligen inte så intresserad av att ge sig in i jakten på Russell Pickett, den försvunne multimiljardären som jagas av FBI. Men 100 000 dollar i belöning gör att Daisy - hennes bästa, enda och fullständigt orädda vän - har andra planer. "Krossa hjärtan, Holmesy, inte drömmar" är Daisys mantra. Tillsammans navigerar de båda det korta avståndet över floden och det avgrundsdjup som skiljer dem från Picketts lyxiga egendom. I det gigantiska huset bor nu bara Picketts söner, Davis och Noah. Davis som Aza kände när de var små. Davis som aldrig kan lita på att någon gillar honom för den han är eller om det är pappas pengar som lockar. Men med Aza kan han vara lugn. Hon bryr sig inte om belöningen och hennes tvångstankar upptar det mesta av henns tankar. De snurrar i en allt snabbare spiral som inte går att bryta eller styra. Alla bakterier som finns, alla sätt som de kan komma in i kroppen och hur man kan dö av dem. Alla bakterier som finns i en människas saliv, som byter mun vid en kyss ... Till denna berättelse hör också Daisys framgångsrika fanfiction om Chewbacca och en tuatara som kan bli både mycket gammal och mycket, mycket rik. I Sköldpaddor hela vägen ner förmedlar John Green känslan i att leva med den typ av tvångstankar och psykisk ohälsa som har påverkat hans eget liv sedan barndomen. Och hur omgivningen inte riktigt kan förstå hur det är, hur folk väntar på att man bara ska ta sig samman. Det är jobbigt att vara människa, men ibland är det uthärdligt eller till och med roligt.
"Outhärdligt (och) vackert" /.../ "John Green skriver känslostarka böcker, knökfulla av små exakta iakttagelser. Livet är omöjligt, men så hjärtskärande vackert." /.../ "Han är så lysande att man skrattar sig andlöst och lyckligt genom hundratals sidor bara för att upptäcka att man gråter, och inte ens vet om det är av glädje eller sorg. Och det spelar ingen roll.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter "John Green är fantastiskt skicklig på att teckna karaktärer som känns verkliga. Allt med deras personlighet, till dialog till hur han bygger upp storyn är ren perfektion. Och alla dessa detaljer som han kryddar storyn med, som ger den djup och karaktär. Det här är nog en av hans bästa böcker (efter Förr eller senare exploderar jag ). Jag ville inte att boken skulle ta slut – jag ville fortsätta hänga med Aza och de andra. Jag kan inte annat än att ösa lovord över John Green och den här boken. /.../ Så – har du inte läst något av John Green är det dags att göra det nu. Gärna den här. Rekommenderas verkligen!" malinsblogg.wordpress.se "Styrkan i boken är beskrivningen av Azas psykiska tillstånd, och de existentiella resonemang som Aza för dels med sig själv men också i viss mån med Davis och beskrivningen av Azas och Daisys vänskap, som trots att den får en fnurra på tråden är fantastiskt och trofast." bokluslund.blogspot.se "Sköldpaddor hela vägen ner är min bästa John Green bok. Gillar verkligen Aza och Russell!" prickigapaula.blogspot.se "...så är John Green skicklig. Han hanterar språket som om han älskar det och hans metaforer är precisa." Smålänningen "...ja, de t är gripande, men framför allt är Sköldpaddor hela vägen ner en mycket bra skildring av tvångstankarnas baksug och det omöjliga i att bryta sig ut ur den där spiralen när den väl börjat snurra." Göteborgs-Posten " Sköldpaddor hela vägen ner är en blivande klassiker!" Helhetsbetyg: 5 . Christina Wedenmark, Bibliotekstjänst " I t’s so surprising and moving and true that I became completely unstrung /.../ One needn’t be suffering like Aza to identify with it. One need only be human. Everyone, at some point, knows what it’s like when the mind develops a mind of its own." The New York Times “A deeply resonant and powerful novel that will inform and enlighten readers even as it breaks their hearts. A must-buy.” School Library Journal “In an age where troubling events happen almost weekly, this deeply empathetic novel about learning to live with demons and love one’s imperfect self is timely and important.” –  Publishers Weekly “A richly rewarding read…the most mature of Green’s work to date and deserving of all the accolades that are sure to come its way.” Booklist " OM TIDIGARE TITLAR: John Green är en lysande amerikansk allåldersförfattare" Yukiko Duke, SVT Gomorron
"Välförtjänt dyrkad för sina böcker" Eleni Schmidt, Litteraturmagazinet

Bokdetaljer
Svenska
9789163899478
Bonnier Carlsen
Carina Jansson
9163899477
Danskt band
292
den 1 november 2017
B: 136 H: 210 D: 21 mm

Andra kunder har även köpt
Ditt livs affär
Fredrik Backman
Förlagets pris 109 kr.
info-iconMedlemspris 41 kr.
Omgiven av idioter...
Thomas Erikson
Förlagets pris 59 kr.
info-iconMedlemspris 9 kr.
Hur jag lärde mig...
Fanny Härgestam, H...
Förlagets pris 289 kr.
info-iconMedlemspris 69 kr.
Och varje morgon b...
Fredrik Backman
Förlagets pris 99 kr.
info-iconMedlemspris 34 kr.
Nordiska myter : f...
Neil Gaiman
Förlagets pris 159 kr.
info-iconMedlemspris 9 kr.

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!