Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Så tänker en fotograf : komposition och bildbehandling i praktiken

Är i restorder.
Okänd leveranstid
Vårt normalpris 291,00 kr
Spara 50,00 kr
241,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
291,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
Beskrivning:
Har du någonsin velat hänga över axeln på en framgångsrik fotograf, under arbetet med att välja motiv i fält? Och få vara med när fotografen gör klart bilden i det digitala mörkrummet, hela vägen till utskrift? Och som samtalar med dig kring urval, genomförande och redigeringssteg? Och visar dig varje förbättring på skärmen?

I uppföljaren till sin framgångsrika bok Kreativ fotografi visar fotografen och författaren George Barr hur han tillämpar sina tankar och teorier i praktiken. Följ med honom när han letar efter ett lämpligt motiv, arbetar med vinklar, ljus och komposition, och sedan gör bilden till ett mästerverk med hjälp av Photoshop och olika kraftfulla plug-ins. George rättar inte enbart till bristerna i bilden, utan arbetar målmedvetet och omsorgsfullt med den tills resultatet motsvarar visionen och känslan som han vill förmedla.

Många kommersiella fotografer massproducerar bilder. Det gör inte George Barr. Han skapar fotografisk konst, med ett genomtänkt, lugnt och metodiskt arbetssätt som verkligen fungerar och som han gärna delar med sig av. Den här boken kommer att hjälpa dig att drastiskt förbättra dina egna bilder.

I den här boken lär du dig att:
  • hitta fotogeniska motiv
  • arbeta med motivet för att ta det längre
  • skapa nya kompositioner
  • välja saker att manipulera
  • använda ett effektivt arbetsflöde i Photoshop med ett fåtal verktyg
  • använda rätt plug-ins och handgrepp i Photoshop för varje bild
  • förbättra kontrasten i enskilda områden för extra stuns
  • sy ihop bilder och blanda fokus
  • konvertera till svartvitt och skapa abstrakta bilder

Om författaren

George Barr påbörjade sin fotografiska bana i hemstaden Calgary i Kanada redan som tolv-åring, först med en Zeiss Ikonta-kamera från 30-talet och mörkrummet i familjens källare, senare med mellanformat och 4 × 5-tums stor-format. Idag är han hängiven digitalfotograf. När George för sista gången stängde dörren till sitt mörkrum hade han hunnit bli en mycket skicklig kopist. Som få andra har han lyckats ta fram de gamla kvaliteterna från mörkrumstiden med den moderna tekniken. Numera skapar han bilder av yppersta klass med digitalkamera, Photoshop och bläckstråleskrivare.

George håller kurser och workshops, arbetar med gallerier och har fått sina bilder publicerade bland annat i Black and White Photography, Black and White, Focus, Lenswork och Outdoor Photography (brittiska upplagan). Han samlar en hängiven skara läsare till sina artiklar på fotosajten Luminous Landscape.

Till yrket är George familjeläkare med ett specialintresse för psykiatri, men hans allra största passion är konstfotografi.

George är också en driven pedagog och har instruerat medicinstudenter, patienter och foto-entusiaster, både som författare av nyhetsbrev och som lärare. George vågar tackla svåra ämnen som estetik, bildseende och komposition på ett sätt som är lättillgängligt, praktiskt och använd-bart för många.

Om DEXT
DEXT ger ut fotohandböcker för den nyfikna nybörjaren och den avancerade användaren. Våra fotografer och författare visar de kreativa möjligheterna och stärker och inspirerar läsaren att utnyttja dem.

dexterous: Skillful with ones hands; skillful in some specific thing; agile; flexible; able to move fluidly and gracefully, på svenska fingerfärdig, händig, skicklig.

Läs mer på DEXT.se
Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789186841041
Förlag:
HME Publishing
Författare:
ISBN-10:
9186841041
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
286
Utgivningsdatum:
20 okt 2011
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 205mm H: 254mm D: 16mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Så tänker en fotograf : komposition och bildbehandling i praktiken
George Barr
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar