Plusbog logo
Vår kundtjänst är stängd måndag 01.06.20.
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Riktigt svenskt - vett och etikett och kultur på lätt svenska, 5-pack - Bredvidläsningslitteratur för sfi

Skickas inom: 5-9 vardagar
Vårt normalpris 551,00 kr
Spara 60,00 kr
491,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
551,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
Beskrivning:
Riktigt svenskt - vett och etikett och kultur på lätt svenska ger läsaren en bild av hur det kan fungera i Sverige. Boken tar upp vanliga situationer och företeelser och kommenterar och ger stöd till den ovane. I mångt och mycket är boken även en språkbok, som stärker språket, då mycket av det sociala samspelet människor emellan grundar sig i språket. Den vänder sig till ungdomar och vuxna födda utanför Sverige.

Läs mer
Författaren har stor erfarenhet av att skriva för läsare med annat modersmål än svenska. Språket är därför lätt utan att vara torftigt. Boken är inget för direkta nybörjare. Läsaren bör ha läst svenska i en eller två terminer för att ha behållning av boken.
Tanken är att läsaren ska få en inblick i den svenska sociala kulturen. Det är säkert så att många saker har förbryllat och väckt förundran. Varför säger svenskarna tack hela tiden? Vad heter egentligen "please" på svenska? Och är det verkligen så att svenskar är så punktliga?
Mycket av osäkerheten kring den svenska kulturen bottnar i brister i språket. Därför är det här till stor del en språkbok. Läsaren får inte bara svar på sina frågor om svenska utan hen lär sig många bra ord och fraser också.
I slutet finns frågor och uppgifter, vilket gör det lättare att använda boken i undervisningen. Att gemensamt diskutera innehållet och jämföra med egna erfarenheter är både intressant och ger fantastiska möjligheter att öva sin svenska.
Riktigt svenskt - vett och etikett och kultur på lätt svenska passar på de sista kurserna i sfi, men också på sva-grund och på gymnasiekurserna. Boken säljs i 5-pack.

Om författarna
Karin Elffors Skogkär har många års erfarenhet av sfi-undervisning och har skrivit flera läromedel. Boken har Karin utvecklat i samtal med sina kursdeltagare och med kollegor och vänner, allt för att hitta rätt innehåll och ton.

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789147118397
Förlag:
Liber
Författare:
ISBN-10:
9147118393
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
76
Utgivningsdatum:
6 apr 2016
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 0mm H: 0mm D: 0mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Riktigt svenskt - vett och etikett och kultur på lätt svenska, 5-pack - Bredvidläsningslitteratur för sfi
Karin Elffors Skogkär
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar