Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Passagerna i Paris

Vårt normalpris 107,00 kr
Spara 18,00 kr
89,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Boken är tyvärr slutsåld på förlaget - se andra böcker i samma genre her
107,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:
Fotografier, tuschteckningar och texter. Karta och adresser för den nyfikne Parisresenären. »Passagerna i Paris med de vackra glastaken och järnkonstruktionerna, där det sköra möter det starka. Där finns spår av något som varit, människor som passerar förbi; Walter Benjamin, Honoré de Balzac, Émile Zola, August Strindberg och andra kända som okända. Att ströva planlöst, korsa en gata, gå in genom en passage och komma ut någon annanstans, på en annan gata, i ett annat kvarter. Att få gå vilse.« Ur Johanna Schartaus text Ur recension av Schartaus utställning (samma foton och tuschteckningar som i boken): "I foto, tuschlaveringar och text tar hon sig nu an ett annat mytomspunnet verk, de i gjutjärn och glas övertäckta passagerna i Paris från 1800- talets första hälft och Walter Benjamins postumt publicerade verk Paris, 1800-talets huvudstad: passagearbetet (13, 1990). För en fotograf är förstås referensen till Walter Benjamin dubbelbottnad. Han är inte bara en filosof och författare som har belyst det moderna samhällets födelse genom den borgerliga klassens framväxt, han har också bidragit till fotohistorien genom essän Konstverket i reproduktionsåldern (1936) som har varit en återkommande referens i diskussioner om äkthet. Schartau förhåller sig till Benjamin som en resenär till en reseledare. Hon följer honom tätt i fotspåren och blickar upp mot de husfasader han så omsorgsfullt och levande har beskrivit. I sin anteckningsbok skriver hon ned vad Benjamin har att säga om de historiska platserna, om gjutjärnets betydelse för den moderna arkitekturen och om passagernas och galleriornas funktion i den moderna staden. Jag föreställer mig Schartau på exkursion i Paris med Benjamin som konsthistorisk ciceron. En intressant tanke som väcker avund. Hennes eget bidrag till berättelsen är fotografier och egna anteckningar om hur platserna ser ut idag och hur staden har förändrat sig socialt och kulturellt sedan passagerna byggdes. En bok med namnet Passagerna i Paris är på gång som under november/december ges ut på Mormor förlag. Fotografierna i utställningen är symmetriskt komponerade och fotograferade med stativ. De visar blanka marmorgolv och välputsade fasader och trängre smutsigare passager med mer folkliv. Där präglas utbudet av det mångkulturella samhällets kebabrestauranger, afrofrisersalonger, kosherkök och caféer. De passagerna verkar klart mest lockande. Det är när Schartau lyckas fånga en skillnad mellan historia och nutid som utställningen tänder till. Då övergår hon från att vara duktig elev till självständig historisk forskare." Anna Brodow THOMAS ROTH Reporter Kultur svd.se
Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789185841011
Förlag:
Bokförlaget Mormor
Författare:
ISBN-10:
9185841013
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
80
Utgivningsdatum:
10 dec 2007
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 172mm H: 180mm D: 8mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Passagerna i Paris
Johanna Schartau
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar