Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Oväntade framtider

Vårt normalpris 191,00 kr
Spara 32,00 kr
159,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Boken är tyvärr slutsåld på förlaget - se andra böcker i samma genre her
191,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:
Det diskuteras ibland om framtiden blivit mer eller mindre oväntad , dvs. om det blivit lättare eller svårare att förutse den än det var förr. En mängd faktorer påverkar förutsägbarheten. Vi har mer information idag både om den rådande situationen och om trender av olika slag vilket borde göra våra prognoser säkrare men vi lever också i en värld av mer komplicerade samspel och ömsesidiga beroenden, och som alla systemanalytiker vet är det i gränsnitten mellan subsystem som stabiliteten är sämst. En annan faktor är tiden. Utvecklingen, inte minst den teknologiska, är snabbare än den var och dagens fler konsumtionsbenägna människor ut­övar ett större tryck på miljö och naturresurser än våra förfäder gjorde. När Mesopotamiens bevattnade men inte dränerade sädesfält blev saltare och saltare, och slutligen förvandlades till ofruktbara öknar, tog utvecklingen så lång tid att ingen generation såg någon dramatisk förändring mellan barn- och ålderdomens landskap. Ingen blev förvånad och med stor sannolikhet talade ingen om något oväntat trots att utvecklingen i ett längre tidsperspektiv var både oförutsedd och oförstådd. Dagens omvälvande men långsamma förändringar, dit klimatförändringar kan höra, projiceras fram på dataskärmar och filmdukar och blir upplevda hot och verkligheter redan innan forskarna med säkerhet kan säga att de inträffat. Inom ett helt annat område kan sägas att romarrikets fall tog hundratalet år medan Sovjetimperiets gick på några månader. Cyniker bland filosofer och författare hävdar ibland att framtiden aldrig blir så som vi föreställt oss och att framtiden således alltid är oväntad. Inte ens det skulle vi dock kunna veta om vi inte tog oss tid att fundera över den och studera den. Det är vad denna bok gör.
Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789173590044
Förlag:
Santérus Förlag
ISBN-10:
9173590045
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
161
Utgivningsdatum:
26 sep 2007
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
Dimensioner:
B: 152mm H: 229mm D: 8mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Oväntade framtider
Arne Jernelöv, Joakim Palme
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar