Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Om Charles Bukowski : en legend

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 119,00 kr
Spara 25,00 kr
94,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

119,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:

Detta är första biografin som skrivs på svenska Om Charles Bukowski. Han är en legend och läses fortfarande mycket, trots att det är åtta år sedan han dog. I slutet av biografin finns det också en utförlig bibliografi över hans poesi, novellsamlingar, romaner, brevsamlingar, ljud- och videoupptagningar.

Följ med in i Bukowskis privata värld, något som skiljer sig till en del från hans författarvärld och hans alter ego Henry Chinaski, i denna svenska originalbiografi. Om fagra kvinnor förstås, om en sadistisk pappa, om alla tidskriftsredaktörer och författarkollegor, om en entusiastisk publik under en rökig och het poesiuppläsning, en publik som super in honom med hull och hår. Om allt detta handlar biografin om Charles Bukowski. 

I biografin finns också en nyskriven text, Soul Brother, av den svenska översättaren Einar Heckscher. Han berättar om hur Charles Bukowski blev en del av hans liv: Under tio år hade jag privilegiet att sju gånger tvätta ur huvudet med Buks lakoniska slumhymner. I slutet av biografin finns det också en utförlig bibliografi över hans poesi, novellsamlingar, romaner, brevsamlingar, ljud- och videoupptagningar.

Recensioner: Läs Haags bok om mannen som såg kvinnan som ett mirakel och hyllade henne med pennan.  Sydsvenska Dagbladet

Det är en tät, intensiv bok där livsdramatiken ständigt flödar fram på sidorna. Helsingborgs Dagblad

"Den här svenska biografin över Charles Bukowski, tio år efter hans död, är ett lyckokast av bokdebuterande Ronnie Haag. Ämnet är tacksamt på grund av alla anekdoter som finns om huvudpersonen, inte minst det han skriver själv om sitt alter ego Henry Chinaski ... Ronnie Haags version av Bukowskis liv är njutbar läsning, det är nästan lika underhållande som en bok av den gamle rumlaren själv." Pelle Olsson, Internationalen

Haags bok är en bra summering av Bukowskis liv och författarskap. Kortfattad, faktaspäckad och snabb.  Computer Sweden

Författaren Ronnie Haag avslutar sin bok på detta sätt: "Den nionde mars 1994 dog rebellen, drinkaren och författaren Charles Bukowski. Han blev 73 år. Måndagen den 14 mars, 1994, begravdes Bukowski. Närvarande var Linda B, Marina Louise, John och Barbara Martin, Sean Penn, bokhandlaren Sholum "Red" Stodolsky, John Thomas och hans fru Philome Long, Carl Weissner, Dick Ellis samt vänner från San Pedro. Linda B hade anlitat Buddhistmunkar för att utföra begravningsceremonin. John Martin och Sean Penn höll tal. På en kulle utanför San Pedro, som kallas Ocean View, i Green Hills Memorial Park lades författaren till eviga vila. På gravplattan är en boxare avbildad, och ovanför boxarens huvud står det: DON´T TRY."

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789188144300
Förlag:
Lindelöws bokförlag
Författare:
ISBN-10:
9188144305
Bandtyp:
Hardcover
Sidor:
160
Utgivningsdatum:
27 maj 2002
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
Dimensioner:
B: 143mm H: 217mm D: 15mm

Typiskt en billig utgåva av en bok. Hård rygg, mindre bra papper och tryckkvalitet.

Inbindingen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Om Charles Bukowski : en legend
Ronnie Haag
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar