Bli Medlem Returböcker Kundservice

 Läs hela livet

Bli Plusmedlem och ta del av våra billiga böcker. Tvivlar du? Se till att prova det - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mnd. Du kan säga upp det när som helst och Plusfördelarna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Nordiska myter : från Yggdrasil till Ragnarök

av Neil Gaiman

, 2017

Skickas inom 1-4 vardagar

Frakt endast 19,95 kr

Förlagets pris 159,00 kr

info-icon Medlemspris

86 kr

Spara 73,00 kr (46%)

Detta pris gäller endast för

Plusmedlemmar.

Prova gratis första veckan (därefter 99 kr/månad) och säg upp det när som helst. För dig som ÄLSKAR böcker och soffmys.

heart-icon
Beskrivning
Nordiska myter: från Yggdrasil till Ragnarök - Tidlösa gudasagor återberättade av mästaren Neil Gaiman!
I Nordiska myter: från Yggdrasil till Ragnarök återvänder Neil Gaiman till de nordiska asagudarnas berättelser från de fornitda barderna. Själva kärnan till boken är Snorre Sturlassons Eddan, där Neil Gaiman återberättar de mäktiga myterna och poemen. Äventyr, kärleksförbannelser, intriger och ond bråd död kantar asagudarnas historier. Gaimans berättelser startar med Yggdrasil, världsträdet, och födseln av de nio världarna  – och slutar med Ragnarök, gudarnas bortgång och återfödseln av en ny tid. 
Möt Oden – den mäktigaste asaguden, som både är vis, modig och beräknande; Tor – Odens son, guden av åskan och en mäktig krigare; och Loke – jättesonen och blodsbroder till Oden, en upptågsmakare och manipulatör. Vi får även bekanta oss med historier om hur Lokes tre barn, Midgårdsormen, Fenrisulven och Hel stals från jättarnas rike, hur Oden offrade sitt öga i Mimers brunn för att få kunskap, historien om Balder, eller skapandet av Mjölner. De uråldriga nordiska myterna ligger som grund i vår väv till många av de nyare berättelserna – från Tolkien till Game of Thrones, och även från Marvels serieuniversum. 
”De nordiska myterna har varit min följeslagare genom nästan allting jag har skrivit. De flöt som en ven av silver genom  Sandman  och de var vaggan till  Amerikanska gudar .” Neil Gaiman
"5 bästa enligt DN Kultur. Tor rider igen. Efter ett enormt förhandsintresse har Neil Gaimans bok om de fornnordiska myterna och gudasagorna landat hos bokhandlarna /…/resultatet är en mycket vacker och trogen omskrivning av originalen /…/” Dagens Nyheter, Jonas Thente

Bokdetaljer
Svenska
9789163895609
Bonnier Carlsen
9163895609
251
den 18 september 2017
B: 155 H: 215 D: 30 mm

Andra kunder har även köpt
Deras förlovade la...
Ian Buruma
Förlagets pris 259 kr.
info-iconMedlemspris 141 kr.
ABC-klubben Läsdag...
Förlagets pris 19 kr.
info-iconMedlemspris 9 kr.
Och varje morgon b...
Fredrik Backman
Förlagets pris 99 kr.
info-iconMedlemspris 48 kr.
Det svenska hatet...
Gellert Tamas
Förlagets pris 59 kr.
info-iconMedlemspris 23 kr.
Det andra könet
Simone de Beauvoir
Förlagets pris 149 kr.
info-iconMedlemspris 83 kr.

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!