Plusbog logo
Vår kundtjänst är stängd måndag 01.06.20.
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 227,00 kr
Spara 50,00 kr
177,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
227,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
Beskrivning:

Musiken är ett av de största och viktigaste intressena i människors liv. Med stöd av forskningsrapporter, tidningstexter och skönlitterära skildringar ger Lars Lilliestam i Musikliv en bred kulturanalytisk exposé över musikens roll i våra liv.

Här finns svar på frågor som: Vad är musik och varför har vi musik? Vad gör människor med musik och vad gör musiken med oss? När, var, hur och varför spelar vi och lyssnar på musik? Hur tänker, talar och skriver vi om musik? Varför har människor olika musiksmak? Vilka människor tycker om vilken sorts musik? Finns det bra och dålig musik? Hur påverkar ny teknik vårt förhållande till musiken? Vad kostar musiken?

Här diskuteras begreppen musikande och att musika (från engelskans musicking och to music). Dessa begrepp inbegriper all verksamhet som har med musik att göra, alltså förutom det att musicera och att lyssna på musik, tala, skriva och läsa om musik, samla på musik, dansa osv. Exempel ges från alla typer av musik. Här finns också siffror och statistik om det svenska musiklivet.

Boken är lämpad för studier i musikvetenskap, på musikhögskola, på musiklinjer, i kultur- och mediestudier, i lärarutbildning, i studiecirkel och i läsfåtöljen.

Lars Lilliestam är professor i musikvetenskap vid Göteborgs universitet. Han har tidigare publicerat bland annat böckerna Gehörsmusik, Sälj det i toner (med Erling Bjurström), En dödsmetall-hardcore-hårdrockgrej, det är jättesvårt att förklara göteborgska gymnasister tänker och talar om musik, och Rock på svenska (tidigare kallad Svensk rock).

Med imponerande frenesi kastar han sig över ett gigantiskt område och lyckas mycket väl Detta är intressant läsning för alla oss som jobbar med musik dagligen Detta är en bok värd att läsa. Gör det! (Hans Lundgren, Körledaren)

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789188316523
Förlag:
Bo Ejeby Förlag
Författare:
ISBN-10:
9188316521
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
333
Utgivningsdatum:
26 aug 2009
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
2
Dimensioner:
B: 135mm H: 200mm D: 22mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Musikliv : vad människor gör med musik - och musik med människor
Lars Lilliestam
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar