Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Modiga prinsessor och ömsinta killar : genusmedveten pedagogik i praktiken

Vårt normalpris 107,00 kr
Spara 23,00 kr
84,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Boken är tyvärr slutsåld på förlaget - se andra böcker i samma genre her
107,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:
Britta Olofsson har sedan ungdomen varit engagerad i jämställdhetsfrågor. Ändå satte hon som förskollärare ofta pojkarna i första rummet. Hur kunde det bli så? Att flickor har mycket att vinna på ett genusarbete stod så småningom klart för henne. Men pojkar - vad har de att vinna på jämställdhet och hur jobbar man med dem? Och vad går ett genusarbete egentligen ut på? Med hjälp av många praktiska exempel, från sitt eget liv och den egna förskolan, belyser Britta Olofsson genusteorier och könsmönster. Hon beskriver hur modern genusforskning kan omsättas i praktisk pedagogik så att båda könen blir vinnare. Boken vänder sig till lärarstuderande och personal inom förskola och skola, men även till föräldrar och andra som vill öka sitt medvetande inom området. Britta Olofsson är förskollärare och filosofie kandidat. År 2005 fick Brittas arbetsplats, förskolan Stormhatten, Härnösands kommuns jämställdhetspris. Innehåll: Könsmönstren Att värdera kön Könsblindhet Att kategorisera efter kön Babyforskning Jämställdhetens ansikte Särartstänkande och likhetstänkande Genussystemet Männens roll i jämställdhetsarbetet i förskolan Genusforskning i klassrum och förskola Klassrumsforskning Genusforskning i förskolan En genusmedveten pedagogik Fyra utgångspunkter i en genusmedveten pedagogik Att bevaka könsgränser Den manliga normen i förskolan De könsmärkta rummen Flickor och teknik Att jobba kompensatoriskt Målsättning för ett jämställdhetsarbete Genusarbete i flickgruppen Genusarbete i pojkgruppen Att jobba individuellt med barnen Föräldrarna - ett hinder eller ett stöd Pardans och jämställdhet Illustrationer av Carina Kågström.
Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789197659802
Förlag:
Lärarförbundets förlag
Författare:
ISBN-10:
9197659800
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
125
Utgivningsdatum:
16 apr 2007
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 147mm H: 210mm D: 7mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Modiga prinsessor och ömsinta killar : genusmedveten pedagogik i praktiken
Britta Olofsson
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar