Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Livet i Mattelandet Arbetsbok Förskoleklass

Skickas inom: 5-9 vardagar
Vårt normalpris 132,00 kr
Spara 25,00 kr
107,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

132,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:
Räkna med tv-serien
När du har UR:s populära tv-serie Livet i Mattelandet att utgå från är det lätt att inspirera och skapa förförståelse. Tillsammans med arbetsböcker och digitalt lärar- och elevmaterial får ni bästa tänkbara möjligheter att lyckas med matematiken. UR-serien vann tv-priset Kristallen 2019 som Bästa barnprogram.

Läs mer
Strukturerad arbetsgång
Livet i Mattelandet följer tv-avsnittens olika arbetsområden och miljöer i en strukturerad arbetsgång. Sätt ihop en inspirerande lektion med tv, gemensamma övningar och genomgångar från lärarmaterialets digitala intro innan eleverna påbörjar arbetet i elevböckerna. De kan sedan träna mer i digitala elevmaterialet. I lärarmaterialet finns många kopieringsunderlag, aktiviteter, lekar och spel som inspirerar till att träna ord och begrepp, liksom turtagning och socialt samspel, både i klassrummet och i utemiljön.

Utgår från forskning och Lgr11
I varje kapitel tydliggörs lärandemålen så att eleverna kan reflektera kring sitt eget lärande och på så sätt vara delaktig i sin kunskapsutveckling.

Undervisningen i matematik bör enligt forskning byggas upp kring gemensamma genomgångar där elever och lärare tillsammans diskuterar matematik. Då får eleverna på ett naturligt sätt in begreppsträning och förståelse för att problem kan lösas på olika sätt. Därför finns det många samtalsbilder och öppna problemlösningsuppgifter som ni diskuterar och arbetar med gemensamt. Samtidigt får eleverna möjlighet att prata matematik och upptäcka olika matematiska strategier.

Som stöd till läraren presenteras problemen i lärarmaterialet enligt modellen "3 part lesson", en effektiv och lättarbetad metod för att lära eleverna lösa och redovisa enkla problem i tre steg: gå först igenom förutsättningarna, introducera och arbeta sedan med uppgiften och avsluta med en strategidiskussion ihop med klassen.

Passar med laborativa Numicon
Läromedlet gör det möjlighet att inkludera Numicons konkreta och laborativa arbetssätt för att förtydliga den grundläggande matematiken. På så sätt låter vi eleverna möta matematiken med alla sinnen. Mer information om det världsberömda laborativa materialet Numicon finns på liber.se.

Om författarna
Cecilia Palm är författare till Arbetsboken och Lärarboken för Livet i Mattelandet för F-klass och åk 1. Cecilia är utbildad matematiklärare samt arbetar som förstelärare. Hon är medförfattare till serien Piratmatte A-F och Tummen upp åk 4 och åk 5. Cecilia utnämndes till årets pedagog i Vellinge kommun 2012.

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789147124206
Förlag:
Liber
Författare:
ISBN-10:
9147124202
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
72
Utgivningsdatum:
18 maj 2017
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 0mm H: 0mm D: 0mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Livet i Mattelandet Arbetsbok Förskoleklass
Cecilia Palm
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar