Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Landet som skapade Rom : en humanekologisk historia

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 224,00 kr
Spara 37,00 kr
187,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

224,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:
Rom är långt ifrån den eviga stad som turistlitteraturen berättar om. Tvärtom har staden och landskapet runt omkring ett i högsta grad spännande och växlande förflutet. Ekologin och geologin har under århundraden och årtusenden förändrats i grunden, inte minst under det senaste halvseklet.
Biologen och idéhistorikern Bengt Rosén berättar här om 3 000 år av landskapshistoria i Rom och Lazio, landet som omger Rom. I författaren Carl Fries fotspår besöker vi »den minnesrikaste mark som Västerlandet äger«. Vi följer med på vandringar i Albanobergen och genom Agro Pontino, klättrar ner till kratersjön vid Nemi och upp igen genom Dianas lund till den lilla staden Nemi högt ovanför sjön. Vi besöker den urgamla klippstaden Ardea och undersköna och historietyngda utsiktspunkter som Monte Circeo och det gamla Jupitertemplet vid Anxur, högt över havet vid Terracina. Den romerska Campagnan genomkorsas både norr och söder om Rom och vi följer Tiberns historierika vatten genom Rom. Boken berättar också om Roms kullar och deras geologi, om vulkanutbrott och jordbävningar, och den ger inblickar i den italienska floran och dess kulturhistoria och ekologi.
Författaren har ett förflutet som gymnasielärare i Visby i naturvetenskapliga ämnen och som museiman. Under åren 199096 var han museichef på Ájtte, svenskt fjäll- och samemuseum i Jokkmokk och 19962003 chef för Skansens Biologiska avdelning med ansvar för djuren, parkerna och trädgårdarna. Han har sedan 60-talet skrivit ett stort antal artiklar och kapitel i olika tidningar, tidskrifter och böcker, artiklar om natur och kultur, naturvetenskap och miljöfrågor.
Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789185421190
Förlag:
Krilon Förlag
Författare:
ISBN-10:
9185421197
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
224
Utgivningsdatum:
26 sep 2013
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 140mm H: 215mm D: 17mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Landet som skapade Rom : en humanekologisk historia
Bengt Rosén
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar