Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Kreativ metod : skapa och lösa mysterier

Skickas inom: 5-9 vardagar
Vårt normalpris 390,00 kr
Spara 60,00 kr
330,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
390,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
Beskrivning:
God samhällsvetenskap innehåller två element – skapande av mysterier och lösning av dessa mysterier. Låter det mystiskt? I den här boken förklaras hur man kan bygga upp samhällsvetenskaplig forskning på ett sätt som liknar en god detektivhistoria.

Läs mer
Författarna vill framhäva den kreativa och fantasifulla konstruktionen av empiriskt material. De menar att insamlad data sällan entydigt pekar i en viss riktning, som en vägskylt gör, utan ger möjlighet till en rad tolkningar och forskningsresultat. I boken presenteras en ram och en begreppsapparat för tänkandet när det gäller teoriutveckling baserad på empiriska studier. I stället för att söka efter överensstämmelse mellan data och teori, undersöker författarna om sammanbrott och mysterier i bearbetningen av det empiriska materialet kan stimulera till en omprövning av etablerad teori och inspirera till nya tankegångar.

"Intressant forskning innebär alltså en nyvinkel, ett nytt samband, som bryter med etablerade kunskaper och idéer /…/ Det är något annat och mer än en finjustering eller utvidgning av tidigare teori. Det är i grund och botten ett försök att ompröva konventionell visdom och ifrågasätta dominerande teorier."

Om författarna
Mats Alvesson är organisations-, lednings- och arbetslivsforskare samt professor i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Han har bland annat forskat om organisationskultur, kön i arbetslivet, ledarskap och identitetsfrågor samt skrivit mycket om kvalitativ metod. Hans senaste böcker inkluderar Ledarskap (med Stefan Sveningsson) och Intervjuer – genomförande, tolkning och reflexivitet.
Dan Kärreman är professor i Management and Organization Studies vid Copenhagen Business School och är anknuten till Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Han forskar om kultur, identitet, organisationsstyrning, ledarskap och kritiska perspektiv på organisation. Metodfrågor lämnar sällan hans tankar.

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789147097555
Förlag:
Liber
ISBN-10:
9147097558
Bandtyp:
Häftad
Sidor:
162
Utgivningsdatum:
20 apr 2012
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 0mm H: 0mm D: 0mm

En häftad bok är av RIKTIGT HÖG KVALITET. Mjuk rygg, bra papper, ofta med flikar på fram- och baksida. Kan också vara en förstautgåva. Den går också under beteckningen softcover.

Inbindningen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Kreativ metod : skapa och lösa mysterier
Dan Kärreman, Mats Alvesson
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar