Plusbok – för dig, som älskar böckernas värld

Hos Plusbok har du möjligheten att beställa böcker som gäst eller som medlem.

Är du inte medlem? Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.

Plusbok förmånsklubb
Plusbok är en förmånsklubb med EXTRA låga medlemspriser på över 65.000 böcker. För att kunna handla till medlemspriser och få tillgång till billigare frakt, ska du teckna ett medlemskap. Ett medlemskap kostar ENDAST 49,00 kr/30 dagar i ett fortlöpande abonnemang.
Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap. Läs mer
Plusbok – för dig, som älskar böckernas värld

Hos Plusbok har du möjligheten att beställa böcker som gäst eller som medlem.

Är du inte medlem? Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.

Plusbok förmånsklubb
Plusbok är en förmånsklubb med EXTRA låga medlemspriser på över 65.000 böcker. För att kunna handla till medlemspriser och få tillgång till billigare frakt, ska du teckna ett medlemskap. Ett medlemskap kostar ENDAST 49,00 kr/30 dagar i ett fortlöpande abonnemang.
Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap. Läs mer
Medlemskap
49,-
30
/ dagar
Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här

Affärsvillkor hos Plusbok

 
Dessa affärsvillkor träder i kraft vid köp på Plusbok.se genomfört av privata konsumenter. 
 
Plusbok.se AB, org. nr. 556935-2767, är ett företag som ägs av den danska firman Plusbog.dk ApS, cvr. 30576691, Brovej 20A, 8800 Viborg, Danmark. E-post: support@plusbok.se
 
Köp med eller utan medlemskap
Hos Plusbok har du möjligheten att beställa böcker – antingen som medlem till EXTRA LÅGA MEDLEMSPRISER eller utan medlemskap till våra LÅGA PRISER.
 
För att kunna handla till extra låga medlemspriser och få tillgång till massor av andra medlemsförmåner ska du teckna ett medlemskap hos Plusbok. Du kan när som helst enkelt säga upp ditt medlemskap så att det slutar när din innevarande abonnemangsperiod upphör.
 
Ett Plusbok medlemskap kostar 49 kr /30 dagar i ett fortlöpande abonnemang. 
 
Läs om hur du tecknar ett medlemskap och medlemsvillkoren här.
 
Leveranspriser
Priset för leverans beror på om du har ett medlemskap eller ej, och på vilken typ av medlemskap du har: 
 
INTE MEDLEM
69,00 kr. per order 
 
GULDMEDLEM
49,00 kr. per order
 
PLATINAMEDLEM
39,00 kr. per order
 
Leverans
Varorna skickas normalt inom 1-6 vardagar. Beställningsvaror och engelska böcker kan ta längre tid. Den konkreta tiden inom vilken en bok skickas från oss upplyses på varje enskild vara. All leverans sker via Postnord. Vi skickar endast paket inom Sverige. 
 
Så här handlar du på Plusbok.se 
För att genomföra ett köp på Plusbok.se ska du gå igenom 4 steg:
  1. Lägg den eller de varor du önskar köpa i varukorgen - antingen till medlemspris eller vårt normalpris.
  2. Gå till kassan och kontrollera att du har valt rätt varor.
  3. Fyll i dina personuppgifter. Om du handlar till medlemspris används uppgifterna även till att teckna till medlemskap.
  4. Godkänn våra affärsvillkor och genomför betalningen.
För att beställa från Plusbok.se ska du ha fyllt 18 år och bo i Sverige. Är du under 18 år ska du ha målsmans tillåtelse. Alla avtal ingås på svenska.
 
Produkter og priser
Alla priserna på varorna är inklusive moms och exklusive leverans. Priserna är dagspriser och Plusbok.se uppdateras flera gånger per vecka.
 
Du kan endast beställa varor från Plusbok.se AB via hemsidan. Om du har frågor om varor som inte finns i sortimentet är du välkommen att kontakta oss för att höra om vi kan skaffa varan.
 
Ditt köp betalas online på Plusbok.se med kontokort eller med faktura via Klarna. Det är möjligt att se tidigare ordrar genom att logga in på hemsidan och klicka på ”Mitt Plusbok”.
 
Betalning
När du beställer varor på Plusbok.se betalar du online med kontokort eller via Klarna faktura. Du kan betala online med följande kreditkort: VISA, VISA elektron, MasterCard, Maestro.
 
Betalning med kontokort är alltid säkrat mot missbruk. Som utgångspunkt har du ingen självrisk om ditt kort missbrukas i en internetbutik som använder SSL (Secure Socket Layer) i sitt betalningssystem. Därmed är du bättre säkrad än i den fysiska världen, där du har en självrisk på 1 200 kronor om ditt kontokort missbrukas vid användning av PIN-kod.
 
Data som du skickar i samband med köp betalt med kontokort är krypterade (SSL) och det är därför enbart PBS som kan läsa dem. Varken Plusbok.se eller andra har möjlighet att läsa datan. Beloppet för varorna dras först när varorna har skickats till dig. Det kan aldrig dras ett högre belopp än det du har godkänt vid köpet.
 
Vid betalning med faktura via Klarna skickas fakturan till den e-postadress du angav vid registreringen. Fakturan skickas först när varorna har skickats till dig. Du kan välja direktbetalning eller betalning via din bank samt eventuella övriga betalningsmetoder som du själv har valt. För mer information om betalning via Klarna hänvisar vi till Klarna.
 
Returnering/ångerrätt  
Du har 90 dagars ångerrätt efter att du har mottagit din order. Om flera böcker är beställda i samma order men levereras enskilt, beräknas fristen från det datum den sista boken är mottagen. Infaller den sista dagen av ångerrätten på en helgdag, en lördag, den 24 december eller 31 december utgår fristen nästkommande vardag.
 
Om du önskar utnyttja din ångerrätt ska du meddela oss detta på ett tydligt sätt innan fristen är slut. Meddelandet ska skickas via e-post till kundservice på support@plusbok.se. Du kan använda vårt standardångerrättsformulär som du hittar längst ned i dessa affärsvillkor, eller använda det elektroniska ångerformuläret under "Mitt Plusbok". Du kan även använda Konsumentverkets ångerblankett som du hittar här. Vänligen observera att blanketten måste skickas till oss via mejl på support@plusbok.se
 
När ångerrätten utnyttjas står du själv för returfrakten. Du ska skicka varan till oss utan onödig försening och senast 14 dagar efter att du meddelat oss att du önskar ångra ditt köp. Eftersom du själv ansvarar för varan under returen rekommenderas att du ser till att den skickas i en säker och försluten förpackning, samt att returpaketet skickas med tracking-nummer.
 
När du ångrar ett köp som du har betalat online, återbetalas beloppet självklart till dig. När vi har mottagit returvaran eller har fått dokumentation på att den har returnerats till oss, och du samtidigt har meddelat oss att du ångrar köpet, återbetalas beloppet. Detta görs antingen till det kontokort som du använde i samband med din beställning, eller via ditt Klarna-konto vid fakturering.
 
Tillfredsställande information ska bifogas paketet - till exempel kopia av orderbekräftelse, ditt ordernummer eller kopia på mailkonversation angående retur, etc. Observera att vi inte tar emot paket mot postförskott eller hämtar paket hos ombud.
 
Observera att du kan förlora ditt inköpsbelopp helt eller delvis. Det sker om varans värde är förringat på grund av att du har hanterat varan på ett annat sätt än vad som är nödvändigt för att bestämma varans art och egenskaper.
 
Varorna skickas till:
 
Plusbok.se AB
c/o Förlagssystem AB
Tunavägen 90
791 61 FALUN
 
Reklamation
Om varan skulle vara skadad när du mottar den, kontakta oss snarast genom vår kundservice på e-post: support@plusbok.se för information om hur du ska göra. När du handlar på Plusbok.se har du 36 månaders reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Det betyder att du antingen kan få varan reparerad, bytt, pengarna tillbaka eller avdrag på priset, beroende på den enskilda situationen. Det är ett krav att reklamationen är berättigad och att felet inte har uppstått genom att produkten har använts felaktigt eller annan yttre påverkan.
 
Du ska reklamera varan inom ”skälig” tid efter att du har upptäckt felet. Om du reklamerar inom två månader efter att du har upptäckt felet, är det skälig tid. Om reklamationen är berättigad krediterar vi naturligtvis dina (rimliga) fraktkostnader.
 
När du returnerar varan, vänligen ange så noga som möjligt vad orsaken är till reklamationen. OBS! Vi tar inte emot paket som skickats mot postförskott eller liknande. Kom ihåg att varan alltid ska skickas i lämpligt emballage, eftersom du bär risken för varan under försändelsen. Vid berättigad reklamation kommer du att motta en förbetald returfraktsedel.
 
Varan skickas till:
 
Plusbok.se AB
c/o Förlagssystem AB
Tunavägen 90
791 61 Falun
 
Om vi tillsammans inte kan komma fram till en lösning runt en reklamation kan du framföra ett klagomål till Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR). Du kan läsa mer om detta här:
 
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm
 
 
Personuppgifter 
För att du ska kunna ingå avtal på Plusbok.se eller genomföra ett köp behöver vi en rad uppgifter om dig, som vi primärt använder för att kunna leverera varorna till dig och administrera ett eventuellt medlemskap.
 
Behandlingen av dina data sker efter reglerna i vår Persondatapolitik. Läs mer om hur vi behandlar dina data, regler för radering och dina rättigheter på sidan här. Frågor omkring dina data skickas till Plusbok på mejl: support@plusbok.se.
 
Cookies
Läs mer om hur vi använder cookies här.
 
Standardångerrättsformulär
Detta formulär ska endast fyllas i och returneras om du vill använda ångerrätten. Du kan också använda vårt elektroniska ångerrättsformulär, som du hittar under Mitt Plusbok.
 
Skickas till:  
Plusbok.se AB 
c/o Förlagssystem AB 
Tunavägen 90 
791 61 FALUN 
 
Eller på mejl till:
 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
 
Jag meddelar härmed att jag frånträder mitt köpeavtal avseende följande varor:   
 
Ordernummer:   
 
Beställdes den:   
 
Mottogs den:   
 
Köparens namn:   
 
Köparens adress:   
 
Köparens underskrift: 
(enbart om blankettens innehåll meddelas på papper)   
 
Datum: 

 

Medlemsvillkor

 
Dessa affärsvillkor träder i kraft vid tecknande av ett medlemskap i Plusboks förmånsklubb genomfört av privata konsumenter på Plusbok.se. 
 
Plusbok.se AB, org. nr. 556935-2767, är ett företag som ägs av den danska firman Plusbog.dk ApS, cvr. 30576691, Brovej 20A, 8800 Viborg, Danmark. E-post: support@plusbok.se
 
1. Godkännande av medlemsvillkor
Genom att teckna ett medlemskap accepterar du att Plusbok får debitera det avtalade beloppet periodvis i överensstämmelse med det valda medlemskapet. Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap så att det slutar när din innevarande abonnemangsperiod upphör. 
 
Ett Plusbok medlemskap kostar 49 kr /30 dagar i ett fortlöpande abonnemang. 
 
2. Tecknande av medlemskap
Medlemskapet tecknas i samband med att du genomför ditt första köp till medlemspris. Vid köp till medlemspris läggs samtidigt ett medlemskap i varukorgen.
 
Medlemskapet är för personligt bruk och kan användas av en (1) person. Medlemskapet kan tecknas av privatpersoner som har fyllt 18 år - inte av företag, offentliga institutioner eller dylikt.
 
3. Uppsägning av medlemskap
Du kan när som helst säga upp ditt abonnemang. Det löpande abonnemanget slutar när den innevarande betalda abonnemangsperioden upphör. Därefter kommer du inte att debiteras ytterligare för abonnemanget, såvida du inte reaktiverar medlemskapet eller tecknar ett nytt. Produkter som har beställts i medlemsperioden kommer att levereras också efter att medlemsperioden eventuellt har avslutats. 
 
Du kan ångra din uppsägning om ditt medlemskap fortfarande är aktivt och du har varit betalande medlem. Detta görs under Mitt medlemskap, och du behåller i så fall dina ihoptjänade förmåner. 
 
Uppsägning av abonnemanget görs under "Mitt Medlemskap" som du har tillgång till via "Mitt Plusbok" överst på sidan - kom ihåg att logga in.
 
4. Ångerrätt/returnering
Knutet till ditt medlemskap är en lagstadgad ångerrätt på 14 dagar, som löper från tidpunkten då du tecknade ditt medlemskap. Eftersom du har ingått ett avtal om ett abonnemang, är det bara ångerrätt vid avtalets start och inte i samband med den löpande betalningen. 
 
Om du önskar säga upp ditt medlemskap inom den 14-dagars ångerfristen ska du ge tydligt besked om detta på mejl till support@plusbok.se 
 
Om du önskar utnyttja ångerrätten ska du returnera de varor som du har köpt till medlemspris, eftersom ett medlemskap vid köptillfället är en förutsättning för att kunna handla hos oss. Du kan använda det elektroniska ångerrättsformuläret under "Mitt Plusbok" eller vårt standardångerrättsformulär, som du hittar längst ned på denna sida. Du kan även använda Konsumentverkets ångerblankett som du hittar här. Vänligen observera att blanketten måste skickas till oss via mejl på support@plusbok.se.  
 
Efter att du har meddelat oss att du vill använda ångerrätten har du 14 dagar på dig att returnera varan till oss.
 
5. Kortinnehavarens ansvar och häftelse
Anmälan är bindande från det ögonblick du genomför en beställning och därmed tar ditt medlemskap i bruk, eller när det har gått 14 dagar från anmälan. Betalaren är förpliktad att betala hela beloppet för hela den valda medlemsperioden och efterföljande abonnemangsavgifter, om inte medlemskapet under tiden har sagts upp enligt ovanstående regler för uppsägning.
 
6. Procedur för abonnemangsbetalningar
Fortlöpande abonnemang förnyas automatiskt. Hela beloppet betalas på en gång. Om beloppet inte kan dras från ditt kontokort, till exempel om kortet har gått ut, så skickar vi ett mejl som påminner dig om att uppdatera kortuppgifterna så du inte förlorar dina ihoptjänade medlemsförmåner.
 
7. Utgånget kontokort
Om ditt kontokort snart går ut eller har gått ut kan du uppdatera dina kortuppgifter under "Mitt medlemskap" och därigenom fortsätta ditt medlemskap och behålla din anciennitet och dina medlemsförmåner. Dina kortuppgifter hanteras och förvaras av Epay och vi har inte åtkomst till dem.
 
8. Betalning 
Transaktioner benämns "Plusbok" på ditt kontoutdrag. Betalningen sker genom en säker och SSL-krypterad anslutning. Betalningar verifieras och godkänns av PBS. 
 
Vid betalning med faktura via Klarna skickas fakturan till den e-postadress du angav vid registreringen. Du kan välja direktbetalning eller betalning via din bank samt eventuella övriga betalningsmetoder som du själv har valt. För mer information om betalning via Klarna hänvisar vi till Klarna. 
 
Du köper tjänsten/varan av Plusbok.se AB (org.nr 556935-2767) E-post: support@plusbok.se, Slottsgatan 20, 211 33 Malmö. 
 
Du får ett bekräftelsesmejl när du har genomfört en beställning och har dessutom alltid tillgång till din orderhistorik under "Mitt Plusbok".
 
9. Återkallande och bestridande
Du kan när som helst obetingat dra tillbaka din tillåtelse till att vi framöver debiterar dig för medlemsavgiften genom att säga upp ditt medlemskap. Om du upptäcker en eller flera ej tillåtna debiteringar, så kan du bestrida dessa hos din kortleverantör senast 8 veckor efter debiteringen, om inte något annat framgår av ditt avtal med kortleverantören.
 
10. Om medlemsbesparingar på böcker och andra produkter
Med ett medlemskap i Plusboks förmånsklubb kan du köpa böcker och andra produkter till extra låga medlemspriser. När vi t.ex. anger att du har sparat X kronor på en bok eller produkt, är det skillnaden mellan vårt normala pris och medlemspriset som avses. 
 
På vissa ställen på sidan kan du läsa "DU HAR HITTILLS SPARAT X kr på PLUSprodukter". Beloppet avser här din besparing på köp av produkter i hela ditt medlemskap. Det betyder att medlemskap och frakt inte är inräknat. 
 
11. Fair-use
Fair-use regeln ska säkra att det inte sker överanvändning eller missbruk av medlemskapet. Om Fair-use regeln träder i kraft kommer du att få besked om detta i förbindelse med ditt köp. 
 
Medlemskapet är för personligt bruk och kan användas av en (1) person. Medlemskapet kan tecknas och betalas av privatpersoner som har fyllt 18 år - inte av företag, offentliga institutioner eller dylikt. 
 
Plusbok.se förbehåller sig rätten att låsa tillgången till medlemskapet samt annullera eventuella öppna ordrar som strider mot de gällande medlemsvillkoren, ifall det finns anledning att tro att medlemskapet överanvänds eller missbrukas.
 
12. Standardångerrättsformulär
(Detta formulär ska endast fyllas i och returneras om du vill använda ångerrätten). 
 
Skickas till:
Plusbok.se AB
c/o Förlagssystem AB
Tunavägen 90
791 61 FALUN 
 
Eller via e-post till:support@plusbok.se
 
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––– 
 
Jag meddelar härmed att jag frånträder mitt köpeavtal avseende följande varor:  
 
Ordernummer: 
 
Beställdes den: 
 
Mottogs den: 
 
Köparens namn: 
 
Köparens underskrift:
(enbart om blankettens innehåll meddelas på papper) 
 
Datum: