Plusbog abonnement – for dig, der er vild med bøger

Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Medlemspriserne gælder kun for medlemmer. Har du ikke et medlemskab, bliver det automatisk lagt i din indkøbskurv. Medlemskabet koster kun 49,00 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris, uden medlemskab.
Plusbog abonnement – for dig, der er vild med bøger

Plusbog er en fordelsklub med over 250.000 EKSTRA billige bøger. Medlemspriserne gælder kun for medlemmer. Har du ikke et medlemskab, bliver det automatisk lagt i din indkøbskurv. Medlemskabet koster kun 49,00 kr/30 dage i løbende abonnement - afmeld når du har lyst. Se alle fordele her.

Er du ikke medlem?
Du kan altid købe til lav normalpris, uden medlemskab.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar
Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Husman : alla de klassiska rätterna (och några bortglömda)

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 241,00 kr
Spara 45,00 kr
196,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

241,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Beskrivning:

Utsedd till Årets Best Chef Book 2016 i Årets Svenska Måltidslitteratur 2016!


"Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner."
Allt om Mat


De flesta har någon form av relation till svensk husmanskost. Men hur många kan laga till en riktigt god kokt kalv med dill, en perfekt kalops eller ärter med fläsk? Eller en god hederlig köttsoppa med klimp allmogemat på stjärnnivå som slår vilken asieninfluerad fusionrätt som helst.


Under hela kockkarriären har svensk husman haft en framträdande plats för Stefan Ekengren. Nu har han samlat ett 60-tal favoriter som kåldolmar, stekt strömming, oxbringa, fläsk med löksås, ängamat och hembakt ostkaka med lättvispad grädde och sylt. Boken inspirerar till att bjuda på husman inte bara till vardags. Rätt tillagad är till exempel lapskojs uppe på nobelbankettnivå. För att inte tala om laxpudding! Gasen i botten på motorvägen, men ändå långsam cruising på en ensam landsväg. Allt på en gång, både len och fin men med tryck i smaken.


Alla recept finns angivna till både 4 och 10 personer och inleds med en berättelse och tillagningstips för att lyckas. Till de flesta rätter finns också förslag på hur du höjer dem ett snäpp och tar dem vidare på ett otraditionellt sätt. Toast Pelle Janzon kan till exempel göras på tunna skivor lax, innan du monterar din kålpudding kan du röka kålen i röklåda för att få mild röksmak, servera laxpuddingen med fänkålscrudité och kalopsen med mormorskokta morötter gafflade med smör.


Stefan Ekengren är köksmästare på Görvälns Slott i Järfälla utanför Stockholm. Han är också krönikör i Gourmet. Stefans mission för husmanskost har pågått länge och på bloggen Kökstugg blandar han husmanskost med modern mat inspirerad av äldre tekniker. Epitetet Världens äldsta kock kommer av bloggens alla oändliga historier om mat. Med sin genuina kunskap om svensk husmanskost hoppas Stefan kunna inspirera till att det lagas och bjuds på husmanskost lite oftare i hemmen.



"Jag tycker att den här boken är jättefin, jag tänker att den funkar ju väldigt bra"
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige


"En perfekt bok att ta till när middagsfantasin tryter - eller ge bort till ett nysatt bo."
Lantliv


"Stefan Ekengren tar svensk husmanskost på blodigt allvar - fast med genial humor i texterna."
Buffé


"Här hittar du ett 60-tal olika rätter, som kåldolmar, stekt strömming, pyttipanna, ängamat och hembakad ostkaka med grädde och sylt - mums!"
Matmagasinet

"Med Husman så har Stefan Ekengren hittat helt rätt. I stället för att göra som så många andra och blicka ut över världen så har Ekengren grävt på stället och hittat husman. Och även om det "bara" är husman så förundras man ju över hur jäkla gott det är varje gång man äter det."
Johan Engman, Umeå tidning


"Förorden ger en kul bakgrund till maten och bjuder på igenkänning."
Allt om Vin

Både recept och bilder ger otrolig lust att genast botanisera mera i svenska mattraditioner.

Allt om Mat
Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789127145863
Förlag:
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Författare:
ISBN-10:
9127145867
Bandtyp:
Hardcover
Sidor:
175
Utgivningsdatum:
17 sep 2016
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 197mm H: 248mm D: 21mm

Typiskt en billig utgåva av en bok. Hård rygg, mindre bra papper och tryckkvalitet.

Inbindingen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Husman : alla de klassiska rätterna (och några bortglömda)
Stefan Ekengren
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner