Bli Medlem Returböcker Kundservice

Läs hela livet

Bli Plusmedlem och ta del av våra billiga böcker. Tvivlar du? Se till att prova det - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mnd. Du kan säga upp det när som helst och Plusfördelarna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Hur jag lärde mig förstå världen

av Fanny Härgestam och Hans Rosling

, 2017

Skickas inom 1-4 vardagar

Frakt endast 29,95 kr

Förlagets pris 289,00 kr

info-icon Medlemspris

99 kr

Spara 190,00 kr (66%)

Detta är en A-titel, vilket betyder att du max kan köpa 1 st av samma titel, och max 3 kampanjtitlar totalt inom 30 dagar. För denna titel är vårt superlåga pris 99,00 kr, därefter kostar de 184,00 kr.

Detta pris gäller endast för

Plusmedlemmar.

Prova gratis första veckan (därefter 99 kr/månad) och säg upp det när som helst. För dig som ÄLSKAR böcker och soffmys.

heart-icon
Beskrivning
HUR JAG LÄRDE MIG FÖRSTÅ VÄRLDEN av Hans Rosling är en självbiografi av en av nutidens mest folkkära forskare. Det är en bok om en ung man med enkel bakgrund som använder vetenskapen för att resa ut i världen och förklara den på nytt. Tillsammans med journalisten Fanny Härgestam har Hans Rosling fullbordat sina memoarer med samma karaktäristiska berättarglädje som gjorde att alla lyssnade när han talade. Här beskriver han sitt liv och de svåra beslut han tagit på vägen.

“Ett telefonsamtal den 5 februari 2016 gjorde det bråttom att skriva böcker“ skriver Hans i förordet till boken. Han hade fått cancer i bukspottkörteln och förväntades ha omkring ett år kvar att leva. Den planerade boken Factfulness som skulle skrivas i samarbete med sonen Ola och hans fru fick första prioritet, men snart visade det sig att det fanns material nog till två böcker - resultatet blev HUR JAG LÄRDE MIG FÖRSTÅ VÄRLDEN. En bok som handlar mindre om siffror och mer om möten med människor. En personlig och engagerande berättelse du inte får missa!
 
UR HANS ROSLINGS FÖRORD
Ett telefonsamtal den 5 februari 2016 gjorde det bråttom att skriva böcker. Min läkare ringde och berättade att jag hade bukspottkörtelcancer. Jag var förberedd på de dåliga nyheterna. Samtalet den eftermiddagen var bara bekräftelsen på vad som gradvis blivit uppenbart för mig under de senaste dagarnas läkarundersökningar. Prognosen var dålig. Jag hade ungefär ett år kvar att leva.

Jag grät största delen av den fredagskvällen. Som tur var hade jag Agneta, min ungdomskärlek och fru. Med henne som tröst, och med våra barns och vänners stöd, kunde jag anpassa mig till den nya verkligheten. Jag skulle inte dö kommande månad. Livet skulle fortsätta trots den dödliga sjukdomen. Jag skulle kunna njuta av livet åtminstone under våren och sommaren.

Cancern har gjort min dagsform oförutsägbar. Därför har också mitt arbete förändrats. Bara några dagar efter sjukdomsbeskedet ställde jag in samtliga föreläsningar samt film- och TV-produktioner. Detta var ledsamt att göra, men jag hade inget val. Dessutom kunde jag stå ut med den dramatiska förändringen av en specifik anledning. Någonting annat stod nämligen överst på min önskelista: att få skriva boken Factfulness tillsammans med min son Ola och hans fru Anna. Vi har jobbat ihop med folkbildning i 18 år och tillsammans grundat stiftelsen Gapminder.

Det var under hösten 2015 som Anna och Ola kom på bokkonceptet och titeln. Boken var redan tänkt att skrivas av oss tre under kommande år, parallellt med vårt pågående arbete för Gapminder. Min cancer gjorde det bara än mer brådskande för mig.

Snart visade det sig att materialet skulle räcka till två böcker. Medan Factfulness handlar om varför vi människor har så svårt att förstå utvecklingen i världen, handlar den här boken om mig och hur jag kom att förstå världen. Det här är alltså en bok som innehåller ytterst få siffror. Istället handlar den om möten med människor som öppnat mina ögon. Fått mig att tänka om.

Hans Rosling, januari 2017
 
Factfulness utkommer våren 2018.

Bokdetaljer
Svenska
9789127154872
Natur & Kultur Allmänlittertur
9127154874
332
den 7 november 2017
1
B: 160 H: 220 D: 33 mm

Andra kunder har även köpt
Factfulness : tio...
Hans Rosling, Ola...
Förlagets pris 289 kr.
info-iconMedlemspris 99 kr.
Republiken : disku...
Niccolò Machiavell...
Förlagets pris 269 kr.
info-iconMedlemspris 170 kr.
Inferno
Fabian Göranson, A...
Förlagets pris 189 kr.
info-iconMedlemspris 125 kr.
Godnattsagor för r...
Elena Favilli, Fra...
Förlagets pris 239 kr.
info-iconMedlemspris 154 kr.
Samlade skrifter....
Friedrich Nietzsch...
Förlagets pris 259 kr.
info-iconMedlemspris 162 kr.

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!