Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Hågkomster ur hugge på en gammal gubbe

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 332,00 kr
Spara 55,00 kr
277,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
332,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
Beskrivning:

Boken "Hågkomster ur hugge på en gammal gubbe" av J Erik Westberg är en samling berättelser från Vallstabygden i Hälsingland där gården Ersk-Ols och dess folk har en central roll. Vi får en salig blandning av Eriks egna historier, om uppväxten i Vallsta, jakthistorier och berättelser från svunna tider. Boken ger inte bara en bild av olika händelser och företeelser i Vallsta med omnejd, utan också en historisk koppling som sträcker sig så långt tillbaka som till 1600-talet. Författaren J Erik Westberg är gammal, riktigt gammal, fyllda 96 år när boken trycks. Han har några medförfattande släktingar som fyller på med sina historier, dagböcker och brev, de flesta födda på 1800-talet och borta för länge sen. Texterna är illustrerade med många gamla bilder från släktens album. "Hågkomster ur hugge på en gammal gubbe" ger en värdefull inblick i hur livet kunde vara i Vallsta för 100 år sen och däromkring. Det är gemensam historia för många människor med rötter i Vallsta eller för den som helt enkelt bara är intresserad. Det var tanken, att fler människor skulle vilja ta del av de här intressanta och ibland roliga berättelserna. Därför blev det en bok. Det kanske är på sin plats att tillägga att hugge är arbråmål för huvud.  

Om författaren J Erik Westberg är född 1923 och växte upp på gården Björka i Vallsta. Som vuxen flyttade han bara en kort bit, fågelvägen knappt en kilometer, till mamma Idas barndomshem, Ersk-Ols. Där bor och verkar han som bonde och mångsysslare. Han blev far till fem döttrar och en bonusson och har därmed gett upphov till en stor skara barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Skulle de alla med familjer samlas blir det ett månghövdadt gäng, över femtio personer hittills. Med sexårig folkskola, allmän grundkurs på Wendelsbergs folkhögskola samt en skogsut-bildning på Stagården i Bollnäs, tog han sig an livet. I unga år tillbringade han mycket tid på motorcykel i Folkpartiets och NTO:s tjänst. Han har alltid varit en engagerad föreningsmänniska. Hemslöjdsförening, Vallstaby Skifteslag, Vattenledningsförening med mera. Ofta har han haft ordföranderollen. Många år satt han i kommunalfullmäktige och kommunalnämnd. - Näe, pappa är inte hemma! Han är i skogen och sitter i sammanträdet. Så sa en liten dotter på femtiotalet. Bättre kan det inte sammanfattas! Skogsbruk, sågning, snickning, timring och slöjd. Träd och trä har gått som en röd tråd genom livet. Sin första trägubbe täljde han som fyraåring! I mer än 40 år har han haft sin livskamrat Gertrud vid sin sida. De delar många intressen. Framför allt har de slöjdat tillsammans och med sitt slöjdgäng I Vallsta med omnejd är han känd som en frisinnad, mångkunnig och engagerad man som fixar det mesta. Han hyser stor nyfikenhet och intresse för det mesta i tillvaron. Böcker har alltid haft en central roll och han är självlärd inom vitt skilda områden. Vid fyllda 85 år köpte han en dator och började skriva ner de historier han hade i minnet och som pockade på att berättas. Även släktgården Ersk-Ols historia ville han få ner på pränt. Det blev en härlig samling dokument som han gärna ville göra en bok av. Här är den nu. Erik har fyllt 96 år och boken är klar! Ett på flera vis underhållande alster kommen ur en klurig, och som han själv säger, "gammal träskalle .

Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789151940236
Förlag:
Bokförlaget K&R
Författare:
ISBN-10:
915194023X
Bandtyp:
Hardcover
Sidor:
0
Utgivningsdatum:
29 apr 2020
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
Dimensioner:
B: 305mm H: 215mm D: 18mm

Typiskt en billig utgåva av en bok. Hård rygg, mindre bra papper och tryckkvalitet.

Inbindingen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Hågkomster ur hugge på en gammal gubbe
J Erik Westberg
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar