Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Garpar, gipskatter och svartskallar : invandrarna som byggde Sverige

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 312,00 kr
Spara 60,00 kr
252,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
312,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
Beskrivning:
Invandrare har under alla epoker sedan medeltiden, i alla delar av landet och i praktiskt taget alla branscher haft en stor betydelse för Sveriges ekonomiska utveckling. I Garpar, gipskatter och svartskallar presenteras en rad spännande människor: handelsmän från tyska Hansan, smeder från Vallonien, brittiska ingenjörer och många andra invandrare som har gjort viktiga insatser i Sverige. Vi möter också många välkända svenska företag som har byggts upp av invandrare, till exempel Bonniers och Gleerups, Cloetta och Marabou, Expressen och Göteborgs-Posten, Felix och Findus, Höganäs och Perstorp, Handelsbanken och Sparbanken. Näringslivets utveckling står i fokus. Boken handlar framför allt om entreprenörer, företagsledare, uppfinnare, konstruktörer, experter och yrkesarbetare. Därtill ges en del exempel på framstående invandrare inom andra samhällsområden, till exempel konstnärer och vetenskapsmän. Anders Johnson är författare med inriktning på svensk näringslivshistoria. År 2008 gav han ut den uppmärksammade och prisbelönta boken Fånga platsen. Guide till Sveriges ekonomiska historia (SNS Förlag). Rikt illustrerad. Recensioner: Garpar, gipskatter och svart­skallar är en lättläst och översiktlig bok kul att bläddra och läsa i här och där. Den är full av bilder, intressanta faktarutor, korta personporträtt och konkret information. En värdefull sammanfattning av hur det vi brukar kalla svenskt har formats genom invandring och kulturmöten. Henrik Höjer, Forskning & Framsteg " en utsökt formgiven bok som är lika faktaspäckad som lättillgänglig. Den borde kunna bli ett utmärkt komplement i skolundervisningen." Per T Ohlsson, Sydsvenskan "Den rikt illustrerade boken är mycket intressant. En bra julklappsbok till alla som är intresserade av näringslivshistoria." ABC-Åkarna, nr 4 "Anders Johnson framhåller att invandrare har haft en mycket större betydelse för Sveriges utveckling än vad de flesta tror. Och han visar det på ett ingående, spännande, pedagogiskt och lättläst sätt i sin nya bok. En bok som borde vara ett standardverk i varje gymnasium i landet." Anders Eklund, Ljusnan "Boken borde vara obligatorisk läsning för den som inte kan vår historia. Sverigedemokrater till exempel." Ledare, Helsingborgs Dagblad "När Sverigedemokraterna klär sig i knätofs och talar om det svenska kulturarvet känns det bra att kunna lägga en bok på kaffebordet som vidgar vyerna." Eva-Lena Ahlqvist, Dagens Industri
Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789186203337
Förlag:
SNS Förlag
Författare:
ISBN-10:
9186203339
Bandtyp:
Hardcover
Sidor:
304
Utgivningsdatum:
5 nov 2010
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
1
Dimensioner:
B: 197mm H: 285mm D: 30mm

Typiskt en billig utgåva av en bok. Hård rygg, mindre bra papper och tryckkvalitet.

Inbindingen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Garpar, gipskatter och svartskallar : invandrarna som byggde Sverige
Anders Johnson
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar