Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här

Anna Laestadius Larsson

Anna Laestadius Larsson (född 6/4-1966) är en svensk författare av historiska romaner och frilansjournalist. Hon kommer från Linköping med bor i Nacka numera. Laestadius Larssons författardebut kom med boken BARNBRUDEN (2013) som är den första delen i en romantriologi som handlar om kvinnor i 1700-talets Sverige. Laestadius Larsson har varit redaktionschef på tidningen Amelia och hon har även skrivit krönikor i Svenska Dagbladet och då ofta om jämställdhet. Hon har även jobbat som redaktör med bl.a. dokumentärserien ”Lite stryk får dom tåla och med program som ”Förkväll” på TV4, ”Vi i femman” och melodifestivalen. Förutom detta har Anna Laestadius Larsson haft chefsposter på Aftonbladet, där hon även jobbat som reporter. Hon har även arbetat som reporter på Expressen. År 2010 lämnad hon sitt arbete som redaktionschef för att skriva romaner. Laestadius Larsson sa då att hon sökte en ny utmaning och avslöjade att hon skulle skriva en historisk roman. Boken BARNBRUDEN handlar om hertiginnan Hedvig Elisabeth Charlotta som på 1700-talet, endast 15 år gammal, skickades till Sverige för att gifta sig med Karl XIII. Ett annat känt namn var redaktör på boken, nämligen Liza Marklund. Anna Laestadius Larssons andra roman POTTUNGEN utkom 2014 och handlar om Hedvig Elisabeth Charlottas piga. Vi möter även hovdam grevinnan Sophie igen, som fanns med i den första romanen. Sophie spelar sen huvudrollen i trilogins sista bok: RÄFVHONAN. Fokus på trilogin för Laestadius Larsson var att lyfta fram kvinnors liv i ett historiskt perspektiv. Utöver denna trilogi har Laestadius Larsson även skrivit boken HÅLLBAR MAT: SVINDYRT ELLER SUNT BONDFÖRNUFT? tillsammans med Gertrud Åström för Lantbrukarnas riksförbund (2011). Förutom att skriva arbetar Anna Laestadius Larssons också som föreläsare för högstadie- och gymnasieelever, där hon berättar om kvinnors livsvillkor i nutid och dåtid.
  • 1
  • ...
  • 1
  • ...
  • 1
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar