Hitta extra billiga böcker här bland våra SUPERerbjudanden

Plusbok är till dig som ÄLSKAR böcker och soffmys. heart-icon
Bli Plusmedlem och spara upp till 90%.
Få en vecka gratis (sedan kostar det 99 kr/månad) och avsluta medlemskapet när du vill.
Eller köp helt utan medlemskap.

En halv gul sol

av Chimamanda Ngozi Adichie

Pocket, 2008

5-9 vardagars leverans

Frakt endast 19,95 kr

Förlagets pris 59,00 kr

info-icon Medlemspris

39 kr

Spara 20,00 kr (34%)

Detta pris gäller endast för

Plusmedlemmar.

Prova gratis första veckan (därefter 99:-/mån) och du kan säga upp det när som helst. För dig som ÄLSKAR böcker och soffmys.

heart-icon
Beskrivning
2007 års vinnare av The Orange Prize Olanna och Kainene är så olika som två tvillingsystrar kan bli. Olanna har ärvt sin moders mjuka kvinnliga skönhet och hon gör sig till vän med alla. Kainene är sluten och hård och bestämmer sig tidigt för att gå i sin välbeställda faders fotspår och bli affärskvinna. Hon möter engelsmannen Richard som blir blixtförälskad i henne men hon funderar inte ett ögonblick på att bilda familj till skillnad från Olanna som flyttar ihop med sin stora kärlek, den politiskt engagerade Odenigbo och får en dotter, Baby.
 Hos Odenigbo möter vi också hans unge tjänare Ugwu, en fattig pojke från landet som i tidig ålder visar att han har huvudet på skaft och behandlas som en i familjen.
 Men det är svåra tider i Nigeria även för de privilegierade och när kriget bryter ut blir de alla offer för fruktansvärda händelser som sliter sönder deras liv. Hem och familj splittras, Ugwu blir tillfångatagen och tvingad att gå ut i strid, Olanna och Richard söker tröst hos varandra och ideal och lojalitet testas och förskjuts för alltid.
 En halv gul sol  - vinnare av 2007 års Orange Prize, skildrar med närvaro och intensitet livet för ett antal människor i fred och krig i Afrika ? en stor roman som lämnar starkt avtryck. 
 Chimamanda Ngozi Adichies debut Purple Hibiscus (2003) vann the Commonwealth Writers´ Prize och var nominerad till både the Orange Prize, the John Llewellyn Rhys Prize och the Man Booker Prize. Pressröster: "Ett mästerverk i bästa klassiksa tradition, en storartad roman om krig och kärlek och om några människors försök att leva sina liv med bibehållen värdighet, trots de mest vidriga yttre omständigheter." Upsala Nya Tidning "Det är ingen djärv gissning att En halv gul sol kan komma att bli en klassiker." Upsala Nya Tidning " En halv gul sol imponerar lika mycket med sin bredd och sitt djup. Den är fantasiskt frikostigt, vackert skriven och sinnrikt konstruerad. Det veckra bor granne med det verkligt fasansfulla." Skånska Dagbladet "Chimamanda Ngozi Adichie är en litterär sensation." Dagens Nyheter "En mästerlig roman." Helsingborgs Dagblad "Adichies roman är ännu ett exempel på att de stora episka berättelserna av klassiskt snitt numera skrivs i Tredje världen." Expressen "Samtidigt grandios och bultande mänsklig." Barometern "Det är inte den politiska nerven i En halv gul sol som gör att man trollbinds, utan det pulserande liv hos personer och händelser som kännetecknar all god litteratur." Barometern

Bokdetaljer
Svenska
9789100118679
Albert Bonniers Förlag
9100118672
Pocket
682
den 18 januari 2008
B: 110 H: 178 D: 41 mm

Andra kunder har även köpt
Kriget har inget k...
Svetlana Aleksijev...
Förlagets pris 49 kr.
Pris 43,72 kr.
info-iconMedlemspris 29 kr.
Medelålders plus A...
Sven Bertil Bärnar...
Förlagets pris 109 kr.
Pris 90,90 kr.
info-iconMedlemspris 59 kr.
Nu vänder vi blad....
Jan Berglin, Maria...
Förlagets pris 139 kr.
Pris 116,86 kr.
info-iconMedlemspris 79 kr.
God jul : kakor, k...
Clara Lidström, An...
Förlagets pris 129 kr.
Pris 111,30 kr.
info-iconMedlemspris 79 kr.
Låt vargarna komma
Carol Rifka Brunt
Förlagets pris 179 kr.
Pris 148,40 kr.
info-iconMedlemspris 99 kr.

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!