Bli Medlem Returböcker Kundservice

Läs hela livet

Bli Plusmedlem och ta del av våra billiga böcker. Tvivlar du? Se till att prova det - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mnd. Du kan säga upp det när som helst och Plusfördelarna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

En halv gul sol

av Chimamanda Ngozi Adichie

Pocket, 2008

1-4 vardagar

Frakt endast 19,95 kr

Förlagets pris 59,00 kr

info-icon Medlemspris

28 kr

Spara 31,00 kr (53%)

Detta pris gäller endast för

Plusmedlemmar.

Prova gratis första veckan (därefter 99 kr/månad) och säg upp det när som helst. För dig som ÄLSKAR böcker och soffmys.

heart-icon
Beskrivning
2007 års vinnare av The Orange Prize Olanna och Kainene är så olika som två tvillingsystrar kan bli. Olanna har ärvt sin moders mjuka kvinnliga skönhet och hon gör sig till vän med alla. Kainene är sluten och hård och bestämmer sig tidigt för att gå i sin välbeställda faders fotspår och bli affärskvinna. Hon möter engelsmannen Richard som blir blixtförälskad i henne men hon funderar inte ett ögonblick på att bilda familj till skillnad från Olanna som flyttar ihop med sin stora kärlek, den politiskt engagerade Odenigbo och får en dotter, Baby.
 Hos Odenigbo möter vi också hans unge tjänare Ugwu, en fattig pojke från landet som i tidig ålder visar att han har huvudet på skaft och behandlas som en i familjen.
 Men det är svåra tider i Nigeria även för de privilegierade och när kriget bryter ut blir de alla offer för fruktansvärda händelser som sliter sönder deras liv. Hem och familj splittras, Ugwu blir tillfångatagen och tvingad att gå ut i strid, Olanna och Richard söker tröst hos varandra och ideal och lojalitet testas och förskjuts för alltid.
 En halv gul sol  - vinnare av 2007 års Orange Prize, skildrar med närvaro och intensitet livet för ett antal människor i fred och krig i Afrika ? en stor roman som lämnar starkt avtryck. 
 Chimamanda Ngozi Adichies debut Purple Hibiscus (2003) vann the Commonwealth Writers´ Prize och var nominerad till både the Orange Prize, the John Llewellyn Rhys Prize och the Man Booker Prize. Pressröster: "Ett mästerverk i bästa klassiksa tradition, en storartad roman om krig och kärlek och om några människors försök att leva sina liv med bibehållen värdighet, trots de mest vidriga yttre omständigheter." Upsala Nya Tidning "Det är ingen djärv gissning att En halv gul sol kan komma att bli en klassiker." Upsala Nya Tidning " En halv gul sol imponerar lika mycket med sin bredd och sitt djup. Den är fantasiskt frikostigt, vackert skriven och sinnrikt konstruerad. Det veckra bor granne med det verkligt fasansfulla." Skånska Dagbladet "Chimamanda Ngozi Adichie är en litterär sensation." Dagens Nyheter "En mästerlig roman." Helsingborgs Dagblad "Adichies roman är ännu ett exempel på att de stora episka berättelserna av klassiskt snitt numera skrivs i Tredje världen." Expressen "Samtidigt grandios och bultande mänsklig." Barometern "Det är inte den politiska nerven i En halv gul sol som gör att man trollbinds, utan det pulserande liv hos personer och händelser som kännetecknar all god litteratur." Barometern

Bokdetaljer
Svenska
9789100118679
Albert Bonniers Förlag
Joakim Sundström
9100118672
Pocket
682
den 18 januari 2008
B: 110 H: 178 D: 41 mm


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!