Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Cadillac Madness - den otroliga berättelsen om The Hep Stars

Skickas inom: 2-4 vardagar
Vårt normalpris 326,00 kr
Spara 60,00 kr
266,00 kr
Frakt per order 69,00 kr

Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill.

Över 65.000 böcker, nyheter, bästsäljare. Till extra låga priser

Köp bara vad du vill - inget köptvång

Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
326,00 kr
Frakt per order 69,00 kr
För dig som inte önskar ett medlemskap.
Om du köper boken till medlemspris har du redan sparat en månads medlemskap
Beskrivning:
Datumet var 23 mars 1965 och fem långhåriga killar gjorde för första gången sensation i de svenska TV-rutorna. De for fram och tillbaka över scenen, hoppade upp på högtalarna, skakade sina huvuden det var en show som inte liknade något annat. Framträdandet i TV-programmet Drop In slog knock på den unga poppubliken och skrämde slag på deras föräldrar. Gruppen var förstås The Hep Stars och låten de gav en sådan våldsam behandling hette Cadillac. Den blyge sångaren Sven Hedlund blev plötsligt Svenne med hela svenska folket och organisten Benny Andersson tog de första stegen i en karriär som kom att ge eko över hela världen. Cadillac Madness Den otroliga berättelsen om The Hep Stars är den första boken någonsin om bandet som svepte genom den svenska popvärlden. Författarna Dan-Eric Landén och Carl Magnus Palm bjuder på en fängslande och underhållande berättelse om ett popbands uppgång och fall: vägen till framgång, de kaotiska folkparksturnéerna, de hysteriska fansen, den rekordartade skivförsäljningen, de ekonomiska katastroferna, konflikterna inom gruppen, det oundvikliga slutet Hur gick det till när Hep Stars kämpade sig fram till genombrottet med Cadillac och Farmer John? Vad hände egentligen under gruppens framfart i de svenska folkparkerna? Varför var Sunny Girl en av de viktigaste låtarna någonsin för Benny Andersson? Hur reagerade pop-Sverige när Hep Stars spelade in I natt jag drömde och blev ett Svensktoppsband? Varför förvandlades gruppens spektakulära Afrika-film till ett grandiost fiasko? Vilka var de verkliga orsakerna till Hep Stars splittring? Cadillac Madness besvarar dessa och många andra frågor om bandet som en gång regerade de svenska topplistorna. Samtliga medlemmar i The Hep Stars Svenne Hedlund, Benny Andersson, Lelle Hegland, Chrille Pettersson och Janne Frisk har intervjuats för boken, liksom folket kring dem: managers, roadies, ljudtekniker, och många fler. Cadillac Madness är illustrerad med hundratals bilder från gruppens karriär, många aldrig tidigare publicerade. BONUS CD Boken innehåller också en diskografi över samtliga Hep Stars-skivor som gavs ut i Sverige och utomlands under gruppens storhetstid. Samtliga skivor finns avbildade i färg, komplett med olika utgivningsdetaljer och en värderingsguide som visar vilka utgåvor som i dag är de mest eftertraktade på samlarmarknaden.
Språk:
Svenska
ISBN-13:
9789189136045
Förlag:
Premium Publishing
Författare:
ISBN-10:
9189136047
Bandtyp:
Hardcover
Sidor:
411
Utgivningsdatum:
1 maj 2004
Nytrycksdatum:
1 jan 0001
Utgåva:
Dimensioner:
B: 180mm H: 245mm D: 30mm

Typiskt en billig utgåva av en bok. Hård rygg, mindre bra papper och tryckkvalitet.

Inbindingen har betydelse för kvalitet och hållbarhet. Inbundna och häftade böcker är av BRA KVALITET, medan hardback och paperback är BILLIGARE UTGÅVOR.

Bokrecensioner · Cadillac Madness - den otroliga berättelsen om The Hep Stars
Dan-Erik Landén
Var först med
att recensera boken
Skriv en bokrecension & VINN
Varje månad väljer vi 3 vinnare:
Den som har skrivit flest recensioner
Den som har skrivit den bästa
Vi drar lott bland alla nya recensioner
Varför ska jag bli medlem?
Otroliga priser
Billig leverans
PLATINAförmåner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar