Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Tecknade serier: europeisk stil

Om du gillar tecknade serier och har läst många sådana, så har du garanterat också stött på de fransk-belgiska tecknade serierna och den fransk-belgiska tecknade serier-genren eller traditionen. Belgien är det land som har haft störst succé med deras tecknade serier och grundlade under 1900-talet stilen för många kommande tecknade serier runt om i världen. Två av de belgiska tecknade serierna som belgarna själva är mest stolta över är Spirou och Gaston, som är uppfunna av den nu avlidna tecknaren André Franquin. En av de största och mest kända belgiska tecknade serierna är helt klart Tintin, skapad och tecknad av Hergé. Tintin är fortfarande väldigt stor idag och efter Hergés död och efterföljande försäljning av rättigheterna, så är Tintin idag en del av ett större företagsimperium. Det har gjorts Tintin-böcker, Tintin-filmer, leksaker och mycket annan merchandise, till glädje för världens många fans. Se alla de belgiska och franska tecknade serierna här i kategorin.

  • 1
  • ...
  • 1
  • ...
  • 1

Fransk-belgiska tecknade serier

Om du letar efter en fransk tecknad serie eller en belgisk tecknad serie, så har du hamnat rätt. Här hittar du nämligen alla de fransk-belgiska tecknade serierna som Tintin, Lucky Luke, Smurfarna, Yoko Tsuno och Starke Staffan. Belgiska och franska tecknade serier är en tradition inom den tecknade serie-konsten, som från mitten av 60-talet var extremt populär. Förutom Kalle Anka, så var det helt klart de belgisk-franska tecknade serierna som var mest utbredda och älskade av européerna och efterhand av resten av världen. Stilen kännetecknas genom att vara väldigt allsidig och har bidragit till att främja erkännandet av tecknade serier världen över med serier som just Tintin, Splint & co, Lucky Luke m.m.

Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar