Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Språk och lingvistik

Om du letar efter en bok som kan lära dig allt om slang så kan du hitta den här i kategorin. Även om slang oftast är väldigt aktuellt och ändrar sig med tiden, är användningen av slang inte något nytt. Man kan definiera slang som informellt användande av språk, som på ett fantasifullt eller kanske stötande sätt avviker från det allmänna språket. Hitta en bok om slang här hos Plusbok.se.

Normalpris 237:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 97:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 707:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 154:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 89:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 381:-
Icke-medlem
Medlem

Populära böcker om slang hos Plusbok.se

Ordet slang kommer från engelskan och dök upp i mitten av 1800-talet. Några påstår att det ursprungligen användes till att beskriva kriminellas språkbruk medan andra menar att man inte vet hur ordet uppstod.
Det kan vara svårt att hitta exempel på äldre slang eftersom det är ett talspråk och därför inte har skrivits ned. Flera dramatiker har genom tiderna använt slanguttryck i sina teaterstycken. Grekiska Aristofanes (död 385 f.Kr.), romerska Plautus (död 184 f.Kr.) och Petronius (död 66 e.Kr.) ska alla ha använt slang i sina stycken. Den dramatiker som idag nog är mest känd för att använda slang och uppfinna sina egna ord är Shakespeare, som t.ex. sägs stå bakom termer som ”fairplay”.
Här kan du hitta en bra bok om slang till bra priser.

 

Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar