Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Böcker: Kriminologi

Beskrivning

Kriminologi är studier av kriminaliteten och dess orsaker, verkningar och utbredning. Kriminologin är därför ett teoretiskt ämne som används på tvärs mellan ämnesområden och som kan användas inom många olika områden. Om du vill veta mer om ämnet, är en bok om kriminologi ett väldigt bra ställe att börja på. Hos Plusbok.se har vi samlat ett stort urval av böcker om kriminologi. Gå på upptäcktsfärd här på sidan och hitta både stora verk inom kriminologisk forskning och böcker som belyser olika fallstudier och som kastar ljus över hur kriminologi används i praktiken.

2 titlar
av Beata Hansson, Dea...
, 2012
Språk: Svenska
Pris 112,00 kr
info-iconMedlemspris 77 kr.
Förlagets pris 129,00 kr.
Se mer
Skickas inom Skickas inom 1-4 vardagar
av Robert Andersson,...
Häftad, 2017
Språk: Svenska
Pris 516,00 kr
info-iconMedlemspris 471 kr.
Förlagets pris 619,00 kr.
Se mer
Skickas inom Skickas inom 1-4 vardagar
Beskrivning

Spännande och upplysande böcker om kriminologi

Kriminologin som vetenskapligt ämne grundades på 1800-talet och dess teorier och metoder bygger från början på idéer från samhälls- och beteendevetenskapliga områden som antropologi och sociologi. Kriminologins utveckling i Europa har varit under kraftigt inflytande från områden som biologi, medicin och juridik, och först på 1900-talet blev sociologin inblandad.
Kriminologin hade från början en teori om att kriminalitet är medfödd och biologiskt bestämd utifrån de nedärvda egenskaperna från den kriminelles förfäder. Denna uppfattning var starkt inspirerad av tidens naturvetenskapliga teorier och utveckling, särskilt Darwins idé om motsatt evolution: degeneration. En av de mest kända kriminologiska teorierna från denna första period var idén om att man uteslutande utifrån människan fysiska utseende kunde fastslå om denne var kriminell. Härmed menade man till exempel att om en man hade ett särskilt markant hakparti, så måste han vara en mördare.
Det stod dock snabbt klart att även miljön spelar en central roll för den kriminelle, och periodens massiva industrialisering och urbanisering förde också med sig stora sociala problem - härunder kriminalitet och alkoholism. De stora sociala skillnaderna, särskilt i städerna, bevisade därmed att kriminalitet inte enbart är biologiskt betingat och att kriminalitet även i hög grad beror på yttre påverkan.

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!