Har du sett våra allra billigaste böcker? De finns bland våra SUPERerbjudanden

 

Stroked percentage icon Stroked parcel icon Stroked return policy icon Stroked platin member badge icon

Stora rabatter

Snabb leverans

30 dagars returrätt

Tjäna fördelar

Böcker: Kriminologi

Beskrivning

Kriminologi är studier av kriminaliteten och dess orsaker, verkningar och utbredning. Kriminologin är därför ett teoretiskt ämne som används på tvärs mellan ämnesområden och som kan användas inom många olika områden. Om du vill veta mer om ämnet, så är en bok om kriminologi ett väldigt bra ställe att börja på. Hos Plusbok.se har vi samlat ett stort urval av böcker om kriminologi. Gå på upptäcktsfärd här på sidan och hitta både stora verk inom kriminologisk forskning och böcker som belyser olika fallstudier och som kastar ljus över hur kriminologi används i praktiken.

1 titlar i 'Kriminologi'
, 2012
Språk: Svenska
Pris 165 kr
Pluspris 149 kr.
Ordinarie pris 209,00 kr.
Se mer
Skickas inom 1-4 vardagar

Beskrivning

Spännande och upplysande böcker om kriminologi

Kriminologin blev, som vetenskapligt ämne, grundat under 1800-talet och dess teorier och metoder bygger från början på idéer från de samhälls- och beteendevetenskapliga områden, som antropologi och sociologi. Kriminologins utveckling i Europa har varit under kraftigt inflytande från områden som biologi, medicin och juridik och först på 1900-talet blev sociologin inblandad.
Kriminologin hade från början en teori om att kriminalitet är medfödd och biologiskt bestämd utifrån de nedärvda egenskaperna från den kriminellas förfäder. Denna uppfattning var starkt inspirerad av tidens naturvetenskapliga teorier och utveckling och särskilt Darwin och idén om motsatt evolution: Degeneration. En av de mest kända kriminologiska teorierna från denna första period var idén om att man uteslutande utifrån människan fysiska utseende kunde fastslå om denne var kriminell. Härmed menade man till exempel att om en man hade ett särskilt markant hakparti, så måste han vara en mördare.
Fast det stod snabbt klart att även miljön spelar en central roll för den kriminella, och periodens massiva industrialisering och urbanisering förde också med sig stora sociala problem- härunder kriminalitet och alkoholism. De stora sociala skillnaderna, särskilt i städerna, bevisade därmed att kriminalitet inte enbart är biologiskt betingat och att kriminalitet även i hög grad beror på yttre påverkan.

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!