Årets fattigaste månad? Du har ALLTID råd med böckerna bland våra SUPERerbjudanden

 

Stroked percentage icon Stroked parcel icon Stroked return policy icon Stroked platin member badge icon

Stora rabatter

Snabb leverans

30 dagars returrätt

Tjäna fördelar

Böcker: Keramik

Beskrivning

Keramik är ett gemensamt namn för produkter som är framställda av bränd lera och beteckningen täcker således bland annat porslin, stengods och lergods. Urvalet av böcker om keramik är lika mångfaldigt som keramiken själv och det finns något för alla smaker. Hos Plusbok.se hittar du böcker om framställning av keramik, som guidar dig igenom de tekniska och praktiska arbetsmetoderna. Vi har samlat ett urval av böcker om keramik. Gå på upptäcktsfärd här på sidan och hitta just den bok om keramik som du saknar.

5 titlar i 'Keramik'
, 2015
Språk: Svenska
Pris 216,24 kr
Pluspris 199 kr.
Ordinarie pris 269,00 kr.
Se mer
Skickas inom 1-4 vardagar
, 2016
Språk: Svenska
Pris 186,98 kr
Pluspris 169 kr.
Ordinarie pris 239,00 kr.
Se mer
Skickas inom 1-4 vardagar
, 2015
Språk: Svenska
Pris 381,60 kr
Pluspris 339 kr.
Ordinarie pris 479,00 kr.
Se mer
Skickas inom 1-4 vardagar
Flexband, 2016
Språk: Svenska
Pris 165,36 kr
Pluspris 149 kr.
Ordinarie pris 209,00 kr.
Se mer
Skickas inom 1-4 vardagar
, 2017
Språk: Svenska
Pris 235,32 kr
Pluspris 209 kr.
Ordinarie pris 299,00 kr.
Se mer
Skickas inom 3-6 vardagar

Beskrivning

Böcker om keramik

Keramik kan delas upp i grovkeramik och finkeramik, där grovkeramik är keramik till byggen och ugnar: tegelsten och eldsäkra material. Finkeramik är serviser och konstföremål och omfattar lerfigurer, stengods, porslin och lergods. Den keramiska massan för tillverkning av både grov- och finkeramik är baserad på råmaterial som finns naturligt i jorden.
Materialet i den keramiska massan är ofta rensad eller utblandad men leran finns i den svenska jorden och naturen. Leran har därför varit en naturlig del i tillverkningen av serviser och hantverksredskap i Sverige under många tusen år.
Keramiktillverkning är en urgammal hantverkstradition och har uppstått oberoende av varandra i olika delar av världen. Porslinstillverkning förbinder man ofta med Kina och landets kulturhistoria, men även porslinsfabriker i Sverige är ledande på marknaden.  
Om du åker runt i världen, så hittar du massor av olika keramikverkstäder, som alla har ett kreativt och personligt uttryck. Bara fantasin sätter gränser och allt är möjligt, när det gäller formning och bearbetning av det dyrbara guldet från naturen. Hitta en bok om keramik här hos Plusbok.se och bli klokare på keramikens tillverkning och historia.

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!