Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Kalla kriget

Det kalla kriget varade mellan 1949–1989. Under denna tid hotade de två supermakterna USA och Sovjetunionen varandra med atomvapen och hela världen fruktade ett krig med katastrofala följder. Länderna gick som tur var aldrig ut i direkt krig mot varandra och när Gorbatjov kom till makten i Sovjetunionen avtog spänningen. Här i kategorin hittar du ett intressant urval av böcker om det kalla kriget, och om du är medlem så kan du köpa dem till under inköpspris.

Normalpris 234:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 262:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 294:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 281:-
Icke-medlem
Medlem
FÖRHANDSBESTÄLL NU
Normalpris 154:-
Icke-medlem
Medlem
FÖRHANDSBESTÄLL NU
Normalpris 179:-
Icke-medlem
Medlem
FÖRHANDSBESTÄLL NU
Normalpris 294:-
Icke-medlem
Medlem
  • 1
  • ...
  • 1
  • ...
  • 1

Det kalla kriget

Mellan slutet på andra världskriget och Berlinmurens fall år 1989 pågick det en storpolitisk konflikt mellan supermakterna USA och Sovjetunionen. Konflikten kallades ett kallt krig eftersom de två länderna aldrig gick ut i direkt krig mot varandra. USA fällde i augusti 1945 två atombomber över Hiroshima och Nagasaki och demonstrerade sin makt, i hopp om att avskräcka ryssarna och alla andra. Men snart därefter verkställde Stalin, den sovjetiska ledaren, ett program som med hjälp av spionage och stora ekonomiska omkostnader gav Sovjetunionen atomvapen år 1949. Detta blev starten på ett hetsigt vapen-kapplopp. Båda länderna hade nu sprängmedel nog till att utrota mänskligheten och bägge parter använde atomvapenhot som avskräckning. Det kalla kriget växlade mellan perioder med upprustning och nedrustning. Från 1985 ingick Sovjetunionen i omfattande nedrustningsavtal, som var en stor del av anspänningen, och det ledde till att det kalla kriget upphörde. Under denna tidpunkt hade Gorbatjov kommit till makten i Sovjetunionen. Hos Plusbok.se har vi samlat ett intressant urval av böcker om det kalla kriget. Köp dem med stora rabatter, särskilt som medlem!

Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar