Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Böcker: Grafiska noveller

Beskrivning

Grafiska noveller, eller grafiska romaner, är en förlängning av den tecknade seriens form och den grafiska romanen ger därför en chans att utforska de tecknade seriernas möjligheter och bryter de klassiska ramarna. En grafisk novell är en längre, sammanhängande historia - ofta genom flera böcker - precis som romanen. Ofta betraktas grafiska noveller som tecknade serier för vuxna, eftersom de som regel behandlar djupare och mer seriösa ämnen än de klassiska tecknade serierna. Hos Plusbok.se hittar du ett stort och varierat urval av grafiska noveller, så om du fortfarande inte känner till genren eller om du redan är ett fan - läs mer här på sidan och hitta precis den grafiska novell som du saknar.

5 titlar
av Lars Arrhenius
Danskt band, 2011
Språk: Svenska
Pris 118,00 kr
info-iconMedlemspris 83 kr.
Förlagets pris 129,00 kr.
Se mer
Skickas inom Skickas inom 1-4 vardagar
av Daishu Ma
, 2015
Språk: Svenska
Pris 178,00 kr
info-iconMedlemspris 143 kr.
Förlagets pris 219,00 kr.
Se mer
Skickas inom Skickas inom 1-4 vardagar
av Claes Jurander
, 2015
Språk: Svenska
Pris 178,00 kr
info-iconMedlemspris 143 kr.
Förlagets pris 209,00 kr.
Se mer
Skickas inom Skickas inom 1-4 vardagar
av Johan Wendt, Tor M...
, 2015
Språk: Svenska
Pris 111,98 kr
info-iconMedlemspris 87 kr.
Förlagets pris 159,00 kr.
Se mer
Skickas inom Skickas inom 5-9 vardagar
av Anna Sundström Lin...
, 2018
Språk: Svenska
Pris 178,00 kr
info-iconMedlemspris 143 kr.
Förlagets pris 199,00 kr.
Se mer
Skickas inom Skickas inom 1-4 vardagar
Beskrivning

Inspirerande grafiska noveller och grafiska romaner

Grafiska noveller är en genre som är svår att definiera, eftersom de grafiska romanerna är i samma familj som tecknade serier och det är ibland svårt att skilja på när en berättelse är en tecknad serie och när den är en grafisk novell. Det finns dock en väsentlig skillnad om man tittar på den engelska beteckningen eftersom det engelska ordet för en tecknad serie innehåller komik och underhållning: comics. De grafiska romanerna karaktäriseras av en längre, sammanhängande berättelse som ofta fortsätter genom flera böcker. Den klassiska tecknade serien avslutas oftast inom ett häfte medan den grafiska romanens berättelse fortsätter i flera.
Grafiska noveller är inte någon ny genre men genren har under de senaste åren upplevt en renässans, eftersom möjligheterna för konstnärliga och grafiska uttryck har blivit ännu större än de var tidigare. Den allra första grafiska romanen var Will Eisners ”Ett hus i Bronx” och just Eisner är namnet bakom det prestigefulla Eisner-priset, som delas ut för bästa grafiska novell.
De grafiska romanerna är spännande och kan på ett nytt och intressant sätt beröra många olika aktuella ämnen som hågkomst, trauma och identitetsproblem, som har visat sig vara särskilt väl lämpat för genren. Gå på upptäcktsfärd här på sidan och se hur stor spännvidd den grafiska romanen har. Det finns garanterat någon för alla smaker!

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!