Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Geografi

För 700 sedan kom de första människor till de öar som vi idag känner som Nya Zeeland. Under lång tid låg landet under ett brittiskt styre, men är idag självständigt. Landet är däremot fortfarande medlem av Commonwealth och erkänner den brittiska drottningen som officiellt statsöverhuvud. Reellt så är statsministern landets politiska ledare. Nya Zeeland har idag en mycket exportorienterad lantbrukssektor. De viktigaste lantbruksprodukterna är frukt, grönsaker, skogsprodukter, kött, mjölkprodukter och ull. Ekonomin är dessutom även beroende av landets förnybara energikällor som vattenkraft och jordvärme. Även turismen växer och landet är känd för sin filmindustri. Köp intressanta böcker om Nya Zeeland här hos Plusbok.se till stora rabatter- ofta till halva priset.

Normalpris 134:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 92:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 656:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 453:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 368:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 269:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 379:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 328:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 134:-
Icke-medlem
Medlem

Hitta spännande böcker om Nya Zeeland

För bara omkring 700 år sedan kom de första människorna till Nya Zeeland. De invandrade från öarna i det östliga Polynesien, utvecklade sin egen kultur och är idag kända som maorier. År 1642 kom den första européen till landet, den holländska upptäcktsresanden Abel Janszoon Tasman. Detta hade inte stor inflytelse på landet. Det skulle gå ytterligare 120 år innan det kom en europé till landet igen. Denna gång var det den brittiska upptäcktsresanden James Cook, som kartlagde nästan hela kusten. Därefter började brittiska handelsmän, valfångare, äventyrare och missionärer att bosätta sig ibland maorierna. 1840 blev öarna formellt en brittisk koloni och de flesta maorihövdingarna underkastade sig drottning Victorias herradöme. Den ursprungliga befolkningen blev brutalt undertryckt i över 30 år. År 1852 blev Nya Zeeland en egen koloni med en egen regering och 1907 blev landet en självständig stat. Detta är bara Nya Zeelands historia i grova drag och här i kategorin hittar du ett urval av böcker om Nya Zeeland, där du kan läsa mycket mer om öarnas historia och samhälle. Köp böckerna här hos Plusbok.se till under inköpspris.

Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar