Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
 Förmånsklubb
 Alltid billiga böcker
 90 dagars returrätt
 4,5 stjärnor på Trustpilot

Antikviteter och samlarobjekt

Keramik är ett gemensamt namn för produkter som är framställda av bränd lera, och beteckningen täcker således bland annat porslin, stengods och lergods. Urvalet av böcker om keramik är lika mångfaldigt som keramiken själv och det finns något för alla smaker. Hos Plusbok.se hittar du böcker om framställning av keramik, som guidar dig genom de tekniska och praktiska arbetsmetoderna. Vi har samlat ett urval av böcker om keramik. Gå på upptäcktsfärd här på sidan och hitta just den bok om keramik som du behöver.

Normalpris 218:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 213:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 213:-
Icke-medlem
Medlem
FÖRHANDSBESTÄLL NU
Normalpris 256:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 220:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 255:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 140:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 140:-
Icke-medlem
Medlem
Normalpris 140:-
Icke-medlem
Medlem
  • 1
  • ...
  • 1
  • ...
  • 1

Böcker om keramik

Keramik kan delas upp i grovkeramik och finkeramik, där grovkeramik är keramik till byggen och ugnar: tegelstenar och eldsäkra material, och finkeramik är serviser och konstföremål och omfattar lerfigurer, stengods, porslin och lergods. Den keramiska massan för tillverkning av både grov- och finkeramik är baserad på råmaterial som finns naturligt i jorden.
Materialet i den keramiska massan är ofta rensad eller utblandad, men leran finns i den svenska jorden och naturen. Leran har därför varit en naturlig del av tillverkningen av serviser och hantverksredskap i Sverige under många tusen år.
Keramiktillverkning är en urgammal hantverkstradition och har uppstått oberoende av varandra i olika delar av världen. Porslinstillverkning förbinder man ofta med Kina och landets kulturhistoria, men även porslinsfabriker i Sverige är ledande på marknaden.  
Om du åker runt i världen, hittar du massor av olika keramikverkstäder som alla har ett kreativt och personligt uttryck. Bara fantasin sätter gränser och allt är möjligt när det gäller formning och bearbetning av det dyrbara guldet från naturen. Hitta en bok om keramik här hos Plusbok.se och bli klokare på keramikens tillverkning och historia.

Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar