Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Emelie Scehpp

Vem är Emelie Schepp?

Av  Robin Oldberg , den 16 februari 2018

Från självpublicering till en av Sveriges nya lysande deckarstjärnor – Emelie Schepp är numera en av Sveriges mest framgångsrika deckarförfattare. Vill du veta mer om Emelie och hennes böcker? Läs mer här.

Emelie Schepp arbetade i många år som projektledare inom reklambranschen. Efter 10 år på en eventbyrå bestämde hon sig för att börja skriva. Efter en kurs i konsten att skriva filmmanus blev hon så pass inspirerad att hon skrev två filmmanus, som hon även skickade in till olika produktionsbolag i Sverige.

Men när jag läste i Dagens industri att filmregissören Peter Dalle hade svårt att få finansieringsstöd till svenska långfilmer tänkte jag om. Och jag tänkte bok istället”.

… Och tur var väl det! Hon visste att hon ville skriva om en actionhjälte som var lite udda och komplex med ett våldsamt förflutet - Jana Berzelius föddes - hon blev huvudpersonen i Emelies debutroman Märkta för livet. Parallelt med arbete som projektledare började Emelie alltså skriva. När familjen gått och lagt sig växte nya kapitel fram och fem månader senare var hon klar med sitt första utkast.

Efter att ha kontaktat alla de etablerade förlagen i den genren som hon valt och väntat på deras svar i sex månader, för att sedan endast få ett svar - ett nej - valde Emelie Schepp att sluta vänta. Istället satsade hon och hennes man allt på att starta ett eget förlag. Några veckor senare körde en lastbil upp på deras garageuppfart i Norrköping med 4999 stycken pocketexemplar av hennes nya bok.

Böckerna sålde slut på en månad och Schepp tog då kontakt med en traditionell återförsäljare för att sedan ge sig av ut på sin egendesignade signeringsturné, från Malmö till Sundsvall.

Efter ett halvår var hon Sveriges mest framgångsrika egenutgivare - hon hade sålt 40 000 exemplar. I och med framgågen fick hon förslag från flera olika förlag, hon valde dock HarperCollins, ett av världens största förlag. Hennes framgång har gjort att hon nu kan satsa allt på sitt författarskap.

Hennes tidigare arbete inom reklambranschen följer dock med in i hennes nya arbete som författare:

Som författare jobbar jag fortfarande lika hårt med marknadsföring och PR. Framför allt arbetar jag hårt för att träffa läsarna, att träffa dem är det bästa jag vet”.

Fyra böcker senare är hennes serie om Jana Berzelius har sålts i nästan 1 miljon exemplar och i ett trettiotal olika länder.

Läsordningen för Emelie Schepps böcker

1. Märkta för livet (2014), Wahlström & Widstrand

av Emelie Schepp
Storpocket, 2014
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Märkta för livet , av Emelie Schepp
Beskrivning:
En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig. Märkta för livet är den första delen i serien om åklagare Jana Berzelius. Emelie Schepps debutthriller är en sensation och har som självpublicerad redan såld i 40 000 ex. Serien är även såld till Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Japan, Tjeckien, Italien och Polen."

 

2. Vita Spår (2015), Wahlström & Widstrand

av Emelie Schepp
, 2015
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 144 kr.
  ( 219,00 kr. )
Vita spår , av Emelie Schepp
Beskrivning:
Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem? Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

 

3. Prio ett (2016), Wahlström & Widstrand

av Emelie Schepp
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 219,00 kr. )
Prio ett , av Emelie Schepp
Beskrivning:
Vad som till en början rubricerar som ett fasanfullt mord, visar sig vara en del i något betydligt större. I ”Prio ett” av Emelie Schepp

Hot eller räddning?

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser.
”Spännande ända till slutet.” Folkbladet

 

4. Pappas pojke (2017), Harper Collins Nordic

av Emelie Schepp
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 139 kr.
  ( 229,00 kr. )
Pappas pojke , av Emelie Schepp
Beskrivning:
Succéförfattaren Emelie Schepp är tillbaka med boken `Pappas pojke´ - En spännande deckare där vi fortsatt får följa åklagaren Jana Berzelius.
En varm sommarkväll i Norrköping. En sexåriga pojken ringer skräckslagen till sin pappa, han berättar att någon har tagit sig in i familjens hus. Det är det sista som hörs om pojken innan han försvinner spårlöst.
Åklagare Jana Berzeluis återvänder i ännu ett nervpirrande fall. Denna gång leder hon förundersökningen om pojkens försvinnande. Tillsammans med kriminalkommisarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon komma underfund med vad som ligger bakom pojkens försvinnande. Problemet är att ju närmre sanningen de kommer, desto mer personligt blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom, att hitta pojken. 
Samtidigt begär den skoningslöse Danilo att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.
`Pappas pojke´ är dem fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius. Serien har blivit en internaitonell succé, från att ha givits ut på Emelie Schepps egna förlag, till att idag säljas i 30-talet länder och tillhöra HarperCollins, ett av världens största förlag. År 2016 utsågs Emelie Schepp till Årets Deckarförfattare 2016.
---
"Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut "
Göteborgs-Posten om "Prio ett"
"Schepps bästa deckare hittills."
Corren om "Prio ett"
"En spännande och välskriven deckare som befäster att Schepp nu tillhör de etablerade författarna på den svenska deckarscenen."
Borås Tidning om "Prio ett"

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!