Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage123
blogImage123

Vem är Emelie Schepp?

Från självpublicering till en av Sveriges nya lysande deckarstjärnor – Emelie Schepp är numera en av Sveriges mest framgångsrika deckarförfattare. Vill du veta mer om Emelie och hennes böcker? Läs mer här.

av

den 16. februar 2018

Emelie Schepp arbetade i många år som projektledare inom reklambranschen. Efter 10 år på en eventbyrå bestämde hon sig för att börja skriva. Efter en kurs i konsten att skriva filmmanus blev hon så pass inspirerad att hon skrev två filmmanus, som hon även skickade in till olika produktionsbolag i Sverige.

Men när jag läste i Dagens industri att filmregissören Peter Dalle hade svårt att få finansieringsstöd till svenska långfilmer tänkte jag om. Och jag tänkte bok istället”.

… Och tur var väl det! Hon visste att hon ville skriva om en actionhjälte som var lite udda och komplex med ett våldsamt förflutet - Jana Berzelius föddes - hon blev huvudpersonen i Emelies debutroman Märkta för livet. Parallelt med arbete som projektledare började Emelie alltså skriva. När familjen gått och lagt sig växte nya kapitel fram och fem månader senare var hon klar med sitt första utkast.

Efter att ha kontaktat alla de etablerade förlagen i den genren som hon valt och väntat på deras svar i sex månader, för att sedan endast få ett svar - ett nej - valde Emelie Schepp att sluta vänta. Istället satsade hon och hennes man allt på att starta ett eget förlag. Några veckor senare körde en lastbil upp på deras garageuppfart i Norrköping med 4999 stycken pocketexemplar av hennes nya bok.

Böckerna sålde slut på en månad och Schepp tog då kontakt med en traditionell återförsäljare för att sedan ge sig av ut på sin egendesignade signeringsturné, från Malmö till Sundsvall.

Efter ett halvår var hon Sveriges mest framgångsrika egenutgivare - hon hade sålt 40 000 exemplar. I och med framgågen fick hon förslag från flera olika förlag, hon valde dock HarperCollins, ett av världens största förlag. Hennes framgång har gjort att hon nu kan satsa allt på sitt författarskap.

Hennes tidigare arbete inom reklambranschen följer dock med in i hennes nya arbete som författare:

Som författare jobbar jag fortfarande lika hårt med marknadsföring och PR. Framför allt arbetar jag hårt för att träffa läsarna, att träffa dem är det bästa jag vet”.

Fyra böcker senare är hennes serie om Jana Berzelius har sålts i nästan 1 miljon exemplar och i ett trettiotal olika länder.

Läsordningen för Emelie Schepps böcker

1. Märkta för livet (2014), Wahlström & Widstrand

 

2. Vita Spår (2015), Wahlström & Widstrand

 

3. Prio ett (2016), Wahlström & Widstrand

Prio ett

Emelie Schepp

Hardcover

Vårt normalpris
213,00 kr
Medlemspris
163,00 kr

 

4. Pappas pojke (2017), Harper Collins Nordic

Pappas pojke

Emelie Schepp

Hardcover

Vårt normalpris
220,00 kr
Medlemspris
170,00 kr

 

Källor:
https://www.emelieschepp.se/emelie-schepp
http://egenutgivare.nu/2014/03/intervju-med-emelie-schepp-sveriges-framsta-egenutgivare/
https://harpercollins.se/emelie-schepp


Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar