Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 9

Av  Robin Oldberg , den 26 februari 2018

Visste du att Elena Ferrante snart är tillbaka igen? I Veckans Topp 3 hittar du hennes kommande bok, och även två stycken pocketutgåvor av två av höstens stora svenska deckartitlar. Lär mer här.

Plågsam kärlek är Elena Ferrantes nya roman och släpps den 15 mars. Boken handlar om Delia – som efter sin mors död börjar forska i både mammans liv och omständigheterna kring hennes död. Veckans två andra böcker är båda några av den gångna höstens stora svenska deckartitlar, som nu har utkommit i pocket: Mari Jungstedts Det förlovade landet fortsätter att bygga vidare på hennes Gran Canaria-serie och Mons Kallentofts Heroine är kanske som bekant den sjätte delen i Kallentofts Herculesserie.

Veckans Topp 3

1. Plågsam kärlek, av Elena Ferrante

Ferrante har författat ett halvdussin romaner, där de mest välkända är böckerna i hennes Neapel-serie, som handlar om två kvinnor ifrån Neapel som försöker skapa sig ett liv i en våldsam och stultifierande kultur. Ferrante är en pseudonym, vem Ferrante egentligen är har hon lyckats hålla dolt enda sedan 1992, när hennes första roman utkom. Ferrante har själv utryckt sig att ”böcker, när de väl är färdigskrivna, har inte något behov för en författare”. Hon argumenterar även för att anonymitet är en förutsättning för hennes arbete och att hålla sitt namn hemligt är en nyckel till henens författandeskap.

av Elena Ferrante
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Plågsam kärlek , av Elena Ferrante
Beskrivning:
Delias mamma Amalia drunknar på hennes födelsedag För att ordna med begravnignen tvingas Delia resa tillbaka till sin barndoms kvarter i Neapel. Vad var det som hände Amalia egentligen? Vem var tillsammans med henne samma natt som hon dog?
Delias efterforskningar gör att hon börjar tvivla på att hon någonsin känt sin mor. Hade modern ett annat, hemligt liv? I takt med att Delia gräver djupare i sina efterforskningar börjar Delia minnas konstiga händelser ur sin barndom som kan ha med olyckan att göra. Genom ett antal mystiska telefonsamtal från en äldre herre sporras hon att gräva vidare och rekonstruera moderns sista dagar i livet. I sin jakt på sanningen försöker Delia samtidigt försonas med sitt förflutna och lösa upp alla känslomässiga knutar och lögner som hennes barndom präglats av.

 

2. Det förlovade landet, av Mari Jungstedt

Mari Jungstedt har arbetat som journalist vid Sveriges Radios Dagen Eko samt SVT:s Rapport.Hennes författardebut kom i 2003 med spänningsromanen ”Den du inte ser”, som handlar om ett seriemord på Gotland. I hennes efterföljande romaner återkom personerna från debuten – kriminalkommissarie Anders Knutas och journalisten Johan Berg. Denna bok handlar dock om Journalisten Sara Moberg och den före detta polisen Kristian Wede.

av Mari Jungstedt
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 37 kr.
  ( 59,00 kr. )
Det förlovade landet , av Mari Jungstedt
Beskrivning:
Efter ett fylleslag vaknar Bengt Andersson upp i semesterparadiset på Gran Canaria. I deras bungalow ligger hans hustru brutalt ihjälslagen. Själv minns han ingenting från gårdagskvällen - är det han som är den skyldige? Polisen griper honom och lösningen på mordet verkar till en början enkel. Samtidigt inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria. När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning.
Samtidigt som utredningen pågår brottas Sara med funderingar inför sin stundande 50-årsdag. Vad hände med drömmarna? Vart tog livet vägen? Ska man nöja sig med det man har?

 

3. Heroine, av Mons Kallentoft

Mons Kallentofts Herculesserie är en ny romanserie fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd. Huvudpersonen Zack Herry är en komplex antihjälte, trots att han arbetar som polis. Hans mörka förflutna vävs sakta men säkert in i berättelserna, något som ofta kommer att påverka hans arbete i Stockholms undre värld. Den pågår en evig kamp mellan Zacks två världar, den framgångsrika polisen som fullföljer sina plikter, och den utsvävande nattmänniskan som göra allt för att stilla sina begär.

av Mons Kallentoft, M...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 26 kr.
  ( 59,00 kr. )
Heroine , av Mons Kallentoft, Markus Lutterman
Beskrivning:
HEROINE av Mons Kallentoft och Markus Lutteman är den fjärde boken i Herkulesserien och är en thriller om kriminalitet i förorten. I denna fristående fortsättning har kriminella gäng tagit över förorten Stallhagen, där tunnelbanan har brunnit och dit bussar och ambulanser inte längre kör. Polisen har stoppat alla utryckningar efter att en polisbil sprängs i luften.

På sociala medier har en film börjat cirkulera, där en ung kvinna har skymfats och lämnats döende. Polisen omringar förorten och Kriminalinspektör Zack Herry ger sig in i området på egen hand för att försöka rädda kvinnan. Men mörka krafter motarbetar honom, och det ska visa sig bli hans livs svåraste uppdrag.

HEROINE är en kritikerrosad kriminalroman där förorten förvandlas till en krigszon. Missa inte denna otroligt spännande bok!

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!