Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 8

Av  Robin Oldberg , den 19 februari 2018

Nu är det återigen dags för Veckans Topp 3 – Här hittar du två gripande självbiografier om två helt olika livsöden, samt en stenhård deckare från deckarkungen Don Winslow. Läs om Veckans Topp 3!

En vettskrämd sjuttonårig tjej sitter i Aktuelltstudion – hon har, bara ett par dagar tidigare, bevittnat Sveriges mest uppmärksammade mord. 1986 mördades Sveriges dåvarande Statsminister Olof Palme mitt framför ögonen på Anna Hage. Nu väljer hon att berätta den traumatiska upplevelsen – och allt som följde efter det. Skamkänslorna, maktlösheten, utsattheten, känslan av att vara den som alla skvallrar om och hur den hemska och traumatiska upplevelsen har präglat henne. Veckans första bok heter ”30 år av tystnad: mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme” och är som sagt skriven av Anna Hage – det är en bok som både griper tag i en och samtidigt ger oss en bild av vår historia.

Veckans andra bok är även den en självbiografi. ”Flickan med sju namn: min flykt från Nordkorea” handlar om Hyeonseo Lees uppväxt i Nordkoreas brutala kommunistregim. Hur hon efter 1990-talets hungersnöd till slut började tvivla på landets propaganda och insåg att hon blivit hjärntvättad – för att sedan, som sjuttonåring, besluta sig för att fly till Kina.

Bok nummer tre denna vecka är Don Winslows nya deckare ”Styrkan”. En bok som handlar om kriminalinspektör Malones hårda kamp mot vapen, droger och gängen i New York. Han är ledaren för den elitstyrka som, med alla medel, ska rensa staden. Frågan är bara om han har gått för långt sin kamp?

Veckans Topp 3

1. 30 år av tystnad: mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme, av Anna Hage

Som sjuttonårig gymnasieelev bevittnade hon Sveriges mest uppmärksammade mord – mordet på statsministern Olof Palme. Upplevelsen kom att förändra och hennes liv hennes liv för alltid, I dag är hon starkt kritisk till hur hon behandlades av media, poliskåren och folket. Det är därför som Anna Hage nu väljer att berätta det som hon aldrig tidigare fick göra: berätta hela sin historia.

av Anna Hage, Ana Udo...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 126 kr.
  ( 219,00 kr. )
30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme , av Anna Hage, Ana Udovic
Beskrivning:
En vardagkväll i februari 2016 möter Anna sin egen blick i tv-rutan. Det är blicken hos en skrämd sjuttonåring. En tjej med sprejat hår i 80-talsfrisyr sitter i Aktuelltstudion och berättar om mordnatten då Olof Palme mördades. Nu, trettio år senare, sitter Anna hemma i tv-soffan och drabbas av frossa. Det skakar i hela kroppen och hon mår illa. På natten känns det som om hon ska kvävas. Tankar, minnen och känslor, allt flimrar förbi som i ett kalejdoskop.

Det finns en gräns för hur länge man kan trycka ner sina känslor. Det upptäckte Anna Hage som blev vittne till Palmemordet. Hon var ung gymnasieelev och försökte rädda livet på statsministern den där februarikvällen 1986. En traumatisk upplevelse som tillsammans med det efterföljande drevet i media, polisförhören och rättegångarna har påverkat hennes liv starkt.

Nu väljer hon att inte längre blunda för smärtan och berättar sin egen historia om vad som hände. Hon beskriver själva mordnatten, polisförhören, utsattheten och känslan av att vara den som alla skvallrar om. Hon berättar om livet idag, om hur de åren präglat henne, om maktlöshet och skamkänslor. Om vikten av att våga möta sina värsta rädslor – och om att gå vidare i livet.

 

2. Flickan med sju namn: min flykt från Nordkorea, av Hyeonseo Lee & David John

I ”flickan med sju namn” får vi följa Lees resa, genom hela hennes uppväxt till flykten och livet på flykt ifrån Nordkorea. Lee är idag engagerad i både aktivistarbete samt föreläsare på ”TED talks” konferenser

av Hyeonseo Lee, Davi...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 239,00 kr. )
Flickan med sju namn : min flykt från Nordkorea , av Hyeonseo Lee, David John
Beskrivning:
FLICKAN MED SJU NAMN av Hyeonseo Lee och David John handlar om Lees flykt från Nordkoreas diktatur.

Efter en sin uppväxt i det kommunistiska Nordkorea och 90-talets hungersnöd inser Hyeonseo Lee att hon har blivit hjärntvättad, och flyr som sjuttonåring till Kina.

Lee anpassar sig fort till sitt nya liv i Kina, men det finns ingen möjlighet att återvända till hemlandet, eftersom hon själv och hennes familj alla riskerar fångenskap, tortyr och avrättning.

Många år senare återvänder Lee dock till gränsen för att i ett djärvt försök att smuggla ut sin mor och bror ur Nordkorea.

FLICKAN MED SJU NAMN har snabbt blivit en internationellt bästsäljande bok, och har getts ut i 20 länder. Få en helt unik inblick i en hänsynslös diktatur i ett land fullt av hemligheter.

 

3. Styrkan, av Don Winslow

Den mångfacetterade Don Winslow har hunnit med ett och annat i sitt liv. Han har både arbetat som biografföreståndare, privatdetektiv, för en fotofirma i Kenya, som vandringsledare i sydvästra Kina, samt regisserat Shakespearepjäser. Ett lukrativt film- och bokavtal för The Death and Life of Bobby Z gav dock Winslow möjligheten att skriva på heltid i sitt älskade Kalifornien, där många av hans böcker utspelar sig.

av Don Winslow
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 140 kr.
  ( 229,00 kr. )
Styrkan , av Don Winslow
Beskrivning:
STYRKAN av Don Winslow handlar om kriminalinspektör Malones kamp mot vapen och droger i ett New York där ingen är ren - inte ens han själv.

I arton år har Denny Malone varit ledaren för en elitstyrka som bekämpar vapen, droger och gäng i New York. Staden är full av korruption och ärelystnad, och till och med Malone själv har stulit kontanter och droger för flera miljoner dollar tillsammans med sin partner.

När Malone fångas i en fälla måste han välja vem han ska svika: poliskåren, sina elitsoldater, sin familj, eller kvinnan han älskar. Samtidigt håller staden på att koka över i en konflikt som kan komma att förgöra dem alla.

STYRKAN är en fängslande och välskriven roman av den bästsäljande författaren Don Winslow, som tidigare arbetat som journalist och privatdetektiv. Han har tidigare skrivit tjugo kritikerrosade böcker och har vunnit flera priser för dem.

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!