Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 7

Av  Robin Oldberg , den 12 februari 2018

Nu är det återigen dags för att rekommendera tre fantastiska böcker i Veckans Topp 3. Denna vecka bjuder på en kommande titel från Jojo Moyes, en spännande historisk roman från England och en självbiografi från en svensk

Oavsett om du älskar hjärtevärmande och hjärtekrossande romantik, en historisk roman eller en svensk självbiografi – eller kanske alla tre – så kan du hitta din nästa läsupplevelse här!

I förra veckan utkom nämligen två fantastiska nyheter, både ”Ormen i Essex” av brittiska Sarah Perry och ”Om jag har en dålig dag kanske någon dör” av Christian Unge släpptes nämligen. Vi har även tagit med en bok som ännu inte har kommit ut, men som du just nu kan fynda till ett riktigt vrakpris. Jojo Moyes kommande bok ”En andra chans” är den sista delen i Moyes världssuccé om Louisa Clark.

Veckans Topp 3

1. Ormen i Essex, av Sarah Perry

Sarah Perry är själv född och uppvuxen i Essex. Hon uppfostrades i en troende familj som var medlemmar i ”Strict Baptist Church”, vilket ledde till att Perry växte upp utan nästan någon som helst tillgång till kontemporär kultur. ”Ormen i Essex” är hennes andra roman, och är inspirerad av det mytiska sjömonstret utanför Essex kust. Boken är skriven i en gotisk stil med teman såsom vänskap, godhet, vidskeplighet och kärlek.

av Sarah Perry
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 141 kr.
  ( 239,00 kr. )
Ormen i Essex , av Sarah Perry
Beskrivning:
ORMEN I ESSEX av Sarah Perry är en roman i Dickens-stil som handlar om en ung nybliven änka som vägrar följa samhällets förväntningar.

London 1893. Den unga, egensinniga änkan Cora Seaborne har befriats från ett olyckligt äktenskap, och beslutar sig för att lämna staden och skapa ett nytt liv åt sig själv och sin son, Francis. Tillsammans med sin väninna Martha flyttar hon till den lilla staden Colchester i Essex.

Rykten om ett mystiskt monster har gjort lokalbefolkningen orolig, men Cora är fast besluten att upptäcka och klassificera djuret, som hon tror är en ny, okänd art. Stadens präst William Ransome blir en oväntad medhjälpare och vän, och medan de söker efter varelsen kommer de allt närmare varandra.

ORMEN I ESSEX har bland annat belönats med Waterstones Book of the Year och British Book Awards Overall Book of the Year och har varit nummer ett på Sunday Times bästsäljarlista.

 

2. Om jag har en dålig dag kanske någon dör, av Christian Unge

Christian Unge arbetar både som överläkare och författare. Han har tidigare skrivit den egenutgivna thrillern Turkanarapporten. Unge har tidigare arbetat för Läkare utan gränser (MSF) i Afrika och disputerade 2010 i Global Hälsa för Hans Rosling. Christian Unges första deckare utkommer under hösten 2018, det är starten på en ny serie som han get ut hos Nordstedts förlag.

av Christian Unge
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 229,00 kr. )
Har jag en dålig dag kanske någon dör , av Christian Unge
Beskrivning:
Sylvestre var bara nitton år gammal när han dog i min famn och mitt misstag orsakade hans död.
I sin bok berättar Christian Unge om misstag han har gjort med patienter under sin tjänstgöring för Läkare Utan Gränser i Afrika eller på akutmottagningen i Sverige. Han berättar om kunskapsbrist, dålig handledning, stress, bristande kommunikation och svåra etiska gränsdragningar som skäl till varför fel inträffar inom vården.
Christian Unge pekar även på systemfel, som vårdplatsbrist och superspecialiseringen i storstadsregionerna. Han djupdyker dessutom i världens slumområden och traumatologins våldsamheter.
Men framför allt vänder han blicken mot sig själv och granskar sina misstag på ett utlämnande och okonstlat sätt. Som läsare får vi vara i hans sjukhuskläder. En känsla som kan vara både skrämmande som igenkännande:
Det skulle faktiskt kunnat vara jag som gjorde det där misstaget.

 

3. En andra chans, av Jojo Moyes

Jojo Moyes är snart tillbaka! Och det är Louisa Clark också – Jojo Moyes har nämligen skrivit den tredje boken om hjältinnan Louisa Clark, men en fantastisk personlighet som vi alla föll för i ”Livet efter dig”. I boken ”En andra chans” reser Louisa till New York, väl där försöker hon fortfarande uppfylla Wills önskan om att hon ska vara äventyrslysten. Men det är inte alltid så lätt som det låter.

av Jojo Moyes
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 155 kr.
  ( 219,00 kr. )
En andra chans , av Jojo Moyes
Beskrivning:
EN ANDRA CHANS av Jojo Moyes är den efterlängtade uppföljaren till de omtalade bästsäljarna Livet efter dig och Arvet efter dig .

I denna sista bok i trilogin befinner sig Louisa Clark i New York, redo att påbörja ett nytt äventyr samtidigt som hon tänker hålla förhållandet med Ambulans-Sam levande över alla de tusentals kilometer som ligger mellan dem.

Lou kastar sig in i sitt nya jobb hos den rika familjen Gopnik med stor entusiasm, och umgås snart med New Yorks societet. Där träffar hon Joshua Ryan som påminner henne om det liv hon lämnat bakom sig. Lou börjar hålla på hemligheter som inte bara är hennes egna, och som kan få katastrofala följder för henne själv.

När allt står på sin spets måste hon hitta svaret på vem hon själv är. Missa inte den tankeväckande och roliga avslutningen på böckerna om Lou Clark!

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!