Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 6

Av  Robin Oldberg , den 5 februari 2018

Veckans Topp 3 bjuder på tre gånger Nobelpristagaren Kazuo Ishiguro. Vill du veta mer om vilka av Kazuo Ishiguros titlar vi har valt ut så ska du läsa vidare i blogginlägget.

Veckans Topp 3

I och med att du nu kan fynda tre av Kazuo Ishiguros titlar till riktigt billiga priser så tänkte vi passa på att informera dig om tre av hans böcker – och självklart även om författaren själv.

Kazuo Ishiguro

Ishiguro är ansedd som en av världens mest hyllade kontemporära romanförfattare i den engelskspråkiga världen. Han har nominerats till Man Booker Prize fyra gånger och vunnit priset en gång. Romanen Never Let Me Go blev utsedd till 2005 års bästa novell av Time Magazine, i 2017 mottog han även Nobelpriset i litteratur; han beskrevs av juryn som en författare som ”med romaner av stor emotionell kraft, har han lyckats avtäckt avgrunden bortom vår illusoriska känsla av samband med världen”.

Ishiguros romaner är ofta (men inte alltid) skrivna ifrån ett förstapersonsperspektiv där berättaren ofta visar upp sina mänskliga tillkortakommanden. Ishiguro arbetar ofta med att låta sina karaktärer avslöja sina brister under berättelsens gång, för att på så sätt skapa ett sorts patos genom att låta läsaren upptäcka berättarens brister samtidigt som hen rycks med och sympatiserar med berättaren. Ishiguro säger själv att han har inspirerats av författare såsom Fjodor Dostojevskij och Marcel Proust.

1.

av Kazuo Ishiguro
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 219,00 kr. )
Vi som var föräldralösa , av Kazuo Ishiguro
Beskrivning:
England på 1930-talet. Christopher Banks har blivit landets mest respekterade detektiv, hans fall är det stora samtalsämnet i Londons societet. Men ett olöst brott hemsöker honom: hans föräldrars mystiska försvinnande i Shanghai när han bara var en liten pojke.
Nu, när landet går mot det stora kriget anser Banks att tiden är inne att återvända till barndomsstaden för att till sist lösa mysteriet – bara om han gör detta kan civilisationen räddas från den annalkande katastrofen.
 Vi som var föräldralösa är en berättelse om minnen, om behovet av att återvända, och om ett barns vision av världen – en vision som överlevt årtionden och som obevekligt format och förvrängt en människas liv.
 Den japanskfödde brittiske författaren Kazuo Ishiguro (Återstoden av dagen) är idag ett världsnamn. Detta är hans första roman på fem år.
Översättning av Rose-Marie Nielsen

 

2.

av Kazuo Ishiguro
Storpocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 76 kr.
  ( 119,00 kr. )
Nocturner : fem berättelser om skymning och musik , av Kazuo Ishiguro
Beskrivning:
En gatumusikant i Venedig råkar få syn på en av sina gamla idoler, en sångare vars karriär nu är på nedgång; en begåvad men okänd jazzmusiker och en firad sångerska möts under en sjukhusvistelse och mellan dem uppstår en lika trevande som osannolik bekantskap. En ung musiker stöter ihop och blir bekant med ett äldre par som turnerat Europa runt i vad som åtminstone på ytan verkar vara en perfekt tillvaro.
Nocturner är fem fristående berättelser som tillsammans formar en helhet. Med lyhörd känslighet och virtuos skärpa skildras här ett antal möten – och avsked – som alla på något sätt har med musik att göra. Det är ytterst få författare förunnat att på samma sätt som Ishiguro, på ett till synes enkelt men samtidigt mycket komplext sätt, kunna frambesvärja de allra finaste nyanserna i mänskliga relationer.

 

3.

av Kazuo Ishiguro
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 219,00 kr. )
Den otröstade , av Kazuo Ishiguro
Beskrivning:
Ryder, en internationellt känd klassisk pianist, checkar in som celeber inbjuden gäst på ett hotell i en stad någonstans i Centraleuropa. Han vet att han ska uppträda på konserthuset om några dagar, men medan Gustav, hotellets bärare, eskorterar honom till hans rum, förefaller det honom som om det är mycket mer med detta besök än han först anat. Han blir vittne till sorg, grymhet och död, men hastar ständigt vidare utan att någonsin stanna upp, som i en dröm utan slut. Sitt tidsschema har han förlagt, eller kanske aldrig fått; och hela tiden distraheras han av andra människors krav eller av sin egen nyckfullhet. Den otröstade är en sorglig, märklig komedi som formar sig till en mäktig parabel om det moderna samhällets absurditet och förvirring.

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!