Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 52

Av  Robin Oldberg , den 25 december 2017

Superhjälteaction för barn, en shakespeariansk romantolkning och en bok om att optimera sig själv. Veckans Topp 3 ska denna vecka försöka att dra dig upp från din juldvala – och in i böckernas fantastiska värld!

Vi hoppas att ni allesammans har haft en riktigt god jul – och att ni nu har laddat batterierna så att ni är redo mata den inre bokmalen igen. Vi har nämligen tre nyheter att tipsa om! Den första boken är den nya delen i serien om Kapten Kalsong av Dav Pilkey – denna del i serien heter Kapten Kalsong och Turbotoans tyranniska vedergällning. Häng med på ett actionfyllt och lättläst äventyr med mycket humor. Margaret Atwood har fått den stora äran att bli utvald till att vara en del i den internationella serie där författare ska modernisera och tolka Shakespeare. Häxyngel är en tolkning av pjäsen Stormen, boken handlar om teaterchefen Felix som förråds av sin rival och tvingas bort från teatern. I den tredje boken, Den vilda jakten på det bättre jaget får vi följa författarna Carl Cederström och André Spicers jakt och försök på att systematiskt optimera olika delar av sina liv.

 

Veckans Topp 3

1. Kapten Kalsong och Turbotoans tyranniska vedergällning, av Dav Pilkey

David Murray ”Dav” Pilkey Jr. är mest känd för just bokserien om Kapten Kalsong, han har dock skivit flera barnböcker, bland annat under pseudonymen Sue Denim. Namnet Dav kommer ifrån hans tidigare anställning hos Pizza Hut, där hans ”e” försvann från hans namnbricka. Andra verk som han har skrivit är bland annat ”Dog Man”, ”Dragon”-serien och ”Dumb Bunnies”-serien.

av Dav Pilkey
Kartonnage, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 73 kr.
  ( 129,00 kr. )
Kapten Kalsong och Turbotoans tyranniska vedergällning , av Dav Pilkey
Beskrivning:
Med sin mix av illustrerat spännande äventyr och barnsligt rolig humor gör bokserien "Kapten Kalsong" succé! Såväl nybörjarläsarna som bokslukarna kastar sig över Dav Pilkeys skruvade, actionfyllda och lättlästa kapitelböcker.Läslust, språkglädje och ett stort ordförråd till alla!Efter att hela universums existens stått på spel i förra boken är nu eleverna Georg och Harold rätt utmattade. Men att kämpa mot dinosaurier och kärnvapenbestyckade robotbrallor i både forntid och framtid är ingen ursäkt för att missa skolan! Och definitivt ingen ursäkt för att missa det superviktiga provet i skolan! När provresultaten kommer står det klart att katastrofen är ett faktum. Harold misslyckades och får gå om fjärde klass. Men vad än värre är, George KLARADE betygen och får börja i femman! Så kan inte en vänskap sluta, och de båda vännerna tänker göra en sista tidsresa. En tidsresa ett dygn tillbaks i tiden till innan provet! En mycket smart idé!Om det inte vore för att gårdagens Georg och Harold fortfarande fanns kvar i dåtiden, så att det nu finns en dubbel uppsättning vänner. Och så det där hotet från yttre rymden som närmar sig jorden i en faslig fart för att göra slut på allt. Undrar du vad för hot? Titta på omslaget!Elfte fristående boken om superhjälten Kapten Kalsong: skruvade och actionfyllda historier som ger läslust till alla! Självklart innehåller böckerna även den världsberömda animationtekniken "Flip-O-Rama" där du själv får seriesidorna att leva!

 

2. Häxyngel, av Margaret Atwood

Margaret Atwood är en prisbelönt kanadensisk författare, poet och litteraturkritiker. Hon har bland annat skrivit den framidsdystopiska romanen Tjänarinnans berättelse (som både finns som balett, opera, film, och TV-serie) och deckaren Den blinde mördaren. Ett återkommande fokus i Atwoods berättelser är ett fokus på kvinnors situationer, vare sig hon skriver science fiction, gotiska berättelser, spökhistorier eller deckare och hon var en av de första att öppet skriva om feministiska frågor. Hon förklara detta själv; “Jag började som en helt och hållet opolitisk författare, men sedan började göra det alla romanförfattare och några poeter gör: jag började beskriva världen omkring mig”(1).

av Margaret Atwood
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 131 kr.
  ( 219,00 kr. )
Häxyngel , av Margaret Atwood
Beskrivning:
Den hyllade teaterchefen Felix ska just sätta upp sitt mästerverk – Shakespeares pjäs Stormen – när han förråds av sin rival och tvingas bort från teatern. Sveket drabbar honom hårt. I tolv år lever han isolerad och hämndlysten medan han sörjer sin bortgångna dotter Miranda. Men så skymtar Felix sin stora chans till upprättelse. Han tar jobb som teaterlärare på ett närbeläget fängelse, övertalar de intagna att väcka liv i Stormen och bjuder in representanter från regeringen att se resultatet. Och när Felix upptäcker sin rival i publiken iscensätter han en egen mullrande och högst personlig storm.
Margaret Atwood nämner ofta William Shakespeare som en av de författare som har influerat henne mest. I Häxyngel tar hon sig an pjäsen Stormen och bjuder på en intensiv roman fylld av illusioner och dråpliga överraskningar.
Häxyngel är en del i den internationella serie där samtida författare tar sig an varsitt verk av Shakespeare.

 

3. Den vilda jakten på ett bättre jag, av Carl Cederström & André Spicers

Forskarna Carl Cederström och André Spicer genomgår ett försök att under ett års tid optimera sina liv. Metoden för dem är enkel, de ska varje månad försöka ge sig i kast med ett nytt område. I januari försökte de exempelvis förbättra sin produktivitet och i september ska de bli miljonärer. Och i slutet ska de ställa sig frågan vad som var meningen med allt. Carl Cederström är docent i företagsekonomi vid Stockholms Universitet, författare eller redaktör till fem böcker. Han har även skrivit för The New York Times, The Guardian, Atlantic och Svenska Dagbladets Kulturmagasin. André Spicer är professor på Cass Business School i London, författare och redaktör till sju böcker. Även han har skrivit för stora tidningar, bland annat The Guradian, Financial Times och Times.

av Carl Cederström, A...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 259,00 kr. )
Den vilda jakten på ett bättre jag , av Carl Cederström, André Spicer
Beskrivning:
Vi strävar alla efter att bli bättre människor. Snyggare, smartare, mer produktiva, bättre älskare och mer hälsosamma. Vi går på kurser, läser böcker och tittar på Youtubeklipp. Egentligen finns det ingen del av livet som inte kan optimeras.

Forskarna Carl Cederström och André Spicer försöker under ett års tid att systematiskt förbättra olika delar av sin tillvaro. I januari ökar de sin produktivitet, i juni maximerar de sin sexuella njutning och i september ska de bli miljonärer. Experimentet förvandlas snart till ett sätt att leva, där de investerar stora mängder tid och pengar i att bli den optimala versionen av sig själva.
Den vilda jakten på ett bättre jag är en rolig och självutlämnande skildring av självhjälpsindustrin och vad den gör med oss. I slutet av året tvingas författarna ställa frågan: Vad var meningen med allt?
Carl Cederström är docent i företagsekonomi vid Stockholms universitet och författare eller redaktör till fem böcker. Han har skrivit för The New York Times, The Guardian, The Atlantic och Svenska Dagbladet.
André Spicer är professor på Cass Business School, London, och författare och redaktör till sju böcker. Han har skrivit för The Guardian, Financial Times, The Times och CNN. Spicer är bosatt i London.

 

(1) Poetry Foundation (8 maj 2017). ”Margaret Atwood” (på en-us). Poetry Foundation. Läst 19 december 2017.

 

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!