Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 5

Av  Robin Oldberg , den 29 januari 2018

Succéböcker som alla borde läsa! Om du inte redan har läst dessa böcker så är det hög tid att du gör det. I denna veckas topp 3 hittar du inte bara riktigt bra böcker, du hittar även riktig stora rabatter på dem.

Nu är det återigen dags för Veckans Topp 3, denna vecka har vi en bästsäljande psykologibok, en psykologisk thriller och en nyutgåva av en bästsäljande deckare från en amerikansk författare. En av de stora succéböckerna i 2017 var boken Omgiven av idioter av Thomas Erikson. Det är en bok om, ja, hur man förstår sig på idioter i sin omgivning. Seriöst innehåll förpackas tillsammans med humor, för att på så sätt skapa en intressant, rolig och hjälpsam bok som kan hjälpa dig att förstå människor som är annorlunda än dig själv. Den andra boken denna vecka är B.A. Paris psykologiska och obehagliga bok Bakom stängda dörrar, som det nyligen tipsades om i SVT:s Go'kväll. (klicka på här om ni vill se inslaget).
Veckans sista bok är skriven av den amerikanska författaren Karina Slaughter. Boken Triptyk kom egentligen ut på svenska redan i 2009, nu kommer den dock i en nyutgåva. En iskall seriemördare härjar i Atlanta, det är upp till kriminalaren Michael Ormewood och specialagenten Will Trent att lösa fallet. Ett komplicerat fall blir mer komplicerat av den avsky som de två lagmännen känner för varandra.

Veckans Topp 3

1. Omgiven av idioter, av Thomas Erikson

Är du trött på att du har allt för många idioter i din omgivning och vill du hitta ett sätt att ta itu med eländena? Thomas Erikson är konsulten, föreläsaren och coachen med mångårig erfarenhet inom beteendevetenskaplig utveckling. I denna bok lär du dig att variera din kommunikationsstil för att bättre anpassa dig efter människor som är annorlunda dig själv. Om vi människor blir medvetna om hur vi kommunicerar så blir vi även lättare att förstå – problem uppstår allt för ofta som ett direkt resultat av dålig kommunikation.

av Thomas Erikson
Pocket, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Omgiven av idioter : hur man förstår dem som inte går att förstå , av Thomas Erikson
Beskrivning:
`Omgiven av idioter´ beskriver på ett konkret och underhållande vis en av världens mest världskända metoder för att sortera olikheter inom mänsklig kommunikation. Med en vetenskaplig bakgrund analyserar och undersöker boken vardagens möten och ger konkreta hjälpmedel till hur du kan förstå de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar. `Omgiven av idioter´ tar upp en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen: dålig kommunkation....

 

2. Bakom Stängda dörrar, av B.A. Paris

B.A. Paris skivkarriär tog fart efter att hennes två döttrar flyttade hemifrån, innan hade hon inte tiden att sätta sig vid datorn och skriva. Efter att ha hört om en skrivtävling arrangerad av Sunday Times började hon fila på en idé till en historia. Efter ett par månaders arbete och 80.000 ord senare var hon färdig med sin berättelse. Hennes historia ledde inte till en historia, men det var startpunkten för hennes författarskap eftersom hon hittade något som hon älskade att göra. Inspirationen till boken Bakom stängda dörrar fick hon från ett par bekanta som till synes hade en perfekt relation. Ett par incidenter fick hennes att börja fundera om allting var så perfekt när de var ensamma, och där föddes idén till boken.

av B. A. Paris
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 93 kr.
  ( 259,00 kr. )
Bakom stängda dörrar , av B. A. Paris
Beskrivning:
Det perfekta äktenskapet? Eller den perfekta lögnen? Alla känner ett par som Jack och Grace. Han är snygg och förmögen, hon är charmig och elegant. Han är en hängiven advokat som aldrig har förlorat ett mål, hon sköter hemmet och maten till fulländning och avgudar sin handikappade lillasyster. Fast de är nygifta verkar de ha allt. Man kanske inte vill tycka om dem, men man gör det. Man blir ohjälpligt charmad av deras otvungna, bekväma hem och av deras trevliga middagar. Man skulle vilja lära känna Grace bättre. Men det är svårt, för man upptäcker att hon och Jack är oskiljaktiga. Vissa skulle kalla det för riktig kärlek. Andra undrar kanske varför Grace aldrig svarar i telefon. Eller varför hon aldrig kan komma och ta en kopp kaffe, fast hon inte jobbar. Hur hon kan laga sådan enastående mat och ändå vara så slank. Eller varför hon aldrig verkar ha någonting med sig när hon går ut ur huset, inte ens en penna. Eller varför det sitter skyddande ståljalusier för alla fönster på bottenvåningen. Vissa skulle kanske undra vad som egentligen pågår när middagen är över och ytterdörren har stängts. Det här är en av de bästa och mest skrämmande psykologiska thrillers jag någonsin har läst. San Francisco Book Review Jag behövde bara en eftermiddag för att läsa ut boken, och i slutet bultade hjärtat hårt. Om man gillar snabba, hektiska historier kommer man att älska den här. The Sun Om ni tyckte om Kvinnan på tåget, så läs Bakom stängda dörrar. Elle Den här boken är 2016 års svar på Gone Girl. Nog sagt. Women s Health UK Behind Closed Doors är både oroande och beroendeframkallande, och jag sträckläste för att få veta hur det skulle gå för Grace. En isande thriller som man inte kan sluta läsa. Mary Kubica, författare till The Good Girl Ett fängslande familjedrama den känsla av trovärdighet och skräck som genomsyrar hela Behind Closed Doors sviktar aldrig. The Washington Post B. A. Paris använder klichén om att man inte vet vad som händer bakom stängda dörrar till en mardröm För varje kapitel stegras spänningen, och allt mer står på spel för Grace i det helvete som hennes perfekta äktenskap med Jack har blivit. Huffington Post Det nygifta paret Grace och Jack Angel verkar leva ett perfekt liv i den engelska författaren Paris debutroman, men skenet kan bedra Graces skräck är smittande, och faran som väntar Millie skapar en tickande klocka som driver denna klaustrofobiska katt-och-råttalek till dess kusliga, tillfredsställande slut. Publishers Weekly Bästsäljande författaren B. A. Paris växte upp i England men har bott i Frankrike i största delen av sitt liv. Behind Closed Doors är hennes debutroman, och den har sålt i över 1 miljon exemplar.

 

3. Triptyk, av Karin Slaughter

Karin Slaughter är en av världens mest populära och prisbelönta författare. Hon har blivit utgiven i 36 länder och har sålt mer än 35 miljoner exemplar över hela världen. Hon har skrivit två bokserier, Grant County-serien och Will Trent-serien, samt andra enskilda boktitlar. Slaughter beskriver själv hur hon "inte är speciellt disciplinerad" när det kommer till hennes skrivande och att hon vanligtvis ”flyr till bergen för att skriva tills hon bryter ihop”. Idéer till hennes berättelser byggs dock upp över en längre tid. Utgångspunkten till hennes böcker kommer ofta från att hon funderar på ett brott och hur hennes huvudpersoner skulle kunna tänkas bemöta det.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!