Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 47

Av  Robin Oldberg , den 20 november 2017

Julhandeln har nu börjat krypa igång. Har du börjat handlat julklappar till familj och vänner? I Veckans Topp 3 hittar du inspiration till din egen läsning, och kanske också till en julklapp!

Denna Veckas Topp 3 kan förhoppningsvis erbjuda något till de allra flesta – en barnboksklassiker som även har figurerat som julkalender i TV, en tät och spännande deckare som nu utkommer i en pocketutgåva, och en självbiografi från en av vår tid största rocklegender.

Unna dig själv eller någon i din närhet en ny och riktigt bra läsupplevelse, och kom ihåg att vi ska läsa hela livet – för att lära hela livet.

Veckans Topp 3

1. `Trolltider´, av Maria Gripe

Boken Trolltider bygger som sagt på den oerhört populära julkalendern från 1979. Julkalendern blev sedan publicerad som bok i 1985, med namnet Godispåsen, och det är just precis lördagsgodiset som denna nya bok handlar om. Maria Gripe skrev 36 böcker och många av hennes böcker illustrerades av hennes make Harald Gripe. Många av Maria gripes tidiga böcker inspirerades av traditionella sagor, ofta med förmänskligade djur och helt dominerade aven yttre handling. Många av hennes senare verk har inspirerats av författare såsom Edgar Allan Poe, systrarna Brontë och Carl Jonas Love Almqvist.

av Maria Gripe
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 80 kr.
  ( 139,00 kr. )
Trolltider , av Maria Gripe
Beskrivning:
Boken TROLLTIDER av Maria Gripe bygger på den gränslöst populära julkalendern från 1979, med samma namn. Denna bok publicerades första gången 1985 med titeln Godispåsen, och det är just precis lördagsgodiset som berättelsen handlar om. Ulrikas lördagsgodis försvinner nämligen väldigt fort, och även om mamman inte förstår det, så vet Ulrika vart det tar vägen. Det är småtrollet Kleva som har tagit det!

Nästan alla de ursprungliga figurerna från TV-serien är med i boken: Kleva och hennes syster Tova och deras vän Kotte, häxan Mara och Dorabella, den sockersöta fen. Boken är illustrerad av Harald Gripe, och bilderna har restaurerats digitalt för denna utgåva.

TROLLTIDER är en riktig klassiker av en av Sveriges mest älskade barnboksförfattare, Maria Gripe. Bland hennes totalt 38 böcker finns bland annat Hugo & JosefinAgnes Cecilia och Glasblåsarns barn. Böckerna har översatts till 29 språk, flera har filmatiserats, och själv har hon mottagit en rad utmärkelser för sitt författarskap.

2. `Mörkertid´, av Lars Pettersson

Lars Pettersson arbetar primärt som filmare men har också ett förflutet som lärare och producent på SVT. Hans debutroman ”Kautokeino, en blodig kniv” var till en början tänkt som ett filmmanus men blev senare en deckare. Boken belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris i 2012. Lars Pettersson är själv, till stora delar, bosatt i Kautokeino i Norge, resten av tiden spenderar han utanför Lindesberg.

av Lars Pettersson
, 2016
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
Mörkertid , av Lars Pettersson
Beskrivning:
"Det är en visuell läsning, inte konstigt med Lars Petterssons bakgrund som filmare. Jag undrar bara när hans romaner blir till spelfilm. Så starka och bra är hans berättelser." Norrbottens-kuriren
DET ÄR MÖRKERTID. Den månad då solen inte når upp över horisonten. Man kan ana att den finns där eftersom molnen i öster färgas röda. Dagsljuset blir bara till några få blå timmar. I ett skyddsrum på Esranges raketskjutfält gör Nils Mattis ett obehagligt fynd: en människas kropp, bestialiskt styckad. Det faktum att han själv just tjuvskjutit en älg i området håller honom från att kontakta polisen vilket väcker misstankar när polisen ändå upptäcker att han varit där. Återigen får åklagare Anna Magnusson rycka in och försvara familjen. På polishuset nere i Kiruna försöker Melker Grundström, vikarierande kommissarie från Storuman, ta ställning till det problem med renstölder som den lokala polisen år efter år slingrat sig undan. Nu ska han dessutom ta hand om utredningen av den döde i skyddsrummet. Melker använder de korta dagarna till att försöka reda ut vem den döde egentligen är och varför han blivit mördad på ett så brutalt sätt. När han äntligen tror att han lyckats identifiera mannen, kompliceras situationen betydligt av att man hittar den döde från skyddsrummet en gång till. Den här gången ligger han på golvet i sin egen lägenhet, skjuten i huvudet med ett grovkalibrigt vapen Mörkertid är en isande thriller om konflikter och motsättningar i ett litet samhälle norr om polcirkeln dit vintersolen aldrig når.»Sensationellt.« SYDSVENSKAN OM KAUTOKEINO

3. `Bruce Dickinson: What does this button do?´, av Bruce Dickinson

Bruce Dickinson är en brittisk artist som är mest känd som sångare i Heavy Metal gruppen Iron Maiden. Dickinson föddes i det lilla gruvsamhället Worksop i England, hans far arbetade som mekaniker i armén och hans mor arbetade deltid i en skoaffär. Utanför musikkarriären är Bruce Dickinsson känd för hans otaliga intresseområden och mångfasetterade kunskaper. Han är utbildad pilot (vilket han också har arbetat som), driver en pilotskola, han har presenterat sitt eget radioprogram, arbetat som värd i dokumentärfilmer, skrivit både filmmanus och romaner, skapat ett framgångsrikt ölmärke, samt tävlat internationellt i fäktning.

{ isbn:"9789150929980", showBookText:true, displayType:"left"

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!