Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans topp 3

Veckans topp 3 – vecka 45

Av  Robin Oldberg , den 6 november 2017

I november, när julen börjar närma sig, kommer det allt fler böcker. De bästa nya böckerna som utges denna vecka är skrivna av, eller handlar om; Martina Haag, Hans Rosling och MIkael Persbrandt.

Den första boken denna vecka är en roman skriven av Martina Haag. "Livet går så fort. Och så långsamt" är en bok om längtan, saknad och en känsla av att inte höra till. Den andra boken är en självbiografi skriven av Hans Rosling själv, tillsammans med journalisten Fanny Härgestam. "Hur jag lärde mig att förstå världen" handlar till stora delar om vad som formade Hans Rosling till den han var, vad som fick honom att vilja undersöka och förstå den värld vi lever i, och även de möten som inspirerade och utvecklade honom. Boken "Mikael Persbrandt" är Mikael Persbrandts memoarer och är skriven av Carl-Johan Vallgren i samarbete med Persbrandt.

Veckans topp 3

Livet går så fort. Och så långsamt, av Martina Haag

Martina Haag är skådespelaren som sadlade om och började skriva vid 39 års ålder. Hon utsågs till Årets krönikör i 2005 och hon har även blivit utsedd till Årets Mama. I 2006 blev hon även utsedd till Årets Antikexpert. Martina Haags debutroman, "Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra)", utkom i 2006. Boken blev även till film där Martina själv spelade huvudrollen. Filmen blev en stor publiksuccé och hyllades av kritiker.

av Martina Haag
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 239,00 kr. )
Livet går så fort. Och så långsamt , av Martina Haag
Beskrivning:
Romanen LIVET GÅR SÅ FORT. OCH SÅ LÅNGSAMT av Martina Haag handlar om hur vi blir de vi är.

I alla skolklasser existerar en hierarki, en coolhetsordning. Det gäller att försvara sin position hela tiden, inte göra något fel eller ha på sig fel kläder, eller prata med fel person - det kan förstöra allt. Ingen vill vara en av de pinsamma, de mobbade eller de som ingen pratar med. Skolan och skolgården är hela ens värld, med sina egna lagar och regler, där de vuxna inte existerar. Även många år efter att skolan slutat kan man se på en bild av sin gamla skolklass och gradera alla klasskompisar i rangordning.

Martina Haag har skrivit en bok om hur man formas som person, och om alla de händelser i livet som har avgörande betydelse för vem man blir.

Martina är skådespelare, krönikör och författare och har bland annat spelat huvudrollen i filmatiseringen av hennes egen roman Underbar och älskad av alla. Hennes roman Det är något som inte stämmer blev utsedd till "Årets bok" under Bokmässan i Göteborg 2016.

Hur jag lärde mig förstå världen, av Hans Rosling & Fanny Härgestam

Hans Rosling var framför allt känd som en av initiativtagarna till Läkare utan gränsers Sverigesektion, för sitt arbete med stiftelsen Gapminder och för sina pedagogiska och folkbildande föredrag om global hälsa. En av Roslings mest kända teorier var den förutspådda minskningen av antal barn per kvinna i världen. Han förutspådde att befolkningstillväxten kommer att ta slut cirka 2050 då jordens befolkning planar ut på drygt 11 miljoner människor, förutsatt att världens ledare fortsätter att bekämpa fattigdomen för de två miljarder fattigaste. Fanny Härgestam är frilansjournalist och baserad i Paris. Hon har ett speciellt fokus på just Frankrike och Nordafrika. Tidigare arbetsgivare är bl.a. Sveriges Television och Sveriges Radio och hin har föreläst för bl.la Sveriges Riksdag och Utrikespolitiska Institutet.

av Fanny Härgestam, H...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 196 kr.
  ( 289,00 kr. )
Hur jag lärde mig förstå världen , av Fanny Härgestam, Hans Rosling
Beskrivning:
HUR JAG LÄRDE MIG FÖRSTÅ VÄRLDEN av Hans Rosling är en självbiografi av en av nutidens mest folkkära forskare. Det är en bok om en ung man med enkel bakgrund som använder vetenskapen för att resa ut i världen och förklara den på nytt. Tillsammans med journalisten Fanny Härgestam har Hans Rosling fullbordat sina memoarer med samma karaktäristiska berättarglädje som gjorde att alla lyssnade när han talade. Här beskriver han sitt liv och de svåra beslut han tagit på vägen.

“Ett telefonsamtal den 5 februari 2016 gjorde det bråttom att skriva böcker“ skriver Hans i förordet till boken. Han hade fått cancer i bukspottkörteln och förväntades ha omkring ett år kvar att leva. Den planerade boken Factfulness som skulle skrivas i samarbete med sonen Ola och hans fru fick första prioritet, men snart visade det sig att det fanns material nog till två böcker - resultatet blev HUR JAG LÄRDE MIG FÖRSTÅ VÄRLDEN. En bok som handlar mindre om siffror och mer om möten med människor. En personlig och engagerande berättelse du inte får missa!

UR HANS ROSLINGS FÖRORD
Ett telefonsamtal den 5 februari 2016 gjorde det bråttom att skriva böcker. Min läkare ringde och berättade att jag hade bukspottkörtelcancer. Jag var förberedd på de dåliga nyheterna. Samtalet den eftermiddagen var bara bekräftelsen på vad som gradvis blivit uppenbart för mig under de senaste dagarnas läkarundersökningar. Prognosen var dålig. Jag hade ungefär ett år kvar att leva.

Jag grät största delen av den fredagskvällen. Som tur var hade jag Agneta, min ungdomskärlek och fru. Med henne som tröst, och med våra barns och vänners stöd, kunde jag anpassa mig till den nya verkligheten. Jag skulle inte dö kommande månad. Livet skulle fortsätta trots den dödliga sjukdomen. Jag skulle kunna njuta av livet åtminstone under våren och sommaren.

Cancern har gjort min dagsform oförutsägbar. Därför har också mitt arbete förändrats. Bara några dagar efter sjukdomsbeskedet ställde jag in samtliga föreläsningar samt film- och TV-produktioner. Detta var ledsamt att göra, men jag hade inget val. Dessutom kunde jag stå ut med den dramatiska förändringen av en specifik anledning. Någonting annat stod nämligen överst på min önskelista: att få skriva boken Factfulness tillsammans med min son Ola och hans fru Anna. Vi har jobbat ihop med folkbildning i 18 år och tillsammans grundat stiftelsen Gapminder.

Det var under hösten 2015 som Anna och Ola kom på bokkonceptet och titeln. Boken var redan tänkt att skrivas av oss tre under kommande år, parallellt med vårt pågående arbete för Gapminder. Min cancer gjorde det bara än mer brådskande för mig.

Snart visade det sig att materialet skulle räcka till två böcker. Medan Factfulness handlar om varför vi människor har så svårt att förstå utvecklingen i världen, handlar den här boken om mig och hur jag kom att förstå världen. Det här är alltså en bok som innehåller ytterst få siffror. Istället handlar den om möten med människor som öppnat mina ögon. Fått mig att tänka om.

Hans Rosling, januari 2017

Factfulness utkommer våren 2018.

Mikael Persbrandt, av Carl-Johan Vallgren

Carl-Johan Vallgren har skrivit åtta romaner, en novellsamling och en essäbok. Han största publika framgång kom i och med boken "Den vidunderliga kärlekens historia" från 2002, då boken vann Augustpriset. Vallgrens böcker är översatta till 25 språk och har nått framgång i länder som Tyskland, Italien, Spanien och Ryssland. Vallgren är även musiker och har varierat musikstilar melland satirisk kabaré och modern rock.

av Carl-Johan Vallgre...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 259,00 kr. )
Mikael Persbrandt : så som jag minns det , av Carl-Johan Vallgren
Beskrivning:
Läs Mikael Persbrandts memoarer i SÅ SOM JAG MINNS DET av Carl-Johan Vallgren.

Mikael Persbrandt är en av Sveriges mest kända skådespelare, och har bland annat gjort rollen som Gunvald Larsson i Beck-serien. Han spelade en av huvudrollerna i filmen Hämnden, som vann en Oscar i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga film 2010.

Persbrandts karriär sträcker sig även utanför hemlandets gränser, och han spelade bland annat karaktären Beorn i filmtrilogin The Hobbit. Boken är skriven i samarbete med Mikael Persbrandt.

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!