Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans topp 3

Veckans topp 3 – vecka 44

Av  Robin Oldberg , den 1 november 2017

Denna veckan bjuder på tre riktiga toppböcker! Bästsäljaren Dan Brown, Vloggaren och författaren John Green och nobelpristagaren Kazuo Ishiguro har alla tre böcker som denna vecka släpps på svenska.

I Dan Browns nya bok "Begynnelse" är Robert Langdon återigen på jakt efter svar. Denna gång jagar han svaren på de existentiella frågorna; varifrån kommer vi och vart är vi på väg? I John Greens barn- och ungdomsbok "Sköldpaddor hela vägen ner" får vi följa med Aza Holmes på äventyr. Äventyr som bland annat innehåller en miljardär på flykt samt en hittelön på 100 000 dollar. I Kazuo Ishiguros bok "Vi som var föräldralösa" får vi resa tillbaka i tiden till 1930-talet. Ett olöst mysterium med en personlig koppling förföljer Christopher Banks – långt mer personlig privat koppling än vad han är van vid.

Veckans topp 3

1. Begynnelse, av Dan Brown 

Dan Brown gjorde sin författardebut i 1988 med boken "Gåtornas Palats". Likt böckerna om Robert Langdon handlade även denna bok om kodlösning, dock med ett fokus på amerikansk underrättelsetjänst. Boken blev snabbt en bästäsljare i USA. Romanen "Änglar och Demoner" introducerade för första gången huvudpersonen Robert Langdon. Boken utkom år 2000 och sålde mer än "Gåtornas Palats". I 2003 utkom sedan storsuccén "Da Vinci-koden" som har sålt ungefär 80 miljoner exemplar – vilket gör den till en av världens mest sålda böcker. Lite kuriosa om Dan Brown, han har även gett ut två skivor på hans egna skivbolag.

av Dan Brown
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 163 kr.
  ( 249,00 kr. )
Begynnelse , av Dan Brown
Beskrivning:
Varifrån kommer vi?Vart är vi på väg?Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism. Efter sensationella bästsäljare som Da Vinci-koden, Änglar och Demoner och Inferno är Dan Brown nu tillbaka med en av sina hittills mest hisnande, banbrytande och underhållande romaner.

2. Sköldpaddor hela vägen ner, av John Green 

John Green är en amerikansk Vloggare och författare som bland annat har arbetat med barn med livshotande sjukdomar, något som inspirerade honom till att skriva succéboken "Förr eller senare exploderar jag". Green skapade tillsammans med sin bror, Hank Green, Youtubekanalen Vlogbrothers den 1 januari 2007. Idén bakom kanalen var att undvika att skriva till varandra under ett helt år och istället föra dagliga videologgar. John och brodern Hank har nu ett stort antal anhängare som följer deras Youtubekanaler – Youtubekanaler som innehåller allt från utbildningsvideor om humaniora och naturvetenskap till listor med trivia. John Greens senaste bok kom för 6 år sedan. Hans läsare är vana att få vänta och längta. Förr eller senare exploderar jag tog 10 år att skriva!

av John Green
Danskt band, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 111 kr.
  ( 169,00 kr. )
Sköldpaddor hela vägen ner , av John Green
Beskrivning:
Aza Holmes är egentligen inte så intresserad av att ge sig in i jakten på Russell Pickett, den försvunne multimiljardären som jagas av FBI. Men 100 000 dollar i belöning gör att Daisy - hennes bästa, enda och fullständigt orädda vän - har andra planer. "Krossa hjärtan, Holmesy, inte drömmar" är Daisys mantra.
Tillsammans navigerar de båda det korta avståndet över floden och det avgrundsdjup som skiljer dem från Picketts lyxiga egendom.
I det gigantiska huset bor nu bara Picketts söner, Davis och Noah. Davis som Aza kände när de var små. Davis som aldrig kan lita på att någon gillar honom för den han är eller om det är pappas pengar som lockar.
Men med Aza kan han vara lugn. Hon bryr sig inte om belöningen och hennes tvångstankar upptar det mesta av henns tankar. De snurrar i en allt snabbare spiral som inte går att bryta eller styra. Alla bakterier som finns, alla sätt som de kan komma in i kroppen och hur man kan dö av dem. Alla bakterier som finns i en människas saliv, som byter mun vid en kyss ...
Till denna berättelse hör också Daisys framgångsrika fanfiction om Chewbacca och en tuatara som kan bli både mycket gammal och mycket, mycket rik.

I Sköldpaddor hela vägen ner förmedlar John Green känslan i att leva med den typ av tvångstankar och psykisk ohälsa som har påverkat hans eget liv sedan barndomen. Och hur omgivningen inte riktigt kan förstå hur det är, hur folk väntar på att man bara ska ta sig samman. Det är jobbigt att vara människa, men ibland är det uthärdligt eller till och med roligt.

3. Vi som var föräldralösa, av Kazuo Ishiguro 

Kazuo Ishiguro är en brittisk författare med Japanskt ursprung, Ishiguro föddes i Nagasaki, Japan, men flyttade till England 1960. Han har skrivit romaner, noveller samt film- och TV-manuskript och tilldelades i 2017 Nobelpriset i litteratur med motiveringen att han "i romaner med stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen".

av Kazuo Ishiguro
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 153 kr.
  ( 219,00 kr. )
Vi som var föräldralösa , av Kazuo Ishiguro
Beskrivning:
England på 1930-talet. Christopher Banks har blivit landets mest respekterade detektiv, hans fall är det stora samtalsämnet i Londons societet. Men ett olöst brott hemsöker honom: hans föräldrars mystiska försvinnande i Shanghai när han bara var en liten pojke.
Nu, när landet går mot det stora kriget anser Banks att tiden är inne att återvända till barndomsstaden för att till sist lösa mysteriet – bara om han gör detta kan civilisationen räddas från den annalkande katastrofen.
Vi som var föräldralösa är en berättelse om minnen, om behovet av att återvända, och om ett barns vision av världen – en vision som överlevt årtionden och som obevekligt format och förvrängt en människas liv.
Den japanskfödde brittiske författaren Kazuo Ishiguro (Återstoden av dagen) är idag ett världsnamn. Detta är hans första roman på fem år.
Översättning av Rose-Marie Nielsen

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!