Plusbog logo
Hitta erbjudanden på deckare här
blogImage82
blogImage82

Veckans topp 3 – vecka 43

I veckans topp tre hittar vi bland en fjärde och avslutande del i en historisk romansier, en självbiografi från en av våra mest folkkära artister och en barnserietidning om utanförskap och superkrafter.

av

den 24. oktober 2017

Veckans toppböcker är innehåller som vanligt det ena och det andra. Den första boken denna vecka är en riktigt stortitel; Conn Iggulden släpper nu den fjärde och sista delen i "Rosornas krig"-serien – en episk avslutning på en historisk romanserie om det gamla England, mellan åren 1455-1485. Makt, intriger, blod och spänning utlovas i "Ravenspur". Den andra boken är skriven av Tomas Ledin, en av våra mest folkkära och älskade artister. Tomas släpper nu en självbiografi, i "Inte ett moln så lång ögat kan nå?" får vi en inblick i hans mer än 40 år långa liv som artist och även hur hans mest hyllade och älskade sånger kom till. Den tredje "boken" denna vecka är skriven av Elias Våhlund och Agnes Våhlund – serietidningen "HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR" är en otrolig vacker serie om utanförskap – blandat med superkrafter och spänning. Serietidningen är primärt avsedd för yngre läsare i åldern 6 - 9 år.

Veckans topp 3

1. Ravenspur, av Conn Iggulden

Conn Iggulden har släppt fyra böcker i "Rosornas krig"-serien. Serien startar med "Stormfågel" som utkom i 2014, "Solvarg" i 2015 och "Blodsfejd" i 2016. Nu utkommer alltså den sista och avgörande boken i hans historiska epos. Iggulden är av brittisk och irländsk härkomst, han studerade vid University of London och arbetat som lektor innan han blev författare på heltid. Iggulden har även skrivit en bokserie på fem böcker om Julius Ceasars liv, från åtta års ålder till mordet på honom vid 55 års ålder. Dessa böcker innehåller, precis som "Rosornas krig"-serien, både historiska, vässade och påhittade händelser – allt för att skapa en intressant berättelse.

2. Inte ett moln så långt ögat kan nå?, av Tomas Ledin

Folkkär är ett av de alla superlativ som kan beskriva Tomas Ledin – en av Sveriges största artister genom tiderna. Efter över 40 år som artist, otaliga turnéer genom Sverige och ett medverkande i "Så mycket bättre" vet de allra flesta vem han är, oavsett ålder. År 1991 grundade Tomas Ledin konsertturnén Rocktåget som varje sommar turnerar runt om i Sverige med kända pop- och rockartister. Delar av boken innehåller berättelser om och från Rocktåget, men också hur hans mest klassiska verk kom till.  

Inte ett moln så långt ögat kan nå?

Tomas Ledin

Hardcover

Vårt normalpris
270,00 kr
Medlemspris
220,00 kr

3. Röda Masken, av Elias Våhlund & Agnes Våhlund

Serietidning "Handbok för superhjältar" skapades efter att Elias dotter berättade om att hon blev mobbad i skolan, hon var nio år och hade precis bytt skola. Elias visste inte vad han skulle säga till henne; när han själv blev retad i skolan så slog han dem som var elaka. Han insåg dock att han inte kunde säga detta till sitt barn. Mobbningen slutade till slut men denna period fick Elias att börja fundera på hur man kunde närma sig ämnet och inte minst problematiken med att det rent faktiskt kan bli skamfyllt för barnet. Tillsammans valde Elias och Agnes att skapa en möjlighet för barn att prata om mobbning – utan att göra det personligt. De skapade en serie där de som läser serien kan prata om karaktärerna istället.

Handbok för superhjältar. Röda masken

Elias Våhlund, Agnes Våhlund

Hardcover

Vårt normalpris
137,00 kr
Medlemspris
112,00 kr

Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar