Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans topp 3

Veckans topp 3 – vecka 43

Av  Robin Oldberg , den 24 oktober 2017

I veckans topp tre hittar vi bland en fjärde och avslutande del i en historisk romansier, en självbiografi från en av våra mest folkkära artister och en barnserietidning om utanförskap och superkrafter.

Veckans toppböcker är innehåller som vanligt det ena och det andra. Den första boken denna vecka är en riktigt stortitel; Conn Iggulden släpper nu den fjärde och sista delen i "Rosornas krig"-serien – en episk avslutning på en historisk romanserie om det gamla England, mellan åren 1455-1485. Makt, intriger, blod och spänning utlovas i "Ravenspur". Den andra boken är skriven av Tomas Ledin, en av våra mest folkkära och älskade artister. Tomas släpper nu en självbiografi, i "Inte ett moln så lång ögat kan nå?" får vi en inblick i hans mer än 40 år långa liv som artist och även hur hans mest hyllade och älskade sånger kom till. Den tredje "boken" denna vecka är skriven av Elias Våhlund och Agnes Våhlund – serietidningen "HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR" är en otrolig vacker serie om utanförskap – blandat med superkrafter och spänning. Serietidningen är primärt avsedd för yngre läsare i åldern 6 - 9 år.

Veckans topp 3

1. Ravenspur, av Conn Iggulden

Conn Iggulden har släppt fyra böcker i "Rosornas krig"-serien. Serien startar med "Stormfågel" som utkom i 2014, "Solvarg" i 2015 och "Blodsfejd" i 2016. Nu utkommer alltså den sista och avgörande boken i hans historiska epos. Iggulden är av brittisk och irländsk härkomst, han studerade vid University of London och arbetat som lektor innan han blev författare på heltid. Iggulden har även skrivit en bokserie på fem böcker om Julius Ceasars liv, från åtta års ålder till mordet på honom vid 55 års ålder. Dessa böcker innehåller, precis som "Rosornas krig"-serien, både historiska, vässade och påhittade händelser – allt för att skapa en intressant berättelse.

av Conn Iggulden
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 164 kr.
  ( 239,00 kr. )
Rosornas krig. Fjärde boken, Ravenspur , av Conn Iggulden
Beskrivning:
ROSORNAS KRIG, RAVENSPUR DEN FJÄRDE BOKEN 
av Conn Iggulden

England, 1470.Ett kungarike som är uppdelat mot sig själv, kan man inte stå emot. Den Yorkistiska kungen Edward IV drivs ut ur England, hans fru och barn tvingas söka fristad från Lancasterhuset. Även om Edward ska utså förödmjukelse och raseri kommer han tillbaka till sin storhet. 

Han landar på Ravenspur, med en halv-drunknande armé och hans bror Richard vid hans sida. Även om alla odds är emot dem, när de flesta stadspunkter är stängda, har de kommit hem.

Bröderna York kommer inte att gå tyst i förbud. Istället väljer de att attackera. Ändå inser inte Edward eller Richard att den sanna fienden i York ännu har avslöjat sig själv. Långt bort har Henry Tudor blivit en man. Han är den röda draken - "ödets man" som försöker avsluta rosenkriget. Hans pårörande kommer att bära honom till Bosworth Field. Här uppstår tystnad och sorg av drottningar.

Det kommer att bli självoffer och fruktansvärda förräderier. Två kungliga prinsar kommer att dödas. Det kommer att finnas ett slut - och ett nytt kungligt hus kommer att stå över dem alla.

2. Inte ett moln så långt ögat kan nå?, av Tomas Ledin

Folkkär är ett av de alla superlativ som kan beskriva Tomas Ledin – en av Sveriges största artister genom tiderna. Efter över 40 år som artist, otaliga turnéer genom Sverige och ett medverkande i "Så mycket bättre" vet de allra flesta vem han är, oavsett ålder. År 1991 grundade Tomas Ledin konsertturnén Rocktåget som varje sommar turnerar runt om i Sverige med kända pop- och rockartister. Delar av boken innehåller berättelser om och från Rocktåget, men också hur hans mest klassiska verk kom till.  

av Tomas Ledin
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 172 kr.
  ( 289,00 kr. )
Inte ett moln så långt ögat kan nå? , av Tomas Ledin
Beskrivning:
I mer än 40 år har Tomas Ledin, en av våra mest älskade artister, stått på scenen. Sedan skivdebuten med Restless mind och sin medverkan i Melodifestivalen 1972 har han blivit en viktig del av svensk musikhistoria och komponerat en mängd klassiska låtar som Sommaren är kort, I natt är jag din och En del av mitt hjärta.
I den här rikt illustrerade boken berättar Tomas om hela sitt artistliv, från de första trevande försöken i slutet av 1960-talet, via gigantiska turnéer som Rocktåget till kritikerrosad krogshow.
Vi får också läsa Tomas berättelser om hur tjugofem av alla hans sångfavoriter kom till. Och för den som vill spela och sjunga med finns även texter och ackord till varje låt.

3. Röda Masken, av Elias Våhlund & Agnes Våhlund

Serietidning "Handbok för superhjältar" skapades efter att Elias dotter berättade om att hon blev mobbad i skolan, hon var nio år och hade precis bytt skola. Elias visste inte vad han skulle säga till henne; när han själv blev retad i skolan så slog han dem som var elaka. Han insåg dock att han inte kunde säga detta till sitt barn. Mobbningen slutade till slut men denna period fick Elias att börja fundera på hur man kunde närma sig ämnet och inte minst problematiken med att det rent faktiskt kan bli skamfyllt för barnet. Tillsammans valde Elias och Agnes att skapa en möjlighet för barn att prata om mobbning – utan att göra det personligt. De skapade en serie där de som läser serien kan prata om karaktärerna istället.

av Elias Våhlund, Agn...
, 2017
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 75 kr.
  ( 129,00 kr. )
Röda masken , av Elias Våhlund, Agnes Våhlund
Beskrivning:
HANDBOK FÖR SUPERHJÄLTAR DEL 2: Röda masken
av Elias & Agnes Våhlund
I Handbok för superhjältar följer vi Lisa, hon är en nioårig flicka som får flytta in hos sin mormor när hennes mamma ska jobba utomlands ett tag. När hon kommer till nya klassen blir hon för första gången i sitt liv utsatt för mobbning.
Tre killar i klassen gör hennes vardag till en plåga och Lisa går till den enda plats där hon känner är säker och dit killarna aldrig går – biblioteket.
Boken Röda Masken är den andra delen i Handbok för superhjältar där författarna Elias och Agnes Våhlund får en till att vilja sträck läsa den. Boken är fartfylld och spännande och handlar om Lisa, en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer.

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!