Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 4

Av  Robin Oldberg , den 22 januari 2018

Se vilka tre böcker som vi rekommenderar denna vecka. Vi har plockat fram två fantastiska deckare, och en underbar barnbok från National Geographic. Är hittar du riktigt bra läsupplevelser.

Får en bra start på det nya bokåret med dessa gripande, roliga, eller lärande titlar. Här hittar du två svenska deckare av helt olika natur och en fantastisk faktabok för barn som handlar om delfiner. Läs mer om de tre böckerna här under!

 

Veckans Topp 3

1. Pastor Viveka och Glada änkan, av Annette Haaland

Annette Haalands serie om Pastor Viveka är en blandning av deckar- och feel good-genrerna. Just ”Pastor Viveka och Glada änkan” är den tredje delen om pastorn som löser mordmysterier i Enskede. Denna gång dyker det upp ett avhugget finger i kyrkan, detta sker strax efter att församlingen har spekulerat i hur de ska använda miljonarvet efter Doris. Pastor Viveka-serien är inte en typisk deckare. Annette Haaland säger själv att ”Ja, de handlar om mord och mordgåtor, men de handlar också om hur Viveka navigerar bland de egensinniga och älskvärda karaktärerna i hennes församling. Hur hon hanterar alla människors förväntningar på henne, hennes relation till bokhandlaren Abbe och hennes egna existentiella frågor om livet. Böckerna handlar helt enkelt också om att det finns gemenskap – något som trots allt är feel good”.

av Annette Haaland
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 126 kr.
  ( 219,00 kr. )
Pastor Viveka och Glada änkan , av Annette Haaland
Beskrivning:
PASTOR VIVEKA OCH GLADA ÄNKAN av Annette Haaland är tredje delen om pastorn som löser mordmysterier i Enskede. Den här gången börjar boken med ett återupplivande av Enskedes 100 år gamla biograf, där en äldre dam som kallades Glada Änkan brukade ackompanjera filmerna. Nu får biografen bära hennes namn – men var hon verkligen så glad som namnet tyder på?

Medan församlingen spekulerar på hur de ska använda arvet efter Doris – en hel miljon – dyker det upp ett avhugget finger i kyrkan. Det är dags för Pastorn att reda ut trådarna ännu en gång… En bok som är mystisk, spännande och underhållande.

Missa inte Annette Haalands andra böcker om pastor Viveka: Pastor Viveka och tanterna och Pastor Viveka och hundraårsjubileet.

 

2. Offrens offer, av Bo Svernström

”Offrens offer” är Bo Svernströms debutroman – en tät och spännande deckare om poliskommissarie Carl Edson och kvällstidningsreportern Alexandra Bengtsson. Bokens handling tar vid när en bonde utanför Rimbo gör en brutal upptäckt. Han hittar en naken man torterad och uppspikad på laduväggen. När flera brutala brott begås, alla mot människor med kriminell bakgrund tyckts det vara en uppgörelse i den undre världen – fallet utvecklar sig dock till något helt annat…

av Bo Svernström
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 126 kr.
  ( 219,00 kr. )
Offrens offer , av Bo Svernström
Beskrivning:
När en bonde utanför Rimbo en tidig morgon går ut i sin lada finner han en naken man brutalt torterad och uppspikad på ladans vägg. På plats gör polisens tekniker en makaber upptäckt: mannen lever. Poliskommissarie Carl Edson sätts på fallet samtidigt som kvällstidningsreportern Alexandra Bengtsson blir den första att skriva om det i media. Mannen visar sig vara kriminell och har många fiender. När fler brutala, till synes slumpmässiga mord bland kriminella begås, försöker polisen hitta ett mönster. Men det som tycks vara en trivial uppgörelse i den kriminella världen utvecklar sig till något helt annat. Carl Edson och Alexandra Bengtsson blir allt mer indragna i handlingens mitt – där inget längre är vad det inledningsvis tycktes vara.
Offrens offer är en både smart och berörande, tempofylld och mörk spänningsroman med många oväntade vändningar.

 

3. National Geo Allt om delfiner, av Elizabeth Carney

Om du letar efter något som kan fånga intresset hos ditt barn så kan kanske detta fantastiska magasin från National Geographic vara något. Elizabeth Carney bor och arbetar i New York som författare och redaktör. Efter att hon lärde sig att dyka tar hon varje chans hon kan att besöka delfinernas rike. Elizabeth har skrivit denna boktillsammans med forskaren och fotografen Flip Nicklin. Dyk ner bland fakta om delfinungar, delfiners kommunikationsförmåga och föda. Lär dig vad skillnaden är på en delfin och en fisk och möt alla märkliga medlemmar i delfinfamiljen. Testa sedan dina delfinkunskaper och se vad du har lärt dig.

av Elizabeth Carney
Danskt band, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 51 kr.
  ( 79,00 kr. )
Allt om delfiner , av Elizabeth Carney
Beskrivning:
ALLT OM DELFINER av Elizabeth Carney är boken som gör dig till delfinexpert. Vad är skillnaden på en fisk och en delfin? Vilka djur är medlemmar av delfinfamiljen? Hur kommunikerar delfiner? Lär dig svaren och mycket mer i denna spännande och informativa bok, där du kan läsa allt om delfiner, späckhuggare, grindvalar och andra fantastiska djur.

Elizabteh Carney är författare och redaktör, bosatt i New York. Nyligen har hon lärt sig att dyka, och nu delar hon med sig av allt det hon lärt sig under flera familjesemestrar i Florida.

Fotograf Flip Nicklin arbetar regelbundet för National Geographic och hans bilder av delfiner, valar och andra vattenlevande djur har illustrerat många artiklar i tidskriften.

 

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!