Bli Medlem Returböcker Kundservice

Månadens topp 5 - oktober

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 3

Av  Robin Oldberg , den 15 januari 2018

I denna veckas topp 3 handlar allt om deckare – om du älskar nagelbitande spänning och kluriga deckargåtor så hoppas vi att du nu kan få lite inspiration. Läs Veckans Topp 3.

Deckare – många är vi som läser dem. I Veckans Topp 3 har vi med två svenska och en tysk deckare som alla tre är olika typer av deckarböcker. Kristina Appelqvist är tillbaka med den fjärde delen i serien om litteraturforskaren Helena Waller. I ”Den fjärde pakten” får även återigen stifta bekantskap rektor Emma Lundgren som läsarna tidigare har mött i Kristina Appelqvists tidigare böcker. Dag Öhrlund är tillbaka med sin tredje bok om Truut och hans medarbetare Carolina Herrera och Måns Schmidt. Den buttre Truut blir indragen i en härva som handlar om både prostitution, människohandel och barnarov. Den tredje deckaren är tyska Melanie Raabes debutroman som blev prisad som Årets bästa kriminaldebut vid Stuttgarter Krimipris. ”Fällan” är en annorlunda psykologisk thriller deckarförfattaren Linda Conrad som blir vittne till sin egen systers brutala mord. Linda har nu chans att hämnas, hon vet nämligen vem mördaren är, och hon har sin egen plan för att sätta dit honom…

Veckans Topp 3

1. Den fjärde pakten, av Kristina Appelqvist

Kristina Appelqvist är en frilansskribent, kommunikationskonsult och författare. Hon har vunnit många trogna läsare tack vare sin stil, som beskriv som en nutida Maria Land, och en svensk Agatha Christie. Inspirationen till hennes böcker kommer från hennes 14 år inom den akademiska världen. Hon beskriver den akademiska världen som en konservativ miljö som inte har förändrats speciellt mycket över tiden – och att detta gör den tacksam att skriva om. Hennes fiktiva lärosäte har placerats i en småstad, småstadslivet blandas med skildringar från den akademiska världen, vilket skapar en typ av feel-good känsla – sedan blandas såklart detta med en plötslig ondska i form av brutala mord. Hennes böcker är ju trots allt deckare!

av Kristina Appelqvis...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 150 kr.
  ( 229,00 kr. )
Den fjärde pakten , av Kristina Appelqvist
Beskrivning:
Jag älskar Kristina Appelqvists deckare om litteraturforskaren Helena Waller! Intrigen tickar, bladen vänds, tiden står aldrig still i den här trivselthrillern trots att allt börjar med ett dödligt fall från ett klocktorn.
Betyg: MMMM Jenny Lindh, M-magasin

En student faller ner från universitetets klocktorn. Ingen kan säga om det rör sig om en olycka, ett självmord eller rentav mord.
Händelsen hamnar snart i skuggan av en stor donation som ska bekosta ett unikt center för forskning och göra Västgöta universitet känt i hela världen.
Rektor Emma Lundgren, som återvänt efter mammaledigheten, känner sig mer och mer motarbetad av sina kolleger. Tillsammans med Helena Waller försöker hon ta reda på vad som sker och vem som ligger bakom kuppen för att få henne avsatt. Och när chefsgruppen besöker den rika donatorn på Franska rivieran inträffar ett mordförsök som får dem att inse att starka krafter verkar i det fördolda.
Den fjärde pakten är den fjärde fristående delen i serien med litteraturforskaren Helena Waller i huvudrollen. I den här pusseldeckaren återkommer även rektor Emma Lundgren som läsarna mött i Kristina Appelqvists tidigare böcker.

 

2. Se till mig som liten är, av Dag Öhrlund

Dag Öhrlund, journalist, fotograf, föreläsare och författare, började skriva och fotografera under 1970-talet och har medverkat i ett antal stora svenska tidningar. Hans material har publicerats i mer än 150 tidningar i 30 länder över hela världen. Utöver detta har Dag skrivit och fotograferat tolv egna böcker, samt medverkat i ytterligare ett trettio-fyrtiotal. Inspirationen till sina böcker hittar Öhrlund i möten med människor – nya möten leder till nya historier som han kan ta med sig och förmedla till andra.

av Dag Öhrlund
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 239,00 kr. )
Se till mig som liten är , av Dag Öhrlund
Beskrivning:
SE TILL MIG SOM LITEN ÄR av Dag Öhrlund är tredje boken i serien om den trumpne men godlynte kommissarie Ewert Truut. Historien börjar en sommardag, när Ewert är nära att skjutas av en flicka i tonårsåldern. Snart visar det sig att hennes tunga har skurits av.

Kort därefter mördas en av Ewerts vänner brutalt, och när det dyker upp en koppling mellan vännen och flickan, som nu är på sjukhus, måste Ewert skynda sig att reda ut trådarna i vad som visar sig vara en härva av barnarov, människohandel och prostitution. Ewert hotas också själv på livet, men vem är det som vill åt honom?

I boken återser vi inte bara läsarfavoriten Ewert Truut, utan också hans medarbetare Carolina Herrera och Måns Schmidt. En kritikerrosad thriller av författaren bakom böckerna om den kriminelle psykopaten Christopher Silfverbielke.

Se även bok 1: Där inga ögon ser och bok 2: Tryggare kan ingen vara.

 

3. Fällan, av Melanie Raabe

Melanie Raabe är media vetenskaps- och litteraturstudenten som tog steget in i journalismen. I 2011 vann hennes kortnovell ”The Tooth Fairy” Deutschen-Kurzkrimi priset vid Tatort Eifel festivalen för deckarlitteratur. Melanie gav även ut den egenpublicerad boken ”The Ugly Ones, som sedan följdes upp med ”Fällan”. Fällan nådde snabbt en stor framgång, den vann Stuttgart Crime Fiction priset året efter sin utgivning, i 2016 och filmrättigheterna har redan sålts.

av Melanie Raabe
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Fällan , av Melanie Raabe
Beskrivning:
FÄLLAN av MELANIE RAABE är en annorlunda psykologisk thriller om kriminalförfattaren Linda Conrad, som är huvudvittne i sin egen bok. 12 år tidigare mördades hennes syster Anna brutalt, och mördaren slapp undan. Men Linda såg honom – och nu har hon sett honom igen, på TV, där han arbetar som reporter.

Ingen kommer att tro på att han är en mördare, så Linda bestämmer sig för att skriva en bok. En thriller, där en kvinna mördas, och gärningsmannen går fri. När boken ska publiceras ger hon en intervju med den enda person som vet mer om vad som hände än hon – mördaren själv.

FÄLLAN är Raabes debutroman, och den vann priset Årets bästa kriminaldebut i Stuttgarter Krimipris. Boken har översatts till många språk och kommer att filmatiseras. Missa inte denna hårresande thriller!

Mest populära

Månadens topp 5 - september


Läs i rätt ordning - Det stora århundradet


Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!