Plusbog logo
Vår kundtjänst är stängd måndag 01.06.20.
blogImage125
blogImage125

Veckans Topp 3 – vecka 3

I denna veckas topp 3 handlar allt om deckare – om du älskar nagelbitande spänning och kluriga deckargåtor så hoppas vi att du nu kan få lite inspiration. Läs Veckans Topp 3.

av

den 15. januar 2018

Deckare – många är vi som läser dem. I Veckans Topp 3 har vi med två svenska och en tysk deckare som alla tre är olika typer av deckarböcker. Kristina Appelqvist är tillbaka med den fjärde delen i serien om litteraturforskaren Helena Waller. I ”Den fjärde pakten” får även återigen stifta bekantskap rektor Emma Lundgren som läsarna tidigare har mött i Kristina Appelqvists tidigare böcker. Dag Öhrlund är tillbaka med sin tredje bok om Truut och hans medarbetare Carolina Herrera och Måns Schmidt. Den buttre Truut blir indragen i en härva som handlar om både prostitution, människohandel och barnarov. Den tredje deckaren är tyska Melanie Raabes debutroman som blev prisad som Årets bästa kriminaldebut vid Stuttgarter Krimipris. ”Fällan” är en annorlunda psykologisk thriller deckarförfattaren Linda Conrad som blir vittne till sin egen systers brutala mord. Linda har nu chans att hämnas, hon vet nämligen vem mördaren är, och hon har sin egen plan för att sätta dit honom…

Veckans Topp 3

1. Den fjärde pakten, av Kristina Appelqvist

Kristina Appelqvist är en frilansskribent, kommunikationskonsult och författare. Hon har vunnit många trogna läsare tack vare sin stil, som beskriv som en nutida Maria Land, och en svensk Agatha Christie. Inspirationen till hennes böcker kommer från hennes 14 år inom den akademiska världen. Hon beskriver den akademiska världen som en konservativ miljö som inte har förändrats speciellt mycket över tiden – och att detta gör den tacksam att skriva om. Hennes fiktiva lärosäte har placerats i en småstad, småstadslivet blandas med skildringar från den akademiska världen, vilket skapar en typ av feel-good känsla – sedan blandas såklart detta med en plötslig ondska i form av brutala mord. Hennes böcker är ju trots allt deckare!

 

2. Se till mig som liten är, av Dag Öhrlund

Dag Öhrlund, journalist, fotograf, föreläsare och författare, började skriva och fotografera under 1970-talet och har medverkat i ett antal stora svenska tidningar. Hans material har publicerats i mer än 150 tidningar i 30 länder över hela världen. Utöver detta har Dag skrivit och fotograferat tolv egna böcker, samt medverkat i ytterligare ett trettio-fyrtiotal. Inspirationen till sina böcker hittar Öhrlund i möten med människor – nya möten leder till nya historier som han kan ta med sig och förmedla till andra.

Se till mig som liten är

Dag Öhrlund

Hardcover

Vårt normalpris
227,00 kr
Medlemspris
177,00 kr

 

3. Fällan, av Melanie Raabe

Melanie Raabe är media vetenskaps- och litteraturstudenten som tog steget in i journalismen. I 2011 vann hennes kortnovell ”The Tooth Fairy” Deutschen-Kurzkrimi priset vid Tatort Eifel festivalen för deckarlitteratur. Melanie gav även ut den egenpublicerad boken ”The Ugly Ones, som sedan följdes upp med ”Fällan”. Fällan nådde snabbt en stor framgång, den vann Stuttgart Crime Fiction priset året efter sin utgivning, i 2016 och filmrättigheterna har redan sålts.

Fällan

Melanie Raabe

Pocket

Vårt normalpris
65,00 kr
Medlemspris
49,00 kr

Taggar:

Dela vårt blogginlägg
med dina vänner
Plusbok är en förmånsklubb med över 65.000 EXTRA billiga böcker. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill..
Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Plusbok – för dig som älskar böcker

I Plusboks förmånsklubb får du åtkomst till över 65.000 EXTRA billiga böcker och mycket mer. Med stora medlemsrabatter och billigare frakt kan det fort löna sig. Detta pris gäller för medlemmar. Medlemskap endast 49,00 kr/30 dagar i fortlöpande abonnemang – säg upp när du vill. Se alla förmåner här.

Är du inte medlem?
Du kan alltid handla till lågt normalpris utan medlemskap.
Medlemskap
49,-
30
/ dagar