Bli Medlem Returböcker Kundservice

BOKREA 2020

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 2

Av  Robin Oldberg , den 8 januari 2018

Denna vecka bjuder på kärlek, spänning, samt upptäckten av sig själv, på ett mer än annorlunda vis. Om du seglar runt i ovissheten om vad din nästa läsupplevelse ska bli så kanske du kan inspireras av oss.

Denna veckas tre rekommenderade böcker tar dig med in i familjerelationer och ut på spännande äventyr. Kristin Emilsson har skrivit Allt du önskar, en bok om hur livet går vidare trots omvälvande förändringar. Allt du önskar är en fristående fortsättning på feel – good romanerna Äta kakan och ha den kvar och ”Den som väntar”. Harlan Coben har nu släppt Sanningen, en spänningsroman om den före detta stridspiloten Maya. Maya blir indragen i ett mysterium efter att hennes mördade make plötsligt fångas på babykameran, lekandes med deras dotter. Boken är intensiv och bjuder på oväntade twister. Kvinna utan minne av Petter Lidbeck handlar om en kvinna som plötsligt tappar minnet – utan någon egentlig anledning. Vad skulle hända om man plötslig inte kommer ihåg vem man är och att man har en familj, samtidigt som man upptäcker att den person som man en gång var inte längre är den man är nu.

Veckans Topp 3

1. Allt du önskar, av Kristin Emilsson

Kristina Emilsson är författaren som varvar familjelivet som trebarnsmor med yrkesarbetet och hennes författarskap – och som hon gör det! Våren 2014 debuterade Kristin med den första delen i hennes romanserie, Äta kakan och ha den kvar, året därpå följdes denna upp med fortsättningen Den som väntar. Hon har även släpp den fristående romanen In i det minsta. Kristin beskriver själv hur hon ”skriver samtidigt som hon steker pannkakor, duckar för studsbollar och fungerar som klättervägg åt minstingen”.

av Kristin Emilsson
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 129 kr.
  ( 219,00 kr. )
Allt du önskar , av Kristin Emilsson
Beskrivning:
Amanda och Erik har gått vidare efter skilsmässan. De har sålt villan, delat upp bohaget och har delad vårdnad om sonen Nils. Men medan Amandas liv rullar på med ny kärlek, takvåning och författarkarriär, har Erik det tuffare. Inte nog med att den nystartade firman går dåligt, han dricker för mycket och träffar fel kvinnor.
Men när allt ter sig som mörkast dyker oväntat Boel upp, och med henne den lurviga vallhunden Kristina och den normkritiska teatergruppen Syster Yster. I en svartmålad källare i Vasastan får Erik inte bara nya vänner och värderingar - han återupptäcker också bortglömda sidor hos sig själv.
Samtidigt börjar Amandas perfekta tillvaro att krackelera och ett oplanerat möte med mannen hon försökt förtränga tvingar henne att göra upp med gamla känslor och drömmar
Och så är det den där gnagande frågan som varken hon eller Erik har kunnat släppa: Vem är egentligen pappa till Nils?
Allt du önskar är en fristående fortsättning på feelgood-romanerna Äta kakan och ha den kvar och Den som väntar .

 

2. Sanningen, av Harlan Coben

Coben är en amerikansk författare som ofta skriver thrillers och mysterier – handlingarna cirkulerar ofta omkring gamla händelser, antingen missförstådda eller olösta som det plötsligt kastas nytt ljus på. Han är också den första författare att mottaga de tre priserna: the Edgar Award, the Shamus Award och the Anthony Award.

av Harlan Coben
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 28 kr.
  ( 59,00 kr. )
Sanningen , av Harlan Coben
Beskrivning:
Thrillerns mästare Harlan Coben levererar ytterligare en spännings­roman som av många kritiker anses vara hans bästa hittills.
Du tror att du vet sanningen. Men sanningen är att du inte vet någonting.
Före detta stridspiloten Maya ser en otänkbar bild fångas av babykameran medan hon är på jobbet: hennes tvååriga dotter leker med Mayas man Joe, som blivit brutalt mördad två veckor tidigare. Kan du tro på allt du ser med egna ögon? För att hitta svaret måste Maya ta itu med djupa hemligheter från sitt eget förflutna innan hon kan möta den otroliga sanningen om sin man och sig själv.
SANNINGEN är Harlan Cobens åttonde # 1 New York Times-bästsäljare, fylld av karaktäristiska Coben-kännetecken som intensiv spänning och överraskande twister. Boken kommer att bli Hollywoodfilm av och med Julia Roberts.

"Modern spänningsroman i snabbt tempo." BTJ 
"En intrig fylld av oväntade vändningar." DAST Magazine 
"En bok för dig som gillar drama och familjerelationer blandat med mystik." Damernas värld

 

3. Kvinna utan minne, av Petter Lidbeck

Lidbeck har under sin karriär utgivit omkring 40 boktitlar, en stor del av dessa har varit barn- och ungdomsböcker. Petter debuterade 1997 med romanen Linnea från Yuijang och han började skriva vuxenromaner under pseudonymen Hans Koppel i 2008. Den första ”Hans Koppel”-boken var Vi i villa. Anledningen till att han började skriva vuxenböcker under en peudonym säger Petter Lidbeck var på grund av att han var rädd för att han skulle ha blivit annorlunda bemött eftersom han menar att barnboksförfattare inte inger samma respekt som en vuxenförfattare. Han ville även skilja rollerna som vuxen- och barnförfattare åt.

av Petter Lidbeck
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 48 kr.
  ( 219,00 kr. )
Kvinna utan minne , av Petter Lidbeck
Beskrivning:
Intelligent, svindlande och originell läsning. Eva Åström, Expressen Söndag
Den är kort och ganska enkel, men den lämnar mig inte En stark fyra. Agneta Norrgård, SR P4 Västernorrland
Jag öppnar ögonen. På min högra sida sitter en oklippt pojke med hängande axlar, till vänster två flickor i tidig skolålder. Mittemot mig har jag en fånigt leende man.
Allt bra? frågar han. Jag förstår inte. Pratar han med mig? Jag har en gaffel i min vänstra hand, en kniv i den högra. På tallriken framför mig ligger en påbörjad pannbiff, sallad och potatis. Det är som om jag satt och åt.
Mia Berggren drabbas av plötslig och oförklarlig minnesförlust. Hon minns varken familj eller vänner, har ingen aning om vem hon är. Hon genomgår omfattande undersökningar utan att läkarna hittar någon förklaring. Undan för undan tvingas hon återskapa sig själv utifrån andras förväntningar. Problemet är att hon inte gillar resultatet.
Petter Lidbeck har skrivit många böcker för barn och ungdom samt flera romaner för vuxna, de flesta under pseudonymen Hans Koppel .
Det vita huset , hans thriller för bokslukare, nominerades till Barnradions bokpris 2017 .
Kvinna utan minne är en roman om vad som händer med en människa när alla minnen försvinner.
Den är koncentrerad och effektfull och trots att den är så avskalad får den en att fundera vad minnena gör med oss och hur minnena blir det som håller våra liv samman. Viveca Bladh, Sveriges Radio

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!