Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 14

Av  Robin Oldberg , den 3 april 2018

Denna vecka kommer Nora Roberts med hela två nya böcker! För dig som älskar romantiska böcker så är detta verkligen din vecka. Denna vecka släpps även en biografi om Svenska Filminstitutets första VD – Harry Schein.

En av världens mest produktiva författare är denna vecka tillbaka med två nya böcker – sedan debutromanen 1981 har Roberts hunnit skriva över 200 böcker. De två nya böckerna, ”Stolta hjärtan” och ”Tiden tillsammans”, släpptes bägge två på svenska den 3 april. I typisk Nora Roberts-stil så blandas romantik med dramatik och intriger. I ”Tiden tillsammans får vi följa med de två framgångsrika fotograferna Shade och Blenda, som båda två har fått ett erbjudande som man inte tackar nej till. Problemet är bara att de är två om uppdraget – och de är dessutom varandras motsatser. ”Stolta hjärtan” handlar om Jared och Savannah som har en affärsmässig relation. Något med Savannah fångar dock Jareds uppmärksamhet, det är något som döljer sig under Savannahs hårda yta.

Veckans sista bok är en biografi som handlar om svensk films urfader – legendaren Harry Schein. Boken fokuserar såklart på grundandet av det Svenska Filminstitutet, men handlar också om mer outforskade områden i hans liv – som exempelvis hans roll som samhällsdebattör, och hans nyckelroller inom svensk kulturpolitik.

 

Veckans Topp 3

1. Tiden tillsammans, av Nora Roberts

Nora Roberts började skriva under en snöstorm i februari 1979 – medan hon var ”strandsatt” tillsammans med sina två barn. Hon beskriver själv hur hon, med 1 meter snö utanför huset, ett minskande förråd av choklad, och ett inställt dagis, inte hade mycket annat att göra med sin tid. Medan hon skrev ned sina idéer så föll hon pladask för skrivandeprocessen – och kort därefter hade hon skapat sex olika manuskript. Till en början gick det dock trögt för henne, hon skickade nämligen in sina manuskript till förlaget Harlequin det ledande förlaget inom romantiska romaner, men blev avvisad flera gånger.

Roberts mottog flera standardiserade avvisanden vid hennes första försök, men efter ett tag så mottog hon faktiskt ett svar där det stod att hennes verk hade potential, och att hennes historia både hade varit underhållande och välskriven. Förlaget hade dock redan hittat sin amerikanska författare i Janet Dailey. Det visade sig dock senare att Dailey, var inblandad i en plagiatskandal där hon till sist erkände att hon hade stulit delar av Roberts verk. Trots detta hittade Roberts ett förlag och hennes första bok, ”Irish Thoroughbred” publicerades.

av Nora Roberts
Kartonnage, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 77 kr.
  ( 99,00 kr. )
Tiden tillsammans , av Nora Roberts
Beskrivning:
Åk runt i USA i tre månader och plåta bilder till en utställning. För de framgångsrika fotograferna Shade och Blenda är det ett erbjudande man inte tackar nej till. Problemet är att de är två om uppdraget och dessutom varandras motsatser. Shade som är tystlåten och gåtfull, och gärna dokumenterar samhällsproblem. Och Blenda som är pratglad och spontan, och fångar kändisar med sin kamera. Att tillbringa timmar tillsammans i den trånga husbilen blir en utmaning för dem båda och en resa som förändrar deras liv.
Nora Roberts tillhör den absoluta toppen allt hon levererar är förstklassigt.
Romantic Times Magazine
***
NORA ROBERTS är en av världens mest produktiva - och älskade - författare. Hon gav ut sin första roman 1981 och har sedan dess skrivit över 200 böcker, varav en lång rad toppat bästsäljarlistorna.

 

2. Stolta hjärtan, av Nora Roberts

av Nora Roberts
Kartonnage, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 61 kr.
  ( 99,00 kr. )
Stolta hjärtan , av Nora Roberts
Beskrivning:
Jared är den typ av man som alltid ställer upp och gör det som måste göras. Savannah är den typ av kvinna som aldrig ger sig. Hon slår tillbaka, och hon vinner för det mesta även när oddsen inte är på hennes sida. Deras relation är visserligen strikt affärsmässig, men Jared kan inte låta bli att fascineras av Savannah. Något döljer sig under hennes hårda yta, och när han lär känna henne inser han att hon behöver hjälp. Han vet också att det inte finns någon annan som kommer stå vid hennes sida i den slutliga kampen...
Nora Roberts tillhör den absoluta toppen allt hon levererar är förstklassigt.
Romantic Times Magazine
NORA ROBERTS är en av världens mest produktiva - och älskade - författare. Hon gav ut sin första roman 1981 och har sedan dess skrivit över 200 böcker, varav en lång rad toppat bästsäljarlistorna.

 

3. Harry Schein: En biografi, av Per Vesterlund

Författaren bakom biografin om Harry Schein, Per Vesterlund, är en svensk filmvetare som numera också arbetar som universitetslektor vid Högskolan i Gävle. Han har publicerat flera artiklar om bland annat svensk filmpolitik TV-kultur och tidig biografikultur.

av Per Vesterlund
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 157 kr.
  ( 259,00 kr. )
Harry Schein : en biografi , av Per Vesterlund
Beskrivning:
Skapandet av Svenska Filminstitutet 1963 är Harry Scheins mest omskrivna och dokumenterade insats, och kanske hamnar hans övriga gärning i skuggan av den. Trots att han under flera decennier satt på nyckelpositioner inom kulturpolitik, press och etermedia, och dessutom var en ytterst flitig skribent och samhällsdebattör, är hans centrala roll i svenskt samhällsliv förvånansvärt outforskad. Och där finns samtidigt alla andra sammanhang. Den där Schein är en statist, där han medverkar i skeenden som inte är hans. Vem var han? Den ensamkommande flyktingpojken som tog sig hela vägen upp till samhällets absoluta topp. Per Vesterlund har skrivit den första stora biografin över Harry Schein och hans många liv.
 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!