Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 12

Av  Robin Oldberg , den 20 mars 2018

Två deckare och en historisk bok om München under 1910-talet. I denna vecka kom och kommer det ut en hel del riktigt bra böcker. Är du på jakt efter något nytt att läsa? Då ska du läsa vidare!

Här är tre riktigt bra titlar som faktiskt har utkomit, eller utkommer, i denna vecka! Felsteg är Maria Adolfssons första bok om kriminalkommissarie Karen Eiken Hornby, boken utkommer den 22 mars. Häng med till Doggerland, den fiktiva ögruppen i Nordsjön, mellan Storbritannien och Skandinavien. Jan-Erik Fjells bok ”Hämnaren” släpps även på svenska i denna vecka.

Jan-Erik Fjell har gjort stor succé i sitt hemland Norge med sina vassa deckare om polisen Anton Brekke. Detta är den andra delen i serien; Brekke undersöker en koppling mellan ett drygt femtio år gammalt fall och ett bestialiskt mord.

Till sist har vi också denna vecka en bok om 1910-talets München. I Hitlers München får vi ta del av hur den demokratiska, konstälskande, pacifistiska staden ställdes på sin ända och förvandlas – och hur en ung, socialistisk, konstälskande man som stöttade den judiske revolutionären Kurt Eisners och deltog i dennes begravningsfölje i februari 1919 kunde gå med i det blivande nazistpartiet i oktober sju månader senare.

Veckans Topp 3

1. Felsteg, av Maria Adolfsson

Maria Adolfsson är född och uppvuxen i Stockholm, hon har ett långt förflutet som kommunikatör och hon har bland annat arbetat som presstalesperson för SL. 2007 debuterade hon med boken … alla för en. Felsteg är den första boken om kriminalkommissarie Karen Eiken Hornby i Doggerland.

av Maria Adolfsson
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 126 kr.
  ( 219,00 kr. )
Felsteg , av Maria Adolfsson
Beskrivning:
FELSTEG av Maria Adolfsson är första delen i en ny deckarserie med den medelålders kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i huvudrollen.

Karen har flyttat till den fiktiva ögruppen Doggerland i Nordsjön i hopp om att glömma sitt förflutna. Det hindrar henne dock inte från att göra nya misstag, som att vakna bakfull på ett hotellrum bredvid sin arrogante chef efter en blöt fest.

Misstaget blir inte bättre när det visar sig att chefens exfru har blivit mördad i sin lägenhet samma natt – och det är förstås Karen som ska utreda brottet. Det blir en balansgång mellan att hålla obekväma fakta dolda samtidigt som hon är fast besluten att lösa fallet.

FELSTEG är en gedigen bok med en underbart mänsklig huvudperson och skickligt sammanflätade parallella handlingar. Missa inte!

 

2. Hitlers München, av Svante Nordin

Svante Nordin är både en svensk idéhistoriker och författare, han ör professor i idé- och lärdomshistoria vid Lunds universitet. Han ägnade sig först år filosofi, tog en fil. Kand. vid Lund 1968 och blev filosofiedoktor i teoretisk filosofi 1978. Anledningen till hans fokus på kulturströmningen i München grundas i att hans forskning under 1990-talet rörde sig just mot att behandla dessa ämnen – till en början hade han dock ett stort fokus på just Sverige.

av Svante Nordin
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 165 kr.
  ( 259,00 kr. )
Hitlers München , av Svante Nordin
Beskrivning:
HITLERS MÜNCHEN av Svante Nordin är en debatterande bok hur en person som Hitler kunde födas fram i efterkrigstidens München.

München i början av 1900-talet var en harmonisk och demokratisk stad full av kulturpersonligheter. Till att börja med presenterar boken läsaren för personer som Thomas Mann, Franziska von Reventlow och Bertolt Brecht – men efterhand som vi närmar oss andra världskriget försvinner dessa personer, många av dem judar, och vi får istället följa namn som Winifred Wagner, Ernst Röhm och Rudolf Hess.

Hur gick det egentligen till när den pacifistiska staden formade en man som Hitler? Varifrån kom hans impulser till antisemitism och nationalsocialism, hans kumpaner, hakkorset? Hur kunde han närvara vid en judisk begravning i februari 1919 och därefter gå med i det blivande nazistpartiet i oktober samma år?

Professor i idé- och lärdomshistoria vid Lunds universitet, Svante Nordin, tecknar ett levande porträtt av 1900-talets München, som enligt honom på ett avgörande sätt formade den krigiske diktatorn. Svante har tidigare skrivit böcker och biografier om bland annat Winston Churchill och Sven Stolpe och har vunnit flera priser för sina fackböcker. HITLERS MÜNCHEN ger en ny infallsvinkel på hur Hitler kom till makten och är ännu en välskriven skildring av en professor som vet hur man berättar historier.

 

3. Hämnaren, av Jan-Erik Fjell

Stjärnskottet Jan-Erik Fjell debuterade i 2009 med romanen Pus som handlar om en ung och narcissistisk man på jakt efter att hitta sig själv. Jan-Erik Fjell hade aldrig tänkt bli författare, när hans läkare frågade honom vad han ville bli när han blev stor svarade han ”polis”. På grund av en medfödd skada på ryggraden fungerade dock inte Jan-Eriks ben, och han var tvungen att använda rullstol. Fjell beskriver själv hur han som liten pojk ställdes inför insikten att polisarbetet skulle bli svårt:

Min läkare lade huvudet på sned och frågade mig; men vad gör du om tjuven springer upp för en trappa? Doktor Nilsson var inte dum och han sa inte detta för att vara elak, han sa detta för att ge honom en realitycheck – eftersom det inte skulle komma något bra ifrån att ge den lilla rappkäftade pojken framför honom falska förhoppningar.”

av Jan-Erik Fjell
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 162 kr.
  ( 229,00 kr. )
Hämnaren , av Jan-Erik Fjell
Beskrivning:
HÄMNAREN av Jan-Erik Fjell bjuder på ett rafflande norskt kriminaldrama med anknytning till ett mordförsök i 60-talets San Francisco. Tonåringen Danny, med norska rötter, dömdes till livstid för rån och mordförsök på en polis och hamnade i fängelset Alcatraz.

30 år senare är fängelset nedlagt och besöks av turister, bland annat ett norskt par som får höra historien om den norske tonårspojken i fängelset.

I nutidens Fredrikstad undersöker Anton Brekke ett brutalt mord som verkar ha begåtts av en seriemördare. Snart står det klart att mordet har anknytning till den gamla historien om pojken Danny.

Jan-Erik Fjell är Norges nye okrönte deckarkung och hans första kriminalroman Angivaren vann norska Bokhandlerprisen . HÄMNAREN är Jan-Eriks tredje bok om Anton Brekke.

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!