Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 11

Av  Robin Oldberg , den 12 mars 2018

Om mindre än en månad kommer det en ny bok från den fantastiska Hans Rosling. Om du är intresserad av att veta vad hans nya bok handlar om så ska du kolla in Veckans Topp 3! Läs mer här.

"När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i ­omvärldskunskap av aporna på zoo". Hur kan det komma sig? Om du är en av dem som älskade Hur jag lärde mig förstå världen så kommer veckans första topp bok att vara något för dig! Hur jag lärde mig förstå världen gjorde stor succé när den utkom – nu kommer boken som faktiskt hjälper DIG att förstå världen! Roslings Factfulness är en del i hans kamp mot den förödande globala okunskapen.

Veckans andra bok är en nyutgåva av Sara Lövestams Hjärta av jazz. Följ med på en fantastiskt och varm berättelse om oväntad vänskap – där en gammal mans minnen kraschar rakt in i en tonårings verklighet – och förändrar båda deras liv.

Veckans sista bok är den en åttonde delen i Buthler och Örhlunds serie om Sveriges värsta seriemördare, psykopaten Christopher Silfverbielke. För dem som har läst de andra delarna så är denna ett måste! Christopher sitter i denna bok fast i en mardröm, för att få tag i det kapital han behöver så måste han sol-och-våra den rika änkan Mary Jo Chaplain, problemet är bara att han måste genomlida vardagen i det asiatiska helvete som han hatar – för att kunna ta sig till de exklusiva salongerna i USA där han anser sig ha rätt att vistas.

Veckans Topp 3

1. Factfulness, av Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund

Det finns många inspirerande och fantastiska berättelser om Hans Rosling. En av dem är en historia om när han konfronterades av en grupp människor med machetes vid fältlaboratoriet som han satt upp i det som nu är den Demokratiska republiken Kongo. ”Risken är högre om du flyr än om du väljer att faktiskt möta dem.” Rosling försökte helt enkelt att visa upp ett lugn och använda de resurser som han hade till sitt förfogande, och han visste att han var duktig på att prata.

Som läkare och epidemiolog tog han då fram en handfull fotografier från sin ryggsäck. Fotografierna innehöll bilder av en rad olika människor från olika delar av Afrika som hade blivit förlamade av konzo, en obotlig sjukdom som även påverkade många i detta samhället. Genom en tolk lyckades han förklara att han trodde sig veta vad orsaken till sjukdomen var, och att han ville testa lokalbefolkningens blod för att vara säker. Några minuter in i demonstrationen gav en gammal kvinna sitt stöd till forskningen – och de mer aggressiva medlemmarna av mobben slutade att vifta med sina machetes. ”Du kan lyckas med det mesta så länge som du pratar med, och lyssnar på människor, och pratar med samhällets intelligentsia”, sade Rosling.

av Hans Rosling, Ola...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 211 kr.
  ( 289,00 kr. )
Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen , av Hans Rosling, Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund
Beskrivning:
Tio knep som hjälper dig att förstå världen.

"Denna bok är min sista strid i min livslånga kamp mot den förödande globala okunskapen. Den är mitt sista försök att förändra människors sätt att tänka." - Hans Rosling

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i ­omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.
Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

Boken är skriven av Hans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling.

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han var även medgrundare av stiftelsen Gapminder, och en enormt uppskattad föreläsare och folkbildare.
Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är stiftelsen Gapminders andra två medgrundare. De arbetade tillsammans med Hans Rosling under 18 år. I dag föreläser de över hela världen och deras arbete med att tillgängliggöra forskning är flerfaldigt prisbelönt.

"Hans Rosling berättar historien om 'den mänskliga utvecklingens tysta mirakel' som bara han kan. Men Factfulness gör mycket mer än så. Boken förklarar också varför framsteg ofta sker så hemligt och tyst, och lär läsarna hur man kan se dem tydligt." - Melinda Gates
Närmare ett testamente i bokform kommer man inte. En gedigen och underhållande självhjälpsbok för världen ... De behärskar till fulländning den svåra konsten att få fakta att dansa. Det är spänstigt, personligt och hela tiden angeläget. Trion serverar nämligen oceaner av genomanalyserad kunskap i kondenserat godisformat, på en nivå som man emellanåt frestas tro att även en amerikansk president borde kunna ta till sig. Överblicken blir nästan svindlande ibland." - Dagens Nyheter

"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."
Bill Gates

 

2. Hjärta av jazz, av Sara Lövestam

Sara Lövestam rör sig ofta mellan olika genrer, hon skriver böcker för både vuxna och ungdomar, historiska romaner, relationsromaner och även spänningsromaner. Hon har bland annat skrivit dyra delar om den papperslösa detektiven Kouplan, den första delen vann hösten 2015 Svenska Deckarakademins pris för bästa kriminalromansdebut. Gemensamt för Lövestams böcker är att de ofta skildrar möten mellan människor med olika öden, historia och perspektiv.

av Sara Lövestam
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 22 kr.
  ( 49,00 kr. )
Hjärta av jazz , av Sara Lövestam
Beskrivning:
"Jag var bara en pojk första gången jag tog tåget till Stockholm, och det var nittonhundrafyrtiotvå." Den rynkige mannen drar munnen till ett clownleende. Han heter Alvar Svensson, och en gång spelade han med Povel Ramel. På riktigt.
Steffi Herrera går i Björkeskolan så lite som möjligt. Där är hon en horunge och drottningarna Karro och Sanja härjar fritt. Men i mp3-spelaren finns Povel Ramel, med snäll röst och ord som är roliga. Hon kan alla hans texter, nästan, och snart kan hon spela walking bass till de flesta av hans låtar. En dag när hon passerar ålderdomshemmet, hör hon välbekant musik strömma ur ett fönster
Alvars berättelse i rummet med vevgrammofonen är en vild jitterbugg på Nalen. Den är budcyklar på Stockholms gator, mörklagda fönster och flickor man knappt vågade titta på. Och så jazzen, som enligt vissa var värre än kriget. När den gamle mannens minnen kraschar rakt in i tonåringens verklighet, förändrar det båda deras liv.
Hjärta av jazz är en varm berättelse om oväntad vänskap. Det är Sara Lövestams fjärde roman.
"Poetiskt, välskrivet, inkännande och uppmuntrande understryker denna ovanliga bok det som alla med udda och givande intressen redan vet: Det är nördarna som har de rikaste liven."
Sundsvalls Tidning
"Det svänger om Sara Lövestams roman ... Det är en fin historia som får hjärtat att klappa varmt."
Kenneth Gysing, Femina

 

3. Uppståndelsen, av Dan Buthler och Dag Öhrlund

Dan Buthler och Dag Örhlund är författarparet som slog sig ihop efter att Buthler presenterat en idé för Öhrlund som ”var så lysande att det hade varit tjänstefel att släppa den”. Detta lade grunden för romanserien om Jacob Colt senare har sålts till flera länder och även optionerats till Hollywood. Buthler beskriver själv hur hans intresse för sammanhang och politik har bidragit till en massa idéer som bäst berättas i bokform. Problemet var bara att han själv var oförmögen att skriva tillräckligt bra för att kunna förverkliga idéerna. Det var därför just därför som idén pitchades för Öhrlund, och tur var väl det med tanke på den framgång de har haft tillsammans sedan dess!

av Dan Buthler, Dag Ö...
Pocket, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 33 kr.
  ( 59,00 kr. )
Uppståndelsen , av Dan Buthler, Dag Öhrlund
Beskrivning:
UPPSTÅNDELSEN av Dan Buthler och Dag Öhrlund är åttonde boken i serien om seriemördaren och psykopaten Christopher Silfverbielke.

Efter att ha förlorat sitt företag och sin förmögenhet flyr Christopher till Thailand. Han har nästan inga pengar, men smickrar in sig hos den förmögna änkan Mary Jo Chaplain så att han fortfarande kan få champagne och snus och bo på lyxhotell. Umgänget med änkan är dock förnedrande för honom, vilket förvärras av hennes iver efter vilda sexlekar.

Christopher hatar sitt nya liv i Asien, och arbetar på en plan som ska föra honom till USA. Det han behöver är ett enormt startkapital och han tar inte hänsyn till någon för att nå sitt mål.

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!