Bli Medlem Returböcker Kundservice

Jan Guillous hyllade romanserie

Bli Plusmedlem och få tillgång till våra billiga böcker. Tvekar du? Prova oss nu - den första veckan är GRATIS - därefter förnyas ditt medlemskap automatiskt för 99 kr/mån. Du kan säga upp det när som helst och Plusförmånerna upphör först vid slutet av din betalningsperiod.

Plusblogg

Veckans Topp 3

Veckans Topp 3 – vecka 10

Av  Robin Oldberg , den 5 mars 2018

Under våren kommer det en massa fantastiska barnböcker: bland annat kommer det nytt från Agnes och Elias Våhlund, H.A. Rey och Margret Rey och Philip Pullman – det kommer alltså något för barn i alla åldrar!

Det finns riktigt många bra barnböcker som man kan resa ut på äventyr med – och det kommer även en massa nytt! Philip Pullman, mannen bakom den populära Den mörka materian-serien, innehållandes böckerna Guldkompassen (som filmatiserades 2007), Den skarpa eggen, och Bärnstenskikaren, kommer i mars med en ny bokserie! Boken om stoft är Pullmans nya serie – böckerna kommer att uspela sig i Lyras värld, där flera bekantskaper kommer att dyka upp. Det kommer även nytt från Margaret Rey och H.A. Rey i form av en ny Nicke Nyfiken bok. Denna gång besöker Nicke Nyfiken, tillsammans med Mannen i den gula hatten, en djurpark.

Veckans fokus är dock på den tredje delen i Agnes och Elias Våhlunds Handbok för superhjältar-serie. Den tredje delen heter Ensam, boken fortsätter att behandla känsliga ämnen – samtidigt som den är både spännande och häftig! Boken utkommer dock först den 27 april, så det är ett tag kvar tills den utkommer – väntan kommer dock att vara värt det!

Veckans Topp 3

1. Handbok för superhjältar, Ensam, av Agnes & Elias Våhlund

Handbok för superhjältar startade egentligen som något helt annat än en barnserietidning. Till en början var serien tecknad och skriven för en äldre målgrupp – med betydligt mörkare teman. Efter att ha arbetat på den versionen i flera månader insåg de dock att de hade kört fast. Agnes insåg att hennes teckningar faktiskt passade bättre till en yngre målgrupp, samtidigt som Elias började arbeta med en ny historia. Han ville komma på ett sätt att ta upp och prata om mobbning, utan att det skulle bli allt för personligt. Anledningen till detta var eftersom Elias egna dotter blev mobbad. Detta ledde till en historia om en person som blir mobbad, men som gör något bra av det.

av Elias Våhlund, Agn...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 75 kr.
  ( 129,00 kr. )
Handbok för superhjältar. Ensam , av Elias Våhlund, Agnes Våhlund
Beskrivning:
Vinnare av Årets barndeckare 2018!
"Ensam är inte stark"
Att vara superhjälten Röda Masken har förändrat allt för Lisa. Hon har fått självförtroende och vågar för första gången i sitt liv säga ifrån men i skolan hon är fortfarande lika ensam.
Om kvällarna flyger hon ut över staden och bekämpar brottslingar. Varenda rånare och tjuv är rädda att möta superhjälten. Alla utom stadens farligaste skurk, Wolfgang. Han är inte det minsta rädd och han har svurit att fånga in Röda Masken. Kommer Lisa hinna sätta Wolfgang bakom lås och bom innan han fångar henne?
Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!

 

2. Nicke Nyfiken i Djurparken, av H.A. Rey, Margaret Rey & Cynthia Platt

Nicke Nyfiken-serien skrevs av Hans Augusto Rey och Margaret Rey, den första boken utkom i Frankrike 1939. Paret Rey möttes i Brasilien, efter att de bägge två flytt från hemlandet Tyskland – och den allt mer inflytelserika och växande nazistregim. Paret gifte sig 1935 och flyttade kort därefter till Paris. Det var där som Nicke Nyfiken föddes, i och med att H.A. Rey fick i uppdrag att skapa en barnbok. Resultatet blev Rafi and the Nine Monkeys – en av de nio aporna, den som fick störst genomslagskraft, var en busig och bedårande apa vid namn Nicke Nyfiken. 1940 tvingades paret återigen att fly, denna gång från det snart Tysklandsockuperade Paris. Paret flydde på egentillverkade cyklar med manuskriptet till Nicke Nyfiken på ryggen – endast några få timmar senare föll staden. Flykten ledde dem tillbaka till Brasilien, för att sedan leda dem till New York.

av H. A. Rey, Margret...
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 48 kr.
  ( 69,00 kr. )
Nicke Nyfiken i djurparken , av H. A. Rey, Margret Rey, Cynthia Platt
Beskrivning:
Nicke Nyfiken följer med sin vän, Mannen med den gula hatten, till en djurpark där vilda djur får gå fritt. Nicke och hans vän åker runt i jeep och tittar på alla fantastiska djur. Det är nästan som att åka på safari. Nicke blir rysligt nyfiken som alltid!
Han ser en flock flamingor som vickar så lustigt på huvudet och han ger sig själv ut på en liten upptäcktsfärd. Plötsligt står han öga mot öga med en noshörningsunge som har rymt från sin mamma. Vilken tur! Ungen fyller nämligen ett år i dag och man har planerat ett roligt födelsedagskalas i djurparken. Och Nicke blir förstås hedersgäst! En varm och rolig Nicke-bok med klassisk känsla.

 

3. Boken om stoft: Lyras färd (1), av Philip Pullman

Boken om Stoft: Lyras färd är den första delen i en ofärdig trilogi som ska agera som en följeslagare till Pullmans tidigare verk, Den mörka materian. Historien fokuserar på kampen för yttrandefrihet och tankefrihet mot en teokratisk totalitär organisation. Denna bok utspelar sig 12 år innan handlingen i Guldkompassen och historien centreras runt beskyddandet av den förra bokseriens huvudperson, Lyra. Nya karaktärer dyker dock upp, och denna serie har en ny hjälte, den 11-åriga pojken Malcom Polstead.

av Philip Pullman
, 2018
Språk: Svenska
info-iconMedlemspris 123 kr.
  ( 179,00 kr. )
Lyras färd , av Philip Pullman
Beskrivning:
Klassikerserien Den mörka materian har äntligen fått sin uppföljare. Boken om stoft är en serie som utspelar sig i Lyras värld och flera gamla bekantskaper dyker upp och författaren väver in nya insikter om världen och det mystiska stoft.

Floden Themsen svämmar över sina bräddar. Lyra är bara sex månader gammal undangömd i ett nunnekloster, eftersökt både av sin far, lord Asriel, och av mörkare krafter. Pojken Malcolm blir en oväntad hjälte när han räddar Lyra ur det översvämmade klostret. Han kämpar för att undkomma både förföljare och vattenmassor och sätta Lyra i säkerhet.

Philip Pullman som belönades med Alma-priset år 2005, är författare till trilogin Den mörka materian, där Guldkompassen är den första delen och som efterföljdes av Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren.

"Det är rysligt spännande och Pullmans karaktärsbeskrivning, särskilt av Alice och Malcolm, är enastående fin." Bengt Söderhäll, Arbetarbladet

"Denna underbara första del väcker längtan efter fortsättningen!" Karin Engvén, BTJ

 

 

Mest populära

Våra kunder älskar oss!
Trustpilot 8,6
Trygg E-handel
Du kan vara trygg hos oss - Vi är godkända av Trygg E-handel!